- Jméno
- Jiří
- HI (HCP)
- 10-19,9
Také jsem myslel, že není možné kamkoliv (na jakoukoliv stranu cesty) viz.Musis najit nejblizsi misto, kde lze cerpat plnou ulevu a nebudes bliz jamce. To na jake strane cesty to bude neni podstatne.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Také jsem myslel, že není možné kamkoliv (na jakoukoliv stranu cesty) viz.Musis najit nejblizsi misto, kde lze cerpat plnou ulevu a nebudes bliz jamce. To na jake strane cesty to bude neni podstatne.
Omlouvam se, ale tve reakci nerozumim. To video potvrzuje to co rikam…Také jsem myslel, že není možné kamkoliv (na jakoukoliv stranu cesty) viz.ale ty jsi rozhodčí.
Tak to se omlouvám já. Pochopil jsem to, že je nutné hledat nejbližší místo úlevy, tedy je důležitá i strana cesty. Ale pokud jsi to tak myslel, tak jsem špatně četl.Omlouvam se, ale tve reakci nerozumim. To video potvrzuje to co rikam…
Z videa jsem chápal, že musíš jít na tu stranu cesty kam je to blíž (nemyslím k jamce) nikoliv kam je to výhodnější.Omlouvam se, ale tve reakci nerozumim. To video potvrzuje to co rikam…
Tak to jsme si jen nerozumeli. Ja reagoval na dotaz, zda musis zustat vzdy na strane cesty, u ktere byl micek blize. A v tom Berovickem pripade @Seppper tvrdi, ze na tu stranu kvuli trestne oblasti dropovat nelze. Takze v ten moment hledas na druhe strane cesty.Tak to se omlouvám já. Pochopil jsem to, že je nutné hledat nejbližší místo úlevy, tedy je důležitá i strana cesty. Ale pokud jsi to tak myslel, tak jsem špatně četl.
Právě kvůli tomu videu jsem se ptal, zda je možné z levého okraje cesty hledat nejbližší místo úlevy napravo. To výukové video totiž naznačuje spíš to, že když vlevo vhodné místo není, nezbývá, než zůstat na cestě.
V tom případě tomu videu ale špatně rozumíš, protože tam se říká, že tam to místo vlevo právě je. Ale protože je v křoví a tudíž nedává smysl tam míč dropovat, vychází Alešovi jako lepší varianta úlevu vůbec nebrat. A protože mezitím míč bez označení zvedl, má to navíc za 1 trestnou.Právě kvůli tomu videu jsem se ptal, zda je možné z levého okraje cesty hledat nejbližší místo úlevy napravo. To výukové video totiž naznačuje spíš to, že když vlevo vhodné místo není, nezbývá, než zůstat na cestě.
Chápu ale, že rozdíl může nastat, jestli tam trestná oblast prakticky kopíruje okraj cesty (Beřovice neznám).
Jen bych upřesnil - je tam překážka (trestná oblast) a oblast úlevy musí být v poli (pravidlo 16.1b).
Zda je pravák nebo levák samozřejmě vliv na místo úlevy má. "Peška" ale nemá. Existuje. V klidu domova bych ho hledal takto: Opsal bych kružnici se středem v jamce. Poloměrem je místo kde leží míč. To hledané místo ( je jedno jediné ) je na kružnici nebo za ní, při splnění ostatních podmínek pro drop. Jinak řečeno, vnitřek kružnice eliminuje všechny body, kde úleva zcela jistě není( blíže jamce ). Zbývá ale tedy celý zbytek hřiště za ní ( část pole ), kde ale už určitě bude.