Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

GolfDigest.cz Je LIV Golf zdravou či nekalou konkurencí pro PGA Tour?

Golfu by nejvíce prospělo, pokud by hráči z LIV neuspěli během majorů.
U některých je to téměř jisté, protože nemají výkonnost na obtížný 4 kolový turnaj.
Optimální místo pro porovnání budou US Open a The Open.
U Masters to ještě nebude, myslím, tak zjevné, protože tam se může hráč, který hřiště dobře zná a má vícekrát odehrané "schovat".
Každopádně současný formát LIV včetně přenosu a šaškáren okolo není životaschopný. I šejci se budou muset po pár letech rozhodnout, co dál.
Jak by to jako presne prospelo golfu? Je velice jisty ze neuspeje ani spousta hracu z pga tour. Nemaji na to vykonnost prestoze hraji narocne 4 kolove turnaje a dokonce hriste hrali xkrat, nedokazou se tam “schovat”. A neprojdou cutem. A co si o dlouhych kalhotach mysli profici je jasny z treninkovych kol za vyssich teplot. Zvlastni, ze nechteji zachovavat tradici a profesionalitu i za pritomnosti kamer a fanousku. A o rozhodnuti v ktery lize hrat a co sni bude za par let vedi asi taky vic.

Apropo, tech hracu co vyhrali Masters a ted by si je vetsina fanousku golfu musela googlit, protoze to bylo jedna z mala vitezstvi je taky par…

... A o rozhodnuti v ktery lize hrat a co sni bude za par let vedi asi taky vic. ...
Myslím, že to nevědí ani sami šejkové, natož hráči 🤭

Jak by to jako presne prospelo golfu? Je velice jisty ze neuspeje ani spousta hracu z pga tour. Nemaji na to vykonnost prestoze hraji narocne 4 kolove turnaje a dokonce hriste hrali xkrat, nedokazou se tam “schovat”. A neprojdou cutem. A co si o dlouhych kalhotach mysli profici je jasny z treninkovych kol za vyssich teplot. Zvlastni, ze nechteji zachovavat tradici a profesionalitu i za pritomnosti kamer a fanousku. A o rozhodnuti v ktery lize hrat a co sni bude za par let vedi asi taky vic.

Apropo, tech hracu co vyhrali Masters a ted by si je vetsina fanousku golfu musela googlit, protoze to bylo jedna z mala vitezstvi je taky par…
No myslím, že by to ukázalo, že není správné uzavřít všechny turnaje pro novou (mladou) konkurenci a hrát si jenom ve skupině celebrit jako LIV. Že prostě Ti hráči v uzavřené konkurenci degenerují.
A hlavně - neúspěchy hráčů z LIV na majorech budou snižovat kredit a prestiž této tour u laické veřejnosti a snižovat pravděpodobnost migrace dalších hráčů.
A snad časem šejky přestane bavit vyhazovat peníze nadarmo.

No myslím, že by to ukázalo, že není správné uzavřít všechny turnaje pro novou (mladou) konkurenci a hrát si jenom ve skupině celebrit jako LIV. Že prostě Ti hráči v uzavřené konkurenci degenerují.
A hlavně - neúspěchy hráčů z LIV na majorech budou snižovat kredit a prestiž této tour u laické veřejnosti a snižovat pravděpodobnost migrace dalších hráčů.
A snad časem šejky přestane bavit vyhazovat peníze nadarmo.
Ale liv tour neni uzavrena. Jakmile bude hrac dostatecne zajimavy, dostane nabidku. Coz ted mladym hracum pga tour znacne stizila, probojovat se do dulezitejsich elevated turnaju bude pro mlade hrace obtiznejsi nez do beznych turnaju. Ale chapu ze pgatour potrebovala vyjit vstric zbyvajicim hvezdnym hracum a pustit vice penez, aby neodesli dalsi. Prestiz a kredit ma samozrejme pga tour, liv tour ma zajimavost, ikdyz nekomu se jinej format nelibi, v pohode. A ten duvod pro migraci hracu, kdy vicero top hracu nebylo spokojeno jak pgatour soutez vede, nemusel vubec vzniknout, kdyby nejaky zmeny probehly driv. Ale to jak vime se v golfu moc nedeje. Tech par co by preslo kvuli penezum, by liv na zadech neutahli.

Tak jestli je LIV nekalá konkurence tradičním tůrám nedokážu posoudit. Pravdou je, že se ledy hlavně na PGA Tour pohnuly a to je asi ok.
Kraťasy, hudba, jiný formát hry - budiž. Ale já osobně jsem čekal víc: WOW EFEKT. A ten nepřišel ani omylem! Spíš je to naopak! A ani komentář P. Janoucha to nezachraňuje a když komentuje M. Hrubý, je to ještě o dost horší. Kouknu pár minut a přepínám. K LIV navíc odešel můj nejoblíbenější hráč, který už má asi ty nejlepší roky za sebou, ale ještě loni byl na US Masters TOP 20 a mohl jsem ho několikrát vidět i na živo na Czech Masters, teď ho nevidím vůbec. Budu si muset najít jiného favorita!:cry:

Podíval jsem se teď na poslední kolo LIV Orlando ze záznamu a budu asi v menšině, ale mně se ta hlavní použitá grafika i styl poměrně líbí. Líbí se mi i pro mě obohacení ve stylu souběžných týmových soutěži, kdy dává smysl hrát jednotlivci, i když mu to úplně nejde. Bavilo mě to. Ad grafika - za celý přenos jsem si dobře zvykl a orientoval se. Dokážu si tedy představit trochu střízlivější některé zbytečné grafické prvky, ale nic, co by se nedalo přežít. Ten vertikální pruh přes celou obrazovku s top hráči a nej týmy a neustále pořadí na očích mi velmi vyhovuje - jediné, co mi tam chybí, je číslo jamky, kde každý z hráču v žebříčku právě je. Kraťasy nic moc, ale zvykl jsem si a na konci mi to už ani nepřišlo - kalhoty ale na nich vypadají lépe. Modelky to úplně všichni nejsou. ;)

Co se mi tedy ale náš druhou stranu nelíbilo hodně - jsou přelety jamek. Zase ušetřím za horskou dráhu na Matějské.

Já nakonec budu taky pozitivní, i když LIV je dle mého názoru úplně o ničem.
Změny, které byly vyvolány LIV, by asi jinak nenastaly, je vidět, že o golf je po celém světě zájem a sypou se do něj čím dál větší peníze. Bude snaha is předcházet diváky a dělat nové formáty. A určitě budou všude také lákat i rekreační golfisty. Takže prostě disruptivní inovace.
Myslím, že hodně negativní hit pro golf bylo antigolfové tažení Si Ťin-phinga v Číně. Jak to ale v životě bývá, nakonec to dopadne dle přísloví "odříkaného chleba největší krajíc". Akorát to bude ještě nějakou dobu trvat.

Podíval jsem se teď na poslední kolo LIV Orlando ze záznamu a budu asi v menšině, ale mně se ta hlavní použitá grafika i styl poměrně líbí. Líbí se mi i pro mě obohacení ve stylu souběžných týmových soutěži, kdy dává smysl hrát jednotlivci, i když mu to úplně nejde. Bavilo mě to. Ad grafika - za celý přenos jsem si dobře zvykl a orientoval se. Dokážu si tedy představit trochu střízlivější některé zbytečné grafické prvky, ale nic, co by se nedalo přežít. Ten vertikální pruh přes celou obrazovku s top hráči a nej týmy a neustále pořadí na očích mi velmi vyhovuje - jediné, co mi tam chybí, je číslo jamky, kde každý z hráču v žebříčku právě je. Kraťasy nic moc, ale zvykl jsem si a na konci mi to už ani nepřišlo - kalhoty ale na nich vypadají lépe. Modelky to úplně všichni nejsou. ;)

Co se mi tedy ale náš druhou stranu nelíbilo hodně - jsou přelety jamek. Zase ušetřím za horskou dráhu na Matějské.
Taky jsem na to koukal asi hodinu ze záznamu. Chvilku mi trvalo, než jsem se v tom rozkoukal a pak jsem byl schopen se přes některé věci přenést. Ikdyž jsem si furt připadal, že koukám na nějaký esport.

Každopádně dnes jsem si pustil ze záznamu 3par kontest na Masters a už jen u tohoto sranda matche jsem měl mnohem větší zážitek než z celé LIV. Toto mít LIV jen tak nebude at už přetáhne kohokoliv. Minimálně tento týden v roce budou všichni sledovat PGA tour - je to prostě Svátek Golfu.
Ať je to dobře nebo ne, tak golf je o tradicích. Vidět Garryho Playera, Tigera......

Už se nemůžu dočka 21h.....

PS: jestli se někdy budu takle těšit na přenos LIV, tak to sem napíšu :D

Je treba uznat, ze pro top hrace na PGA (pro ty, kteri neprestoupili na LIV) se urcite ledy pohnuly - vyrazne se zvedly vydelky a kvalita se koncentruje do vybranych turnaju (viz ta pravidla, ze na nekterych turnajich hraci vicemene musi hrat). To urcite vyhovuje i sponzorum a televizim, cely sport jde smerem toho top levelu. Ale nevim uplne, jestli je to fakt dobre z pohledu divaka - viz treba fotbalova Liga mistru - uz je ve fotbale tolik penez, ze top hraci se koncentruji do par klubu a ta top kvalita je obrovska, ale za ni je obrovska dira (driv jsme brali skoro jako samozrejmost, ze tam nejaky klub mame, ted jsme spokojeni, kdyz nas klub uhraje ve skupine nejakou tu remizu a nebo i treba jen tesne prohraje). A zpet ke golfu - nevim, jak se treba libi horsim hracum kolem 100.mista na PGA, ze do play off postupuje min hracu nez driv (zatim maji vyhodu v tom, ze treba 30-40 hracu odeslo do LIV, tak se posunuli automaticky, ale tohle casem odezni). A co se tyka Masters - tak jak vnimam LIV negativne, tak je treba uznat, ze i kdyz ti hraci nemeli takove zatizeni na turnajich a trochu se dalo cekat, ze zacnou mozna flakat trenink a nebudou mit takovou motivaci, tak tam dost hracu z LIV na Masters hraje vysoko..... zrovna Koepkovi to preju, on to nemel v USA u divaku jednoduche a jeho 4 majory tituly tam nejak nikoho nevzrusovaly a to mel fakt famozni obdobi .... treba z Rahma se muzeme vsichni zblaznit a major titul ma snad "jen" jeden (zatim).

LIV je stejná epizodka jako před mnoha lety WHA v hokeji. PGA to ustojí stejně jako temkrát NHL. Ale pro golf je to škoda, stejně jako tehdy pro hokej. A ty haldy peněz všeobecně ve sportu ke kvalitě neprospívají. Před lety se sportovalo za zlomek a pro diváka to bylo možná i zajímavější, byla tam vidět víc srdíčka.

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom