Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Maršálové na českých hřištích

Možné je to asi i na méně vytížených hřištích, ale v ČR jsem se s tím v podstatě nikde jinde nesetkal. Vlastně kecám, ještě Harachov, ale asi už tam nepojedu... Můj názor je je, že pokud je na hřišti cca 30 a více hráčů, marshal by tam být měl.
Ono je to samozřejmě ovlivněno tím, že ty si pro své aktivity vybíráš spíše "lepší" areály, kde je návštěvnost vyšší. Navíc v zajímavých exponovaných časech.

Já si pro svou hru naopak vybírám hřiště spíše stranou zájmu a ve dnech a časech, kdy je tam lidí minimum...

Položil bych kontrolní otázku. Kolikrát jsem já osobně za 15 let potřeboval na hřišti službu maršála? Nulakrát je správně. Většinou na hřišti nejsou a když ano, tak by mě ani ve snu nenapadlo sledovat, kde se momentálně nachází, co zrovna dělá nebo kontrolovat, jestli si plní svoje povinnosti. Místní pravidla si na hřišti, kde hraju jen občas, přečtu sám, vypichuju taky osobně a když někde něco zapomenu, párkrát se to stalo, tak si to najdu taky sám, protože to považuju za normální a styděl bych se za svoji hloupost obtěžovat někoho jiného. Když jsem maršála někdy potkal, tak se choval příjemně, většinou jsme prohodili pár vět a já nikdy nezapomenu pochválit hřiště! S pomalou hrou je problém, ale tam, kde byl maršál fyzicky přítomen, tak to vždy nějakým způsobem řešil, nikdy se na to nevykašlal a já jsem si uvědomil, že mu kvůli chování některých lidí, jeho práci ale vůbec nezávidím. Moje heslo i v životě je: Kdyby všichni dělali všechno jak mají, tak bychom měli všichni polovinu starostí!

Krásně napsáno. Souhlasím.

Za sebe ještě doplním - já jsem nejraději, když maršál je někde, kde o něm nevím. Jakoby na pozadí. Rozhodně je mi spíše nepříjemné, pokud je kolem mne. A často kolem mě projíždí. Ano, jedna věc je v rušném a frekventovaném čase - kdy hřiště je jak Václavák a flajty před mým, za mým... Pak mi to nevadí. Ta jedna hlava navíc se ztratí. Ale pokud je někde klid, jsem skoro sám, tak jdu přesně za tím klidem a samotou. A i maršál mi to dokáže občas tento pocit narušit. Takže za mě - optimálně to má fungovat tak, abych o maršálovi nevěděl.

A to, ze je na prazdnem hřišti predemnou flajt kokotu... Jo, blbý. Holt mám smůlu. To k životu patří. Na drahém hřišti (fee) asi vadí... A ano nadávám. Ale zase na druhou stranu, pořád se snažím nahlížet na to, že svět se netočí (naštěstí) pořád kolem mě a taky jsem byl xkrat určitě pomalej a někdy někoho brzdil.

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom