@ulilee: Jak jsem psal výše, je to můj subjektivní pocit a názor z nového layoutu. A proto jsem to ani nepsal, jako recenzí (tu jsem psal a poměrně pozitivní někdy v roce 2020). A to, co se líbí mně nebo nelíbí, může u jiných být úplně obráceně.
Kdyby se nám všem líbilo to samé, bylo by to divné. A asi ano, mohl jsem to určitě napsat více neutrálněji. Tak příště.
Hrací plochy, jejich stav, byl na Machníně skvělý, souhlasím s Tebou. A byl vlastně vždy, kdy jsem na Machníně hrál. Mám velmi rád rozmanitá hřiště, proto po nich taky hodně cestuji a snažím se nehrát jen na jednom místě. Samozřejmě jak říkáš, pokud zahraju někde dobře, dojem je lepší, ale myslím si, že už dávno ne rozhodující pro názor z hřiště (který se u mě samozřejmě vyvíjí). Dokáží ocenit každé hřiště kde hraju, zpravidla je za tím obrovský zápal jejich tvůrců a provozovatelů. Těch proměnných je v tom prostě moc, kterou ze svého úhlu pohledu nemohu postihnout. Co se týče zmíněné hry - a jestli se mi povede, nebo ne. Tak jasně, že mám rád povedenou hru, ale pokud někde hraju s kamarády, přáteli a tak nějak na sebe, tak jsem vlastně spokojený, už dávno vím, že ze mě nebude profík na PGA a je to pro mě velmi krásně ztrávený čas v prostředí, které mám rád.
Na druhou stranu, pokud mi někde něco nesedne, tak to zmíním - bez jakékoli ambice mít světopravdu. A jsem rád, že mi na to píšeš reakci a svůj úhel pohledu. Věřím, že každý, kdo si přečte nějaký takový text si z toho může něco vzít, třeba jen onen zmíněný jiný úhel pohledu. Uznávám, jsem rozmazlený Prahou a okolím, kdy mohu volit z mnoha hřišt (nižších desítek?) v podstatě v dojezdové vzdálenosti jedné hodiny (nepočítám-li průjezd Prahou). Pořád si myslím, možná v poslední době naivně, že nemlčet je potřeba... protože ta jakákoli zpětná vazba je důležitá. Jen tak se můžeme posouvat dál, a třeba po přečtení nějakého takového textu najít nějakou zmínku, hele, to je vlastně fakt, nebo tohle bych měl líp vykomunikovat, nebylo pochopeno atp.
Je jasné, že s layoutem jamek se toho na Machníně asi moc neudělá. Já osobně nemám jakýkoli problém ani z 12ti jamkovými hřišti, ani devítkami, dokonce ani různými akademickými veřejnými šestijamkami. Zastávám názor, že mnohem raději budu mít promyšlenou, rytmickou plnohodnotnou devítku v nějakém charakteru a setupu než za každou cenu 18jamek, kdy od takového hřiště očekávám přeci jen určitou "rozmáchlost" a to pro mě osobně Machnín aktuálně v podobě druhé devítky (na rozdíl od první, ok, řekněme od třetí jamky) nesplňuje. A tím rozhodně nemyslím, že by se mi kdovíjak líbily jamky sem tam, sem tam. A byl jsem velmi zvědavý na rekonstrukci, protože to je vždycky šance napravit něco, co se praxí třeba neosvědčilo... no a pro mě prostě ten nový layout "vlastně nic z mého pohledu hráče" nevyřešil. Přínos Paru 69 oproti Paru 68 je dle mého názoru zanedbatelný, na kratoučké jamky a technické třípary ve větším počtu - ty si užiju víc na akademii. Proč mám poměrně rozmáchlé 4 pary o šířce přistávací ranveje, abych je pak měl v každém koutku doplněné zhruba 100 metrovými třípary dle mého názoru v úplně jiné technické náročnosti? Pro mě toto "rytmické" herně není.
Ale kdybych měl vypíchnout jednu věc, která si myslím, že je dobře řešitelná, tak zlepšit výrazně navigaci po hřišti v podobě šipek - kudy kam na další odpaliště. Ty šipky tam jsou, ale malinké oproti jiným hřištím. A jsem skoro přesvědčen že na některých přechodech, pro místňáky už samozřejmé a nepotřebné, v době mé návštěvy nebyly. Já teda věděl, ale myslím, že
@kristyna, která šla hřiště poprvé, by některá odpaliště na druhé devítce ani nenašla (v podstatě od 14tky dál vyjma jasné 17tky.
Jinak, hodně fandím každému hřišti, vím jak je strašně složité se zavděčit všem - začátečníkům, pokročilým, profíkům, místním, nebo "rozmazleným" cestovatelům. V podstatě neřešitelný úkol. Na druhou stranu, pokud kdokoli, kdo přijede, si může udělat nějaký obrázek alespoň trochu dopředu, tak myslím, že pak to případné negativní překvapení díky špatnému či nereálnému na místě může být tím odbouráno.