Tady je problém, na který jsem i částečně reagoval. Bohudík (bohužel pro většinu ostatních sportů) patří golf z hlediska coronaviru k „nejbezpečnějším“ sportům. Prostě je nutno i sporty „segregovat“, což je dnes asi nepopulární. Byť jsem příznivcem všech sportů, musím uznat, že např. 2 hodinový zápas házené, košíkové, volejbalu v tělocvičně je nebezpečnější, než mnohdy citovaná půlhodinová návštěva supermarketu. Jiné to však je u tenisu (a je jedno, zda se jedná o dvouhru, nebo čtyřhru), zde je tenis na úrovni návštěvy Alberta ráno v 7.01, kdy tam jsou jenom pokladní. Stejně tak to je s venkovními sporty. Ať mne fotbalisté ukamenují, utkání okresního přeboru je nesrovnatelně riskantnější, než golfový mistrák. Stejně bezpečná jako golf je určitě lukostřelba, atletika (třeba oštěp aj.). Jednoduše, sporty se musí bít i samy za sebe. To se určitě nebude líbit Hniličkovi, vždyť by tímto přístupem vlastně potápěl svůj „kolektivní“ sport hokej a jemu podobné. On se bude (muset??) snažit vyjednat podmínky pro všechny sporty najednou, což bohužel ty skutečně bezpečné odnesou. I velmi kritizovaný Primula několikrát zmínil golf, jako bezpečný. Proto je třeba, aby se někdo „rval“ za golf (možná společně s lukostřelci, atlety apod.). Z informací ČGF však o žádné takové aktivitě nevím. Jen si na „našich“ stránkách čtu právníky posvěcené vysvětlivky, co se nesmí. Že omezení golfu je nesmyslné, víme všichni. Nemáme však osobu (ještě lépe "osobnost"), která by to těm blahoslaveným chudým duchem, kteří golf nemilosrdně a nesmyslně škrtí, dokázala vysvětlit. Všichni asi čekají na Hniličku, ten ale zamrzl někde u ledu. Naskýtá se dotaz – kdo bojuje za golf?
- Hnilička je golfista, takže si nemyslím, že by golfu nechtěl pomoci. Když nic jiného, tomuto sportu rozumí. Měl výrazný podíl na otevření hřišť loni. Letos ale, podle mne ztratil dost ze svého vlivu díky tomu, že byl přichycen na tajných papalášských oslavách narozenin v Teplicích. https://teplicky.denik.cz/zpravy_re...ozenin-hotel-petr-benda-policie-20210125.html
- za golf by měla bojovat Česká golfová federace, ta ale jen přeposílá rozbory právní komise ( ty jsou velice kvalitní ). Jinak je viditelnost jejich práce naprosto nulová.