Proč zbytečné usilí? Pokud aktivita přiblíži hru i lidem, kteří jinak nehrají a dá jim nějaký zážitek, tak to nevidím jako nic špatného. Je to nízkonákladové, nikde přece není řečeno, že musí pro každé odpaliště být vybudován plnohodnotné odpaliště, určitě v mnohém postačí čára sprejem nebo jinak zvýrazněná část hřiště na ferveji, která nikoho nijak omezovat nemusí a to, že si tam hráč zapíchne týčko... no, tak ok, proč ne. Má to změřené, ví, co a jak a nic mu nebraní, je to ok. A jestli se na to dívá okolí přezíravě, že je srab a slaboch - ok, problém okolí. Já v tom třeba problém nemám, klidně budu pálit z krátkých odpališť, klidně a rád si zhraju i turnaj z krátkých odpališt atp a věřím, že tím nikoho jiného omezovat nebudu.
Jestli to správně chápu, není to žádné dogma, je to iniciativa a vcelku si to dokážu představit, že to může někoho oslovit. A každý někdy začínal. Já když začínal, tak i modrá na mě byla dlouhá a jenom to, že se to nedělá a nikde jsem to neviděl, mi bylo stydno, jít si hodit míček a začít jen tak pro radost v půlce jamky, abych se netrápil pořád dvoucifernými výsledky. Kdybych tohle viděl na libovolném z hřišť na začátku, tak mně třeba osobně by to pomohlo - minimálně se cítit lépe. Ano, mohl jsem se zeptat, bohužel, nenapadlo mě to.