Včera začal a dnes se dohrává turnaj České PGA ve Slavkově. Na tom by nebylo nic zvláštního. Čím tento turnaj zvláštní je to, že na něm startuje a po prvním kole dělí vedení Anna Nicole Kučerová. Což je transgender golfový profesionál, respektive nyní již profesionálka. Osobně je mi zcela jedno, že si někdo změní pohlaví a jeho volbu naprosto respektuji. Nemyslím si, že je v pořádku, že ale pak hraje z modrých odpališť a muži z černých. Testosteron asi snížit lze, ale stále bude mít svalová vlákna muže, s výškou cca 190cm. Podle mne tím získává značnou výhodu. Myslím si, že její šance na vítězství jsou poměrně značné. Když ještě hrával pod jménem Jakub Kučera, byl to na české poměry špičkový hráč. Uvidíme za pár hodin. Ve světě už bylo několik kontroverzí na toto téma v jiných sportech. V Česku jakémkoliv sportu a ani ve světovém golfu je to asi první případ. Přišlo mi to zajímavé, tak to dávám do placu...
Transgender golfistka: Ve vrcholovém sportu se rozdíly stírají, mužská kostra má ale někdy výhodu
Na úrovni vrcholového sportu se rozdíly mezi ženami a transgender sportovkyněmi stírají, ne všechny soutěžní disciplíny jsou jen o síle, vysvětlila transgender golfistka Anna Nicole Kučerová v pořadu Nový den. Hormonální léčba výrazně ubere na síle, v některých sportech ale může hrát roli třeba...
cnn.iprima.cz
Upraveno: