- Autor vlákna
THE CJ CUP
resuméééé
Vítěz: Justin Thomas (USA)
Pár zajímavostí:
Aktuální tabulka FedexCup (2020):
(aktuální celý žebříček: https://www.pgatour.com/fedexcup/official-standings.2020.html)
Ve čtvrtek 24.10. se podíváme na 7.turnaj letošní PGA TOUR. Pořád v Asii - skočíme jen kousek, coby kamenem dohodil. Čeká nás Japonsko - The ZOZO CHAMPIONSHIP
resuméééé
Vítěz: Justin Thomas (USA)
Pár zajímavostí:
- Výhoda asijské části TOUR je, že už je odehráno v neděli dopo - myšleno středoevropského času, takže v pondělí ráno je na netu už spousta materiálu, ze který se dá čerpat. To jen tak mimochodem. Pojďme ale k věci.
- Vyhrál Justin Thomas (-20) z USA, dvě rány nad pronásledovatele Dannyho Lee. Justin bude mít tenhle turnaj asi hodně rád. Vyhrál ho už podruhé, poprvé v roce 2017. Tehdy s výsledným celkovým skóre -9. Je to jeho celkem už 11. vítězství na okruhu PGA - první bylo v roce 2015. "Nevím, asi je tady v Asii něco, co mám rád", culil se Thomas (v Asii vyhrál už celkem 4 turnaje). No, aby to tam rád neměl (jo, upřímně závidím) - za tohle vítězství si připsal pěkných 40 a kousek melounů v Kč (1 755 000 dolarů).
- "Smutným" hrdinou turnaje je Danny Lee. Plným jménem Danny Jin-Myung Lee, 29 let. Původem právě z Koreje, ale profesionálně reprezentuje už nějaký pátek Nový Zéland, vlastně celou svojí golfovou kariéru. Na Nový Zéland emigroval se svoji rodinou v osmi letech. Danny byl favoritem, pro místní publikum. Jednak díky svému místnímu původu, jednak kvůli životní události - minulou neděli o skoro dva měsíce dříve se jeho paní narodilo druhé dítě, dva měsíce před termínem. Nic moc. Justinovi byl nelítostným pronásledujícím soupeřem až do rozhodujících dvou bogey na nedělní 15. a 16. "Opravdu jsem chtěl vyhrát CJ CUP. Pro mě hodně znamená vyhrát před korejskými fanoušky a pro celou mou korejskou rodinou. Dnes jsem hrál, jak jen to šlo - a samostatné druhé místo bylo to nejlepší, na co jsem mohl dosáhnout." Danny, drž se a malému do života hodně sil!
- Loňský vítěz Brooks Koepka po druhém kole odstoupil pro zranění kolena. Ale jeho mladší bráška Chase na divokou kartu sponzora zabojoval a nakonec pro rodinu urval T46, s výsledným skóre (-3).
- Rozdíl mezi nejlepších hráčem turnajem a hráčem, který skončil na posledním místě (rozuměj, dohrál všechny 4 kola) je celkem 39 ran. Justin Thomas zahrál -20, po 4. kolech měl +19 Korejec Tae Hee Lee. Tenhle turnaj se díky zúženému startovacím poli hraje bez biče - není cut. A za poslední financemi ohodnocené místo Tae získal $16,185, tzn. cca 370.000 Kč.
- A ještě jedno jméno vytáhneme z turnajového klobouku: Phil Mickelson si už moc nevěří na získání divoké karty na Prezident Cup. Pokud po něm Tiger Woods nešáhne, tak to bude poprvé, kdy Lefty by na tomto turnaji chyběl od roku 1994. Sám Phil před začátkem CJ Cup prohlásil, že "V posledních sedmi osmi měsících jsem nehrál dobře. Je tu spousta lepších hráčů, kteří si kartu zaslouží víc než já. I kdybych teď (CJ Cup) vyhrál, pořád je to na kartu málo. Neprosím o ní, nečekám, že přijde". Sluší se dodat, že se ani v CJ Cup příliš nezazářil, optikou výsledného pořadí: T31 (-7) . Tak uvidíme, nominace se blíží (cca 2 týdny). Více info viz golfextra.cz, příp. golf.com.
Aktuální tabulka FedexCup (2020):
- Ještě máme začátek sezóny, ale aktuálním vítězstvím se na třetí místo v žebříčku FedexCup probojoval Justin Thomas. Je to hezky seskládané, 6 turnajů, 6 různých vítězů, 6 prvních míst (vcelku logicky).
(aktuální celý žebříček: https://www.pgatour.com/fedexcup/official-standings.2020.html)
Ve čtvrtek 24.10. se podíváme na 7.turnaj letošní PGA TOUR. Pořád v Asii - skočíme jen kousek, coby kamenem dohodil. Čeká nás Japonsko - The ZOZO CHAMPIONSHIP
Upraveno: