Odpovědi na otázky Podzim 2018
3.část (celkem 3)
"Největší golf nesmysl v ČR?"
Trochu se zpožděním se podíváme na poslední tři otázky loňského podzimního dotazníku. Zdá se, dle předposlední otázky, že všichni jsme sportovci tělem i duší. Ale ty pravé zajímavé podněty jsou v otázce poslední. Pro pořádek ještě odkazy na první a druhý díl zveřejněných odpovědí. Díky všem respondentům!
- Jak vypadá a jaké vlastnosti má typický český golfista?
- Zkuste se zasnít. Jak by podle vás měl vypadat váš dokonalý golfový den? Kdy, kde, s kým...
- Viděli jste někdy někoho při golfu podvádět? O co šlo?
- A teď trochu na tělo. Podváděli jste někdy při golfu vy? Jak?
- Zamyslete se. Táák. Co byste dělali s tou hromadou času, kdybyste nehráli golf? Dokážete si to představit?
- A poslední... co je podle vás největší nesmysl, který má nějakou souvislost s českým golfem?
5. Zamyslete se. Táák. Co byste dělali s tou hromadou času, kdybyste nehráli golf? Dokážete si to představit?
- Ne
- Pařil bych u počítače online hru
- Asi jiný sport, kolo
- Péče o dům a zahradu.
- Tím by celý můj život trochu ztratil smysl .
- Děti
- Asi bych spal o víkendu do 10:00.
- Našel bych si jiný sport.
- Trávil bych mnohem více času na motorce, v bazénu nebo u té skleničky.
- Našel si jiný koníček
- Něco jiného. Vždycky jsem si chtěl složit Kit Car. Naučit se malovat a hrát na violoncello.
- Našel bych si jiný koníček na zabíjení volného času
- Ano. Jiné sportovní aktivity, výlety...
- Ano, kolo, tenis...
- Určitě jo
- Asi bych se více věnoval ostatním pohybovým aktivitám, které i dnes provozuju....tzn.kolo, turistika....možná i u toho volejbalu bych zůstal dýl. Nic novýho bych asi nerozjížděl
- Ano, kolem domu vše stojí, nebo je napůl. Jinak jiný sport, in- line hokej je stejný žrout času spolu s tenisem a o kole ani nemluvě.
- Začal bych hrát golf
- Ostatní sporty v přírodě (kolo, hory, táboření, ryby)
- Určitě jiný sport.
- To by znamenalo, že golf nebyl vynalezen, takže bych se asi věnoval něčemu hodně podobnému.
- Ano
- hrál bych jiný sport
- Vím, ale nepovím
- Již si to představit nedokážu, před golfem tenis , volejbal což již ze zdravotních důvodů nejde
- Jasně. Hrál bych to, co před tím než jsem s tím skončil a začal s golfem
- to co jsem dělal než jsem ho začal hrát...více kolo,posilovna apod.
- Ano, jiný sport
- Asi bych musel víc do práce?!
- Jo
- Chodil bych na ryby
- Ano dokážu. Mám rad tenis, kolo, volejbal a badminton.
- Dokážu. Spise si říkám opak, co všechno by stagnovalo, kdybych chtěl na hřišti trávit vice času.
- Možná bych vzala na milost své krásné horské kolo, měla bych o víkendech vyprané prádlo, možná lépe uklizeno ...ale takhle jsem mnohem efektivnější, všechno stihnu mnohem rychleji, jen abych mohla na golf
6. A poslední... co je podle vás největší nesmysl, který má nějakou souvislost s českým golfem?
- Nesmyslný poměr počtu aktivních golfistů a počtu jamek. To podle mě v Českém golfovém rybníčku způsobuje největší zlo a málokdo s tím něco opravdu účinně dělá.
- Všeobecné povědomí že je golf snobský sport nebo že golf není sport
- Názory veřejnosti
- Nevím, jestli je to úplně nesmysl, ale pohled českého negolfisty (i golfisty) na profesionály. Představa, že se topí v penězích a neví, do čeho píchnout. Přála bych si, aby se tohle jednou změnilo. Nejenom povědomí o českém golfu u veřejnosti, ale aby i průměrný český profík byl schopný se nějak důstojně uživit bez toho, aniž by musel mít dobré finanční zázemí v rodině. Aby z toho mohla být normální práce. To ale samozřejmě s sebou nese otázku, proč máme tolik golfových profesionálů .
- Ze je to drahý sport pro snoby
- Představa mnoha lidi, ze fee musí stát 50,- Kc
- Obecné podvědomí o tom, že golf je jen pro boháče.
- Aktuálně asi boj proti virtuálním klubům v okolí Prahy. Ale možná jen proto, že je to čerstvé. Trochu mi chybí i možnost individuálního členství i ČGF. Vlastně ještě jeden nesmysl - přesvědčení velkého množství lidí kolem golfu, že jde o sport pro bohaté. Takže vše co souvisí s tímhle sportem lze prodávat s nesmyslnou marží (většina obchodů, někteří trenéři, některá hřiště - čest výjimkám)
- Zbytečná délka některých hřišť
- Monopol čgf a věci s ním / tím spojené.
- Obecně za nesmysl považuju dálkoměry
- Ze golf mohou hrát jen bohati a mladí
- Současný boj proti ČGK...
- Moc hřišť, málo hráčů
- Podle mě jednoznačně "flighty na přání". To je strašná ptákovina, obdivuju ty, který pak sestavujou startovky. Taky to podle toho někdy vypadá (v jednom flightu třeba HCP 38, 24 a singl....už jsem to zažil, a nebavilo to nikoho)
- Jako v celém sportu, ti co umí, mají předpoklady nemají šanci.
- Golf je jen pro bohatý
- Snaha ČGF přivést ke golfu další desítky tisíc lidí a prezentovat golf jako levný sport
- Drahá fee na těch rádobylepších hřištích. Alespoň třeba jeden den v týdnu dopoledne slevit a umožnit hru i méně movitým lidem.
- Že Kopčák pracuje ve službách Ba ne, vážně, asi ta historická tradice, která se golfu drží od devadesátek, že je to drahý sport pro byznysmeny, kde nejde vůbec o sport.
- Nesmyslná cenová politika klubů a hřišť.
- nepoměr hřišť a počet golfistů
- Neexistence základního federačního členství bez nutnosti členství v jakémkoliv klubu.
- co golfista to namachrovanej zbohatlík (ale pár už jsem jich zažil)
- Zničení národní kvalifikace WAGC lidmi z GPA a degradace úžasného celoročního formátu, který nám záviděli v řadě zemí, na jeden dvoudenní turnaj za astronomické vložné
- neustálé řešení HCP a pomalá hra...i důchodci v Anglii a USA hrají v lepším tempu než většina hráčů a hráček v ČR
- Flighty 1 osoba...a stud zarvat foooore
- Je jich víc..
- Golf do škol.
- Počet hřišť a cena 1500 a vice za hru.
- Čtyřčlenné flighty vyšších HCP. Nevím, jak je to v cizině, ale dával bych je max po 3, aby měli na hru klid.
- NESCHOPNOST MANAŽERŮ HŘIŠŤ PRACOVAT S REVENUE MANAGEMENTEM. A ještě druhý totalní nesmysl: VIRTUÁLNÍ “KLUBY”- jestli se tomu vůbec dá říkat “klub”
- Že je to jen pro vyvolené.
---
PS: Odpovědi jsou vloženy, tak jak byly respondenty napsány, sem tam je opravena jen čeština, příp. zjevné překlepy.