Včera v Hořehledech jsem zažil s tímto situaci, na kterou si pro příště musím dát pozor a za kterou se pochválit nemohu. Hořehledy, jamka číslo 6, esovitý pětipar do kopce. Green leží na rovině nahoře, před ním je táhlý kopec. Co si pamatuji, tak tam má
@mkopcak praporkovou tyč hodně vysokou - >3 metry (?), tak, aby na třetí ránu (druhou někteří borci) viděli, kam hrát, kde vlastně vůbec green je, pokud nejste skorem nahoře, tak to prostě nevidíte.
Před námi šel extrémně pomalý flajt, no a co se mi nestalo... dáváme jim dost času, nikde je už nevidíme, začínáme hrát jamku, jedna, dvě tři rány v texasu, jsem cca v půlce kopce, odhadem 110-120 od greenu, chci hrát na viditelnou praporkovou tyč, beru osmičku, hezky trefeno, míček letí na praporek... jdu se pak po ráně podívat, kam to letělo a začínám se omlouvat, protože hráči byli ještě na greenu, a dopatovávali, neměřili si mě moc přívětivě, když jsem je skoro trefil. No stalo se, omluvil jsem se, naštěstí se nic nestalo - jasně ale moje chyba (bohužel předchozí flajt se tam nějak zasekl a byli i mimo limit atd, ale to mě neomlouvá). V tu chvíli 120 metrů pod kopcem mě vůbec nenapadlo, že by tam ještě mohli být, když vidím vršek praporkové tyče na svém místě - zapíchnutý v jamce. Nebezpečný návyk z loňských let, dám na to do budoucna extra pozor.
@mkopcak jsem to po odehrání zminil, tak snad by mohla být prapokrová tyč snížena, aby byl její vrcholek na stejné úrovni, jako hlavy hráčů. Tam pak je zase blbé, že z dálky se bude ale hloupě na to mířit.