Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

GolfDigest.cz Leaderboard Masters 2025: Epická golfová bitva, prokletí prolomeno! McIlroy zvládl play-off a má kariérní grandslam

Jamka R. Reader

Robot
19.jamka
Robot 19.jamky
Leaderboard Masters 2025: Epická golfová bitva, prokletí prolomeno! McIlroy zvládl play-off a má kariérní grandslam (GolfDigest.cz)

ZAHRANIČÍ > Prokletí konečně prolomeno! Rory McIlroy dělal ve finálovém kole snad vše pro to, aby si zelené sako znovu neoblékl. Na úvodní jamce zahrál double-bogey, následně přišel o náskok čtyř ran a na poslední jamce pro změnu neproměnil metrový putt na vítězství. V play-off ale udolal svého kamaráda Justina Rosea a konečně může slavit kariérní grandslam!

Pokračovat ve čtení...

Nádherný golf celé 4 dny a famozní poslední kolo. A u některých momentů je člověk rád, že jsme součástí golfové komunity a bylo vidět, jak by to chování a přístup ke golfu měly vypadat - jako třeba to, že v play off Rose dopatoval do paru, i když nemusel a i v takovém momentě, kdy jemu samotnému šlo o Masters, dostal přednost neuvěřitelně pozitivní přístup, skoro bych řekl opravdu v anglickém stylu. A i to, jak vzal porážku, i když to muselo být hrozně těžké prohrát podruhé v play off. Jen ta rychlost u DeChamb i Rose, myslím, že se blížíme zavedení nějakého měření, už je to v tenise, v baseballu (pro nadhazovače), prostě někdy už to v golfu překračuje všechny meze (za mě je třeba 45s příliš přísných, ale třeba minutu bych vyžadoval striktně dodržovat a prostě hned trest, ono by to šlo, když to jde jinde - i kdyby to měla být minuta a půl pro začátek, ale včetně přípravy na puty, tam je to úplná hrůza, největší spor bude o to, od jakého okamžiku to počítat). Technika na to je, stejně s nimi chodí lidi se stavem skore atd. Jde spíš o tradici, že to bude otravné. Jak moc nemusím DeChamb., tak i u něj je vidět změna, super kontakt s diváky, i v momentě kdy se mu nedařilo, paráda, tak to má být. Rose je sice studený čumák, ale tak to prostě je, soustředění na golf (a ten přísný pohled a občas srovnání hlučných diváků), k tomu Angličan, striktní rutina, o to příjemnější bylo vidět, jak se umí uvolnit hned po hře. Za mě nádherný turnaj, teda neviděl jsem tu slabší chvilku španělského amatéra někdy asi ve druhém kole, to je strašná ostuda, to si měl ohlídat, záchodů tam po cestě jistě mají dost.

tak Dechamboovi jsem počítal první tři jamky dobu na odehrání patu, v zásadě se pohyboval mezi 90 a 105 vteřinami, na to se opravdu koukat nedá
Po tom co se zklidnil mi začal být Bryson celkem sympatickej.......ale co tam předváděl u těch patů, tím mě fakt vytáčel:down:.

Četl jsem, že Rorry k Brysonovi nepromluvil snad vůbec, tak mu tam fanoušci psali, aby si Bryson představil, až mu Rorry to sako bude za rok oblíkat :)

To mě vždycky zajímalo, jestli se při těchhle turnajích hráči baví spolu mezi sebou, nebo jen s caddym. Jakože: "Viděls, kam jsem to zase poslal?" a tak :) Z televize se to moc vykoukat nedá.

To mě vždycky zajímalo, jestli se při těchhle turnajích hráči baví spolu mezi sebou, nebo jen s caddym. Jakože: "Viděls, kam jsem to zase poslal?" a tak :) Z televize se to moc vykoukat nedá.
baví se hodně a často, v přenosech je to často i vidět,

jsem přesvědčenej o tom, že mimo jiné byl Rory nasranej na to, jak vždy musel na Brysona čekat

baví se hodně a často, v přenosech je to často i vidět,

jsem přesvědčenej o tom, že mimo jiné byl Rory nasranej na to, jak vždy musel na Brysona čekat
Mně právě přišlo, že si maximálně plácnou u extra dobré rány, ale jinak jsem u sebe hráče moc neviděl. Jako v posledních kolech ve čtvrtém kole bych to asi ani nečekal, ale čtvrtek pátek mě to zaujalo. Ale asi jsem blbě koukal.

Za čekání na Brysona byli nasraní asi všichni :D Když už se odstřelil, tak mi přišlo, že dost zrychlil, takže ten začátek působil vážně jako psychologická taktika, což by teda dělat nemusel.

Četl jsem, že Rorry k Brysonovi nepromluvil snad vůbec, tak mu tam fanoušci psali, aby si Bryson představil, až mu Rorry to sako bude za rok oblíkat :)
Četla jsem vyjádření Roryho psychologa, že to tak mají nastavené, pojede si to svoje a nebude se rozptylovat ničím a nikým. Jen teď už nevím, na kterém to bylo webu, ale asi by se to dalo dohledat.

Ja si teda nejakyho zdrzovani u patovani nevsiml a to jsem si to poctive odsedel od sesti do tech pul druhy. Myslim ale ze posledni flight na masters si trochu rozvahy muze dovolit, narozdil od dlouhodobe pomalych hracu a hracek, ktery jsou pomaly i pet ran mimo cut v patek na posledni jamce. Jestli je na nekoho zaber minutu a pul tak je to chyba rezie, ktera nastesti po polovine hry zacla davat prostor i jinym hracum. To ze nekdo s nekym nemluvil je informace asi jako ze se doma dozvite ze milena nemluvi s libunou, taky dal nepatrate po tom proc. Jen pisalci se toho chytnou aby byla kontroverze a o cem psat. Ke konci jsem to hrozne pral Roseovi, zahral v nedeli suverene nejlip, ale Rory predvedl po posledni jamce nevidany mentalni obrat, to klobouk dolu. Po tom bogey by se asi vetsina lidi rozsypala, ale po takovem zklamani zahrat rozhodujici jamku naprosto bez chyby, s jeho historii atd to je neuveritelny. V 11 to vypadalo ze pujdu spat a najednou to bylo o ranu a bylo na co koukat. Super turnaj.

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom