Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

19.jamka Jamkovka 19.jamky 2025: Zkusme něco nového a staňme se součástí budoucí historie českého golfu! :)

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
Právě jsem publikoval článek: Jamkovka 19.jamky 2025: Zkusme něco nového a staňme se součástí budoucí historie českého golfu! :)

Jamkovka 19.jamky 2025: Zkusme něco nového a staňme se součástí budoucí historie českého golfu! :)

Jamkovka 19.jamky 2025: Zkusme něco nového a staňme se součástí budoucí historie českého golfu! :)

Holky, kluci, golfisti... staří Jamkaři i nováčci na Jamce! Cílem tohoto článku je představit jeden z možných dlouhodobých projektů 19.jamky a zjistit, kolik z vás by tento formát zaujal. Nejedná se ještě o vyhlášení soutěže, ale o představení záměru, hrubého rámce pravidel a především: o...

Diskuse a komentáře k článku vítány.

Máš to docela hezky vymyšlené 👍, ale jak ti doma projde 2x výhra nad @kristyna

V rámci testovacích dat je to ještě v pohodě. Pak reálně... no, co, koupím si rohlíky a kečup a budu vzpomínat místo večeří na studentská léta. :-D

Tomu říkám správně využitý pracovní den.....dopoledne Anketa o jídle😀, odpoledne Jamkovka 19.jamky:up:..........Že bych se ještě před důchodem rekvalifikoval na ajťáka?😀:D

Doufám, že se přihlásí dost jamkařů, aby se mohla jamkovka uskutečnit ;)

Snad ano, aktuálně zájem v anketě projevilo 14 lidí. Ale dejme tomu chvíli čas. Mně by se to líbilo, ale ve pár lidech roztrhaných po celé republice to nebude dobře fungovat. Na začátku v pilotním roce může být klidně i méně lidí, ale každý potřebujeme nějaké zájemce o hru. A na druhou stranu - shánět atraktivní ceny a řešit vychytávky, jak by to mělo fungovat... stojí poměrně dost času na to, abych to pak "velmi málo" a převážně prázdné smazal.

Vyjma jiné počítám s přímou propagací a zobrazování výsledků a těch nejzajímavějších žebříčku i tu na Jamce přímo v samostatném boxu, obdobně, jako jiné údaje z golfu, ale více viditelně. Nápadů, co s tím dál, je pak celá řada a v rámci pilotního roku se to dá doplnit. Pokud by byl zájem... tak to pomalu transformovat pak v dlouhodobou "ligu" jamkovky. Např. Nebo v tom zakomponované tříčlenné týmy atd. Nápadů by bylo. :-D

No já už pár adeptů na jamkovku mám. Ti z Prahy a blízkého okolí jsou v pohodě a nějakého bodrého Moraváka bych mohl ulovit na mé Moravské dovolené ;)

třetí jamkovku v roce už bohužel časově nedám, i když nebráním se hře např. ve Slavkově kde jsem nejčastěji
Také mám v plánu si tam s tebou zahrát ve středu 4.6.2025 Teda pokud budeš chtít a mít čas Tomáši @Klok

Jelikož se právě v práci chvíli nudím......něco jako náčelník @requo včera:D, tak jen pár podnětů do konstruktivní diskuze:

1. Herní sezóna: Duben – říjen 2025.
2. Hřiště: Kdekoliv v ČR nebo v zahraničí na znormovaném hřišti (18 jamek nebo 2x9 jamek...).
3. Zápis výsledků: Výsledky zapisují samostatně hráči do obslužné webové aplikace po každém zápase.
4. Získané skalpy: Porážka soupeře, kterého jste ještě nikdy neporazili. Skalpy jsou jedinečné – každý hráč může získat skalp daného soupeře pouze jednou za sezónu
5. Doprovodné bodování: Body za výhru nebo remízu se počítají za každý odehraný zápas, včetně opakovaných zápasů se stejným soupeřem.
Výhra = +3 body vítězi...Remíza = +1 bod oběma hráčům.....Výhra v rozstřelu = +1 bod navíc pro vítěze.
6. Pravidlo HI: Hráči si vždy mohou domluvit individuálně hendikepová pravidla pro vyrovnání šancí konkrétního zápasu

Body 1 - 3.............vše jasné
Bod 4............takže v 1.ročníku je každé vítězství skalpem?.....a při případné uzavřenější komunitě - když teoreticky za x let každý porazí někdy každého - už nelze skalp získat?
bod 5..........bodování v poho (jak v hokeji v ELH:)), ale jaká je představa o rozstřelu? Na 19.,20.,21.....jamku jít bez zaplacení nelze...a v případě plného hřiště už vůbec ne.
bod 6..........aby to bylo zajímavý, tak vyrovnání HI je potřeba......možná by ale mělo být dáno fixně v pravidlech?

Ještě by mě asi pár otázek napadlo, ale protože jistě nevím, jestli se zúčastním, tak už radši budu držet hu......teda ústa:D:D

Právě jsem publikoval článek: Jamkovka 19.jamky 2025: Zkusme něco nového a staňme se součástí budoucí historie českého golfu! :)

Holky, kluci, golfisti... staří Jamkaři i nováčci na Jamce! Cílem tohoto článku je představit jeden z možných dlouhodobých projektů 19.jamky a zjistit, kolik z vás by tento formát zaujal. Nejedná se ještě o vyhlášení soutěže, ale o představení záměru, hrubého rámce pravidel a především: o...

Diskuse a komentáře k článku vítány.
Je to velice chválihodná iniciativa. Jamkovku miluju, ale soupeři jsou nedostatkové zboží! Rád bych se i zúčastnil, ale! Téměř absolutně preferuju mimovíkendovou hru. Propozice jsem si několikrát pozorně přečetl, systém je srozumitelný, líbí se mi. Perfektní je i návrh, týkající se vyrovnání HCP, kdy záleží pouze a jen na domluvě soupeřů. Trošku nerozumím problematice vyhodnocení včetně losování cen. Byl bych pro to, aby se žádné ceny neudělovaly - zbytečná komplikace a myslím, že otázka cen ani není hlavním motivačním faktorem pro účast v Jankovce 19. jamky.

Pokud si budete chtít kdokoliv zahrát, tak v Hořehledech jsem po domluvě k dispozici. Pokud to bude s vyrovnáním HCP tak svůj skalp zadarmo nedám (bez vyrovnání to už bude jen hra pro zábavu) 😎

bod 6..........aby to bylo zajímavý, tak vyrovnání HI je potřeba......možná by ale mělo být dáno fixně v pravidlech?
S tímto naprosto souhlasím.

bod 5..........bodování v poho (jak v hokeji v ELH:)), ale jaká je představa o rozstřelu? Na 19.,20.,21.....jamku jít bez zaplacení nelze...a v případě plného hřiště už vůbec ne.
Jo, to mi připadá taky důležité. Za mne
5) při rovnosti rozhoduje výsledek druhé devítky, když je vyrovnaný i ten, tak výsledek posledních tří jamek .... nějak tak
6) vyrovnání stanovit napevno s možností, že se hráči dohodnou, že to odehrají bez vyrovnání.

Omlouvám se, ale nějak pořád nechápu, proč by muselo být vyrovnání hcp určeno napevno. Právě ta možnost volby je to, co se mi líbí. Dejme tomu, pokud by hrál každý s každým a vítězem by byl nejvýše postavený tabulkový hráč, tak to dává smysl, ale o tom to není, pokud jsem pochopil, jak to Michal myslí. Šlo by přece pouze o ty skalpy a tam je úplně jedno s jakým hcp do hry nastoupím.
Já vidím větší problém jinde. Například: někdo se do jamkovky přihlásí, nikoho z potencionálních soupeřů nezná, chce hrát jen v určité dny a jen v omezené lokalitě. Bude fungovat nějaký imaginární, osobní "play list", kde bude mít každý účastník uvedeny podmínky za kterých je schopen ( ochoten ) se jamkovky zúčastnit? A fungovalo by to tak, že by si podle toho každý mohl vybrat soupeře?
Příklad: Já budu mít v plánu strávit v květnu golfový víkend na Severní Moravě, zjistím, kdo je k dispozici v blízkém okolí a toho se pokusím vyzvat na souboj?
Nebo naopak sám budu čekat, když uvedu na jakých hřištích se pohybuju a jaký termín ( např. všední dny kdykoliv nebo jen odpoledne nebo jen o víkendu ), až se mi
někdo ozve?

Dal jsem že, o tom přemýšlím a je to z toho důvodu, že za dva roky zde, jsem jamkaře potkal jen v Hořehledech na srazu předloni.

Kdykoliv do mGolf dám plán, že někde hraju, tak se mi nikdy nikdo neozval, že se přidá. I já mám stejný problém. Kolikrát v mGolf najdu, že někdo měl v plánu hrát poblíž mě, ale já to zjistím pozdě. Možná by se tam mohlo někam nastavit aby to automaticky notifikovalo, že si někdo dal plán na mnou preferovaných hřištích, abych na to dokázal reagovat. I to by téhle jamkovce mohlo pomoci.

Taky by mohlo pomoci třeba udělat jamkovku (konkrétní zápas) jako vloženou soutež v nějakém turnaji. Například sejdeme se spolu na jiném turnaji ale jamkovku si uděláme na základě našich výsledků, protože ne vždy je možně spolu hrát ve stejné flightu. Jen by se to muselo domluvit předem.

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom