Tady se neřeší situace ze Mstětic, dokonce ani za Zbraslavi a jejich místní úprava v podobě MP hřiště, případně nějakého turnaje - ale jeden konkrétní případ z jednoho konkrétního hřiště (Hostivař) a jeho ošetření v Pravidlech a Hostivařských MP. Pokud provozní ředitel [HASH=77]#hostivař[/HASH] výše pod nickem
@HonzaSonka (mimo jiné jeden z několika málo českých mezinárodních rozhodčích) napíše, že to tak je, a ani že to není v rozporu s Pravidly ani směrnicemi R&A, tzn. podpoří Pravidlový nález
@mkopcak, praktikující rozhodčí druhé třídy i na turnajích čgf, pravděpodobně na to něco bude. Nemluvě, když je řečeno, že při turnajích v Hostivaři je to ošetřeno. A pokud oba uznají, že to věcně není šťastné a že na dané argumentaci něco může být, a upraví dané místo tak, aby k tomuto dilematu nemuselo docházet i při neturnajové hře... tak je to vlastně ideální. Vyřešeno. Nemluvě o tom, že hráč nemusí přeci hrát daný míček. Ať se vydropuje, nebo hraje z původního místa. Nemá tam hrát. Já osobně to vnímám jinak, ale nijak mi nevadí se přizpůsobit a budu pro příště vědět. Mohu se zeptat, jaké ty máš praktické znalosti a certifikace z Pravidel, že jejich znalosti v daném oboru hodnotíš?
Na serveru čgf jsem si dohledal, že si rozhodčí třetí třídy - tedy nejnižší možné (nemyslím to nijak hanlivě, mám ji také - stačila na to jedna zkoužka a odesedět si dvoudenní kurz). Nicméně pokud něco tvrdí vyšší praktikující šarže, co nesouhlasí s mým stanoviskem, tak sice mohu mít pravdu já, ale je to mnohem méně pravděpodobné. A tvrdit, jako podporu svého názoru a stanoviska, že zmínění pánové, oba pravidelně praktikující rozhodčí neznají Pravidla ani povrchně z vlastní pozice rozhodčího třetí třídy je tedy docela odvážné.