[UWSL]Mám stand bag Ping Hooferlite. Chtěl jsem něco na nošení do blátivého, studeného počasí s tím, že když bude teplo, tak to posadím na vozík. Ale na vozíku jsem to za celý rok a něco (cca 60 her) měl jednou. Zjistil jsem, že mě to s vozíkem nebaví. Jinak to ale na vozíku Clickgear drží v pohodě. Nesedí to samozřejmě tak pohodlně jako klasický cart bag, ale rozhodně se člověk nemusí bát, že by to sjelo. Je trochu omezený přístup do všech kapes, ale s tím člověk musí počítat, když dá stand bag na vozík.[/UWSL]
Stand bag jsem kupoval s tím, že ho budu používat jako hlavní a jediný bag. Takže jsem řešil dvě protichůdné věci, a sice to, aby byl co nejlehčí (nejmenší) a aby pobral všechny krámy, co tahám s sebou, a že toho někdy je. Výběr jsem zůžil na klasický Hoofer, Hooferlite a Titleist (už přesně nevím typ). Vyrazil jsem do Golfarts a zkouknul je. Titleist jsem vyřadil hned, protože se mně nelíbil (jiné barvy naživo vs stránky a překvapila mě taky nekvalita materiálu).
Zbýval Ping. Po prozkoumání a vyzkoušení na místě (dal jsem tam 14 holí a prošel se s ním po prodejně) jsem se rozhodl pro menší verzi (Hyperlite) s tím, že vše co tahám se tam nějak musí vejít. Prodavač se klonil spíš k Hooferu (více místa).
Vždy mám 14 holí, cca 10 míčků, 2 rukavice, hromadu týček, náplasti, 2x 0,75l pití a nějaké to jídlo. V aprílovým počasí tam mám navíc buď kraťasy, anebo kalhoty, vestu, mikinu, nepromokavou bundu a deštník. V létě beru další pití. Pak je tam ještě jedna lepší kapsa, kam dávám mobil. Jsem rád, že jsem se rozhodl pro menší verzi, protože nevím o ničem, co bych tam potřeboval ještě dostat.
Jediné, čeho jsem se bál, kromě teda toho, jestli to unesu

, byly recenze. Dlouholetí pingaři si hodně stěžovali na poslední modely, zejména na plandající nožičky při chůzi a zasekávání holí.
U mě jsou nožičky v pohodě a zasekávání holí můžu potvrdit. Ale není to něco, co by byla až taková katastrofa. Čas od času se něco kousne, ale když to člověk hodí na záda (vozík), tak si to vždy najde cestu.
Za mě jednoznačně převažují výhody a kdybych se měl vrátit zpátky v čase, tak bych si koupil zase ten stejný. Nošení a pocit pohodlí pecka. Když mám hlad, anebo žízeň, tak vše řeším za chůze, kapsy perfektně přístupné.
Má jedinou nevýhodu, není nepromokavý, ale má aspoň pláštěnku na schování holí, viz druhé foto.
PS. Nahrazoval jsem Callaway cart bag nepromok, kde se mně rozbily nepromokavé zipy.