Ondřej Lébl
Nováček
Diky, ja tam samozrejme jdu s tim, ze take chci nove hole, jen si je ted nemohu dovolit hlavne kvuli tomu, ze CGK strsne zdrazilo clenstvi a letos za nej dam 24k
Jestli jsou si me svihy podobne, si netroufnu rict, nejvetsi problem mam s prenesenim vahy - zustavam viset na zadni noze a hraju casto tlustou ranu...
Proc chci jit na fitting, je hlavne to, ze mam standartni delku holi (merim 191cm) a vsichni mi porad rikaji, ze bych potreboval delsi. Ja si samozrejme koupil tenkrat hole online z UK a podle nejake prevodni tabulky, kdyz mam zapesti od zeme 37 palcu, tak mi pry staci standartni - byly zlevnene hodne, moc penez jsem na to nemel, tak jsem je vzal. Ted prave o tomhle diskutuji proto, ze "co kdyz" se mi bude hrat o hodne lepe s delsima holema a s upravenym lie? Treba zustavam na zadni noze i proto, ze mam kratsi hole a musim se k tomu hodne ohybat, a tak dale a tak dale vsechno mi to ted vrta hlavou
HCP mam 24, takze uz by to asi teoreticky smysl mit mohlo....
Dobrý den, fitting holí se dělí na tzv. statický a dynamický ( o kterém je diskuze ).
Statický je velice důležitý pro všechny hráče, včetně naprostých začátečníků. Zjednodušeně... hráč se přizpůsobí holi, nebo hůl hráči.
Ve statickém fittingu jde o poměr tělesné výšky a délky paží. Ano, měří se výška zápěstí od země, která se dle tabulky přidá k výšce postavy. Ve Vašem případě to vychází na 1 palec delší hole a o 3 stupně strmější tzv. Lie shaftu hole.
Ke statickému fittingu také patří měření velikosti dlaně a délky prstů. Měří se délka od zápěstí po konec nejdelšího prstu a délka od konce palce ( v přirozeně rozevřené dlani a natažených prstech ) ke konci nejdelšího prstu. Opět Vám tabulka řekne správnou velikost gripu. Existuje samozřejmě i měřící šablona, ke které ruku jen přiložíte.
S takto upravenou holí budete mít správný postoj a držení hole. Dva naprosté základy na kterých lze stavět technicky správný švih.
Zdraví Ondřej