Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Článek TGL: Budoucnost golfu přichází - od 7.1.2025!

No, pokud je to skutečně reálná tráva, tak asi není nákladově nesmyslné na každé kolo dát nový čtverec, případně jich mít několik v zásobě?

---

Ještě k těm grýnům, nějak jsem měl pocit, že by ten grýn měl být operativně modulární... resp. měl by se "vlnit". Tak jsem to tedy pochopil u tohohle videa... Pak by těch kombinací mělo být ještě mnohem více.

To v tom videu i je jak se ten green vlní.

Nevíte jestli to bude někde možné sledovat live?

Nevíte jestli to bude někde možné sledovat live?
Tak na ostrovech Sky Sports:
Ve Skandinávii Disney+:
V USA ESPN a ESPN+:

Tak na ostrovech Sky Sports:
Ve Skandinávii Disney+:
V USA ESPN a ESPN+:
Sky Sport golf dává záznam ve St 8.1., GolfChannel u nás to samé:up: a Disney+ jsem nedohledal, ale bude to nespíš podobný.......Live to nemá asi pro Evropu moc smysl pouštět, protože na Floridě se to koná od 9 - 11 večer (zdroj ESPN).......takže u nás by to šlo ve 3- 5 ráno:(

Teď jsem dokoukal na Golf Chanel. Výborně jsem se bavil. Jamky jsem si předem prohlédl na webu TGL, pravidla jsem vstřebal postupně během záznamu. Těším se na další zápas.

Něco jsem viděl a zbytek si určitě pustím ze záznamu. Baví mě to! Asi víc, než soutěž Hádej jamku.😁
Vím, že se to nedá srovnávat ani s  LIV, je to úplně něco jiného, ale na LIV se moc koukat nedá, nelíbí se mi, nebaví mě, ale tohle je jiné kafe, chytlo mě to.👍

Tak bez těch přestávek na úpravu grýnu to celkem šlo. Jinak by to asi bylo zdlouhavé.
A vadila mi kvalita přenosu, jak se ten obraz občas sekal.

Za mě je to super a z mé zkušenosti to vlastně perfektně řeší nedokonalé snímání simulátorů v případě krátké hry a puttování. Muselo to stát neskutečnej ranec, ale věřím, že čas hrany obrousí a podobné řešení se objeví v městech jako alternativa klasické golfové hře.

Ale ten grýn je super, to bude asi jedna z prvních technologií, které se mohou rozšířit v indoor tréninkových centrech (byť ve zmenšeném rozměru, co se plochy grýnu týče).

Taky jsem včera koukal.......a za mě dobrý:up:. Má to spád, 2 hodiny jsou tak akorát......takže určitě budu koukat i na další zápasy. .........Jo a úplně jsem nepochopil, proč tam minimálně dvakrát pokračovali s jednou trestnou, když hrát by se dalo (nebyla to voda)......znalci indooru mi to určitě vysvětlí:)

Taky jsem včera koukal.......a za mě dobrý:up:. Má to spád, 2 hodiny jsou tak akorát......takže určitě budu koukat i na další zápasy. .........Jo a úplně jsem nepochopil, proč tam minimálně dvakrát pokračovali s jednou trestnou, když hrát by se dalo (nebyla to voda)......znalci indooru mi to určitě vysvětlí:)
Myslím, že byli v trestné oblasti, což na indooru obvykle znamená automaticky drop. Něco jako oblast se zákazem vstupu a hry.

Ale ten grýn je super, to bude asi jedna z prvních technologií, které se mohou rozšířit v indoor tréninkových centrech (byť ve zmenšeném rozměru, co se plochy grýnu týče).
Nikde jsem neviděl detail převrtání jamky, nezaznamenal někdo jak to dělají?

Nikde jsem neviděl detail převrtání jamky, nezaznamenal někdo jak to dělají?
V době, kdy hráči z grýnu odešli zpět na svá místa před plátnem, se kolem středu začal otáčet celý grýn i s bankry. V tu chvíli na grýn vešel chlapík, vyndal praporkovou tyč a přemístil ji na nové místo. Po tom se vrátil na původní místo, kde předtím byla jamka, a shýbal se v tom místě - podle mě tam dával zpět něco jako "zátku" jamky, kterou tam přinesl z nového místa. Gnýn se už přitom výškově modeloval do nové podoby.

Na webu mají zatím 31 jamek, 15 se hrálo v prvním zápase. Další určitě přibudou. Jsem zvědav, zda v tom druhém se budou hrát už jen ty nové, nebo se k některým vrátí?
Ještě jedna věc - těm, co budou sledovat záznam, doporučuji se na ty jamky předem podívat. Nebudete potom ztrácet čas sledováním toho, co vlastně na té jamce je a kudy se dá hrát.

V době, kdy hráči z grýnu odešli zpět na svá místa před plátnem, se kolem středu začal otáčet celý grýn i s bankry. V tu chvíli na grýn vešel chlapík, vyndal praporkovou tyč a přemístil ji na nové místo. Po tom se vrátil na původní místo, kde předtím byla jamka, a shýbal se v tom místě - podle mě tam dával zpět něco jako "zátku" jamky, kterou tam přinesl z nového místa. Gnýn se už přitom výškově modeloval do nové podoby.
To jsem celé viděl, mě spíš zajímalo právě technologické řešení - viděl jsem že ten green je vlastně pohyblivá soustava kruhových terčů, které mohou dělat modelaci. A možná každý jednotlivý ten terč jde vyndat. Ale zajímalo by mne to napojení toho koberce na povrchu...

Těch kruhových terčů je 600 na hydraulických nohách, v mezerách mezi nimi je prostor pro jamky (to jsem viděl na nějakém videu). Povrch grýnu (grýnové zóny) tvoří silný a pevný potah nějakým elastomerem (jako třeba kůže pohyblivých dinosaurů v dinoparku), tloušťku neumím odhadnout. Ty terče se možná mohou ve středovém kloubu naklánět, aby přechod mezi nimi byl co nejvíce plynulý. Úplně nahoře je asi umělá tráva.

To jsem celé viděl, mě spíš zajímalo právě technologické řešení - viděl jsem že ten green je vlastně pohyblivá soustava kruhových terčů, které mohou dělat modelaci. A možná každý jednotlivý ten terč jde vyndat. Ale zajímalo by mne to napojení toho koberce na povrchu...
Ony jsou tam předdefinované pozice, některé ty „talíře” mají takové vykousnutí, jako když máš částečné zatmění Slunce.

IMG_0652.webp

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom