Podělím se o zkušenost - asi měsíc poměrně pečlivě používám na Apple Watch 5 aplikaci GolfShot, výše zmíněnou. Letos na jaře jsem zkoušel Hole19 (u ní jsem nenarazil na nedostatek u hřišť, asi nejvíce aktualizované podklady pro ČR, co jsem zkoušel), GolfPad, FunGolf, porovnával a nakonec jsem skončil u GolfShot. Chvíli jsem zkoušel i ShotScope v3, ktere pravdepodobne pošlu za pár dní do světa k někomu, kde najdou lepší využití. Ověřil jsem si za to letošní jaro, že mě (možná zatím) naprosto nezajímá zaznamenávání přesného průběhu ran, i když funguje. Jediné, k čemu to bylo pro mě dobré, že jsem prakticky poznal, jakou vzdálenost svými holemi hraju a to mi následně pomohlo při volbě hole. No a pak jsem to vypnul, protože mě rozčilovalo, že automatické zaznamenávání není naprosto přesné a zpětná úprava mě nebaví.
Zobrazit přílohu 25151Zobrazit přílohu 25155Zobrazit přílohu 25154
Takže nakonec po zkoušení několika app především s ohledem na iwatch u mě vyhrává Golfshot. Proč?
- chci používat jedny hodinky, se kterými se pohybuji přes den, pomocí kterých platím, dobré propojení s telefonem, pokud potřebuji (a bohužel s applem to dobré propojení je možné pouze s iwatch)
- golfshot jako GPS - na hodinkách rovnou vidím i malou mapku jamky, s možností na hodinkách si prohlédnout grýn - nevěřil jsem, jak je to na hřištích, které nemám nachozené, užitečné
- velmi mi vyhovuje možnost si zobrazit i orientačně vzdálenost překážek
- možnost zapnout GPS i v hodinkách. Plně využívám, velmi užitečné. Nevýhodou toho je, že to žere baterku. Poměrně dost, to je asi ta nejzásadnější nevýhoda. Při celodenním běžném pracovním používání to večer s jistotou na 18j už není. Nakonec to řeším aktuálně tak, že mám vypnuté všechny automatické fitness a další motivační a sledovací funkce, které stejně nepoužívám, čímž jsem výdrž apple watch prodloužil. Ale ani tak... při testu, kolik to dá za den - při plném nabití: nasazeni na ruku v devet, hodina cesty na hřiště, 18j, hodina cesty přesun na jiné hřiště... no a pak s odřenýma ušima možná 9-12 j. A konec.
- v telefonu je velmi šikovný u jamek AR režim, několikrát jsem při hře jen tak využil... a hodí se to. Překvapivě pro mě mi to párkrát docela dost pomohlo při rozhodování u slepých jamek - tím pádem v několika případech nižší skore, protože bez toho bych hrál jinak (do bunkeru, nebo do vody a tak).
Zobrazit přílohu 25150
zdroj: screen z webu golfshot
Hřiště v mapách: Chyběl mi tam Grabštejn, který aktuálně není. Benátky v podkladových mapách mají pár grýnu hodně přesvícených (nejsou vidět). Jinak jsem zatím na žádné větší nedostatky nenarazil. Na Grabštejně jsem díky tomu používal aplikaci Hole19 (která mi přijde, že je pro ČR podmínky nejaktuálnější) , ale přistihl jsem se, jak mi velmi chybí na hodinkách ten náhled na grýn. Takže nakonec přednostně GolfShot. Nakonec si ani nezaznamenávám skore do hodinek, tu funkci jsem vypnul, rozptylovalo mě to. Díky tomu se mi automaticky přepíná jamka při příchodu na odpaliště, a je to naprosto "bezúdržbové". Premiová verze 1290 rok (zkoušel jsem nejprve měsíční plán za 239 Kč/měs).
Funkce vyhodnocování hry, zaznamenávání skore atd jsou dle videí velmi bohaté, stejně jako poměrně dobrá aplikace na automatické zaznamenávání ran. Vše to úplně nebralo, především krátká hra, potom různé cvičné švihy tomu taky moc nepomáhají... ale to mám zkušenost, že je obdobné skoro všude. Jakmile to není stopro - tak mě to zkolí. :-D A nebaví mě to pak editovat (opravovat). Takže vypnuto, třeba jen na čas. Přes léto hodlám tuto appku plně prozkoumat, tak pak se podělím o další praktické poznatky.
Používáte někdo GolfShot na applu/iwatch? Spokojenost, nespokojenost?
Edit: Ještě doplním, měření vzdáleností porovnáváno s dálkoměrem, vzdálenosti +- metr sedí. Velmi spokojený.