@Ullysses: Ještě dovysvětlím. Ten vHI je cíleně koncipován mimo HI. Je striktně a cíleně držen jen pomocí těch úplně základních a snadno zjistitelných parametrů daného hřiště. Hráčský HI je už nějaké vyčíslení úlevy, hrací HI konkrétní osoby na daném hřišti ještě o to víc - a k tomu poplatné době, kdy se provádělo normování hřiště (malé stromky atp). vHI je pouze pomocný ukazatel. Samozřejmě lze argumentovat, že není 3PAR jako 3PAR, a že obtížnost hřišť je rozdílná. To je jistě pravda. vHI v této filozofii osekává všechny ty statistiky a přepočty až na dřeň. Prostě jak ten den zahraješ na daném hřišti na rány (ne na STB), tak takový ti to vypočte vHI, takhle si to prostě zahrál. A je úplně jedno, jestli si velkej, malej, nováček, nebo profík, jestli pršelo, foukalo, svítilo sluníčko, jestli vedle hulákaly stroje, přerušeno kvůli bouřce atp. Prostě jen počet jamek, jejich PAR a ty (tím pádem ti to umožní tuto stejnou metriku používat na libovolné skladbě hřiště, libovolného pořadí jamek, nedohraného hřiště, vynechat jamku v rekonstrukci, nebo hrát hřiště kdekoli v zahraničí atp. Nebo třeba o tři jamky víc zpátky ke klubovně - což reálné hrací HI nereflektuje a ani nemůže).
Vím o několika, kterým se tento výpočet příliš nelíbí (ti, kterým to ukazuje horší vHI než mají reálný), a pak taky o pár těch, kterým se to líbí, protože je to u nich přesně naopak. Uvědomuji si, že to nemusí být přesné - ale cílem tohoto konceptu není suplovat reálné HI. A právě kvůli tomu, aby to bylo doopravdy úplně pro každého "stejně směrodatné", není v tomto brán ohled na žádný HI, ani ten hrací - který z reálného vychází.
Můj osobní dojem jako uživatele v tomto je, že je to poměrně přesné (ale ego to bolí). Prostě zahrané výsledky mluví o tom, že jsem v minulém roce dlouhodobě byl spíše na úrovni HI někde k hranici 30, než uhraných a zapsaných 22,5, nebo kolik to bylo díky pár shodám okolností na několika turnajích, které mi sedly. Mně díky tomu, že mi ukazuje vyšší vHI, pomáhá snížit má egoistická očekávání s ohledem na svůj kartičkový HI na hřišti běžné hře a ve výsledku jsem se zahranou hrou mnohem spokojenější. Protože tak prostě teď hraju.
Jinak, pokud to příliš rozptyluje, můžeš si vHI u sebe vypnout v Nastavení. Ale doporučuju tomu dát dlouhodobě šanci a až tam budeš mít více her (desítky), posoudit, jestli ti to v této podobě je užitečné, nebo ne.