Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Kdy zestárne nový golfový míček

Tony

Nováček+
Jméno
Antonín
Klub
PCG
Chtěl bych se zeptat zkušenějších, kdy asi zestárne nový, zatím nepoužitý, golfový míček. Zatím pálím levné nalezence, kterých mám pořád dost a už moc neztrácím. Spíše víc nacházím nové než ztrácím. Mám doma i nějaké fungl nové v krabici, které si nechávám na dobu, až budu ještě "lepší". Nějakou životnost to jádro uvnitř asi mít bude. Kolik to může být let bez vlivu na vlastnosti? (dvou a tří vrstvé). Zatím mám trochu morální blok ztrácet nové míčky, ale zas bych nerad, aby mi "prošly". Uchovávám při pokojové teplotě. Díky za názory.
 
Našel jsem, že pokud jsou dobře skladované, tzn. stálá teplota, ne zima, ne horko, ne vlhko a ne slunce, tak si udrží kvalitu klidně i 7 let, jde-li o nové.
 
Našel jsem, že pokud jsou dobře skladované, tzn. stálá teplota, ne zima, ne horko, ne vlhko a ne slunce, tak si udrží kvalitu klidně i 7 let, jde-li o nové.
Tak to mám ještě spoustu času se zlepšit :-)
 
Z britského GolfOnline shopu jsem v roce 2019 koupil pět krabic míčků Callaway, byla na nich hodně slušná sleva, protože už měly cizí potisk.
Potisk tam fakt byl - firemní logo a Merry Christmas 2003 (!!)
Poztrácel jsem je následně jako kteréholiv jiné, rozdíl ve hře jsem nepoznal.
Takže buď mají míčky výdrž v desítkách let, nebo to bylo ve slevě právě kvůli chybnému letopočtu.
 
... Nějakou životnost to jádro uvnitř asi mít bude. Kolik to může být let bez vlivu na vlastnosti? (dvou a tří vrstvé). ...
Myslím, že většina z nás amatérů nemá šanci si nějaké změny vlastností všimnout. 😉
 
Mám tu tyhle, tak můžu vyzkoušet 😃
17284976884563316243887196051792.webp
 
Myslím, že většina z nás amatérů nemá šanci si nějaké změny vlastností všimnout. 😉
Přesně. Hlavně v mém případě. Pokud hraju setem Wilson a jen tak pro radost, tak nic nepoznám. Když lidi hrají i lakeballama, kde vůbec nevíš, jak je balon starý a kde strávil svá léta... Na sportovní úrovni už je to něco jiného. Ty lakebally to je taky otázka. Četl jsem dnes asi 10 anglických članků o nich. Půlka říká vůbec je nehrajte, druhá že jsou v pohodě. A pak si vyberte. Já to beru pocitově. U mě by měl největší negativní efekt na hru ztratit blbě nový míček za 7 pětek :-)
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom