Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jamka Jamka 016 - Ostravice j. #5 - PAR 5

Jamka 016 - Ostravice j. #5 - PAR 5

  • Jamka jako každá jiná...

    Hlasy: 0 0,0%
  • Doposud jsem nehrál

    Hlasy: 0 0,0%
  • Jiné (upřesním ve vlákně)

    Hlasy: 0 0,0%

  • Hlasovalo
    8

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
Jamka 016 - Ostravice j. #5 - PAR 5
HCP: 1, 501/501/473/446/420 m



1721202786818.webp 1721202773695.webp
1721202754503.webp

Ostravická "pětka" je oprávněně nejtěžší jamkou na tamním hřišti. Z bílých odpališť měří rovného půl kilometru, ze žlutých přes 470 m. Z vyvýšených odpališť se hraje po rovině, na posledních 150 metrech se mírně zvedá a před grýnem vystoupá o 10 metrů. Odpal je dobrým hráčům ztížen řadou bankrů na levé straně a remízkem vpravo, na slabší hráče číhají příčné vody. Těch je na jamce celkem 5 (se započtením té před bílými odpališti) a z dálky většinou nejsou moc dobře vidět. Druhou ránu paličů přitahuje velký fervejový bankr vpravo, ostatní si raději nejdříve přihrávají před příčnou vodu s cestou 150 m před grýnem a pak před ještě jednu přímo pod grýnem. V nich končí mnoho míčů po kratších ranách nebo naopak po výborné ráně, která ještě doběhne dál. Protáhlý dvojpatrový grýn střední velikosti je pak pohromou těch, co mají problémy s patováním, záleží ovšem také na místě navrtání. Bogey je na jamce č. 5 velmi dobrý výsledek. (text a foto @Henry )

---
Co vy a tahle jamka, máte ji rádi? Nebo se vám nelíbí? Těšíte se na ni? Jak ji zpravidla zahrajete?
 
Mě osobně se líbí všechny jamky na Ostravici ;) Toto hřiště patří do mé TOP 3 18 jamkových hřišť v ČR na kterých jsem hrál. Celý areál golfového resortu je nádherný. Samozřejmě nesmím zapomenout na velmi vstřícný a milý personál včetně maršálů a maršálek :):up::up::up:.Hlavně toho nejlepšího maršála, kterého jsem na mých golfových cestách potkal. A tím není nikdo jiný, než, troufám si říci, můj kamarád a významný člen 19 jamky Jindra @Henry :up::up::up: Více takových lidí jako je on, si přeji na golfu potkávat.
Tak pokud se mi poštěstí, a budou finance, tak se tam velice rád na jaře podívám :)
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom