Poslední
  Omezený přístup PRO NEPŘIHLÁŠENÉ uživatele
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Podcast PODRUHÉ STEJNOU CHYBU NEUDĚLÁM ! Vratislav Janda prezident ČGF.

sucháč

Aktivní člen
Klub
Prague Citi Golf Club
HI (HCP)
9,2
Upraveno moderátorem:
Rozhovor moc pěkný, líbilo se mi, že jsi Vráťu nechal mluvit, protože k problematice fungování ČGF má po 4 letech dozajista co říct. Jako člověk orientující se v problematice doplním některé nakousnuté věci z rozhovoru, protože jejich vyznění nepovažuji za zcela korektní:

1. Seniorský golf - mnoho let senioři vystupují na půdě ČGF s žádostí o podporu a spolupráci a opakovaně je jim odpovídáno, že spolupracovat se určitě chce, ale v první řadě si musí dát do pořádku fungování spolku a účetnictví. Chybí dokumentace, zápisy o volbách, účetní uzávěrky,...ČGF může jen velmi obtížně podporovat organizaci, která má takové nedostatky. Teď už by to mělo být snad na lepší cestě, byť při pohledu na jejich web je to pořád dost dobrodrůžo. A za sebe doplním, že CSGA jsem za poslední 4 měsíce poslal 4 emaily s návrhem na spolupráci s Hořehledy a bez odezvy - takže kdo zde chce spolupracovat?

2. Navýšení členských příspěvků neblokoval Výbor, ten naopak jasně říkal, že je navýšení nezbytné. Blokovali to samotné kluby, kterým zvýšení o cenu jednoho oběda přišlo neprůchozí.

3. Podpora hřišť - hřiště nejsou členy ČGF, nelze jim proplácet naftu nebo sekačky. ČGF spojuje a podporuje kluby. A dle mého kluby potřebují hřiště uplně stejně jako obráceně. Hřiště se bez HCP systému ČGF obejdou jen velmi obtížně.

4. Podpora amatérského golfu - otázka zní, co si pod tím představit? ČGF nabízí personální i materiální podporu například zmíněných dnů otevřených dveří. Rovněž podporuje dětský golf a to na mnoha úrovních. Pro amatéry organizuje ligové soutěže družstev. A ještě donedávna proplácela i členské poplatky za prvočleny (což je mimochodem v rozhovoru zmíněno, jako že by se mělo dělat), ale přestala a víte proč? Nikdo z klubů krom dvou (Hořehledy a Hradec) to nevyužíval...A jen pro dokreslení, za každého prvočlena dítě skrze SŠNG dostanu od ČGF 2 000 Kč, takže podpora tu jednoznačně je a ne malá.

GPA organizuje amatérské turnaje s velmi solidní podporou ČGF.

5. Rozhodovací pružnost ČGF - národní řídící orgán sportu není firma. A překotné populistické rozhodnutí lze udělat snadno, podívejte se na politickou scénu. Ale takové řízení si golf nezaslouží. Jistě, mnoha lidem může golf přijít zkostnatělý, zastydlý, zpátečnický. Ale tyto vlastnosti mu pomáhají překonávat chvilková vzplanutí a odolávat trendům, které přichází a odchází jako šlajz a hook. Zůstává díky nim stabilní, předvídatelný a spolehlivý...

6. Mediální agentura - 100% souhlas s tím, že je potřeba. Absolutní nesouhlas s tím, co představili jako mediaplan. Kdyby se tohle pustilo do světa, všichni by si mysleli, že Výbor i pan prezident přišli o rozum.

7. Registrace ČGF - nikdo golfistu nenutí se registrovat aby si mohl zahrát.

1. Seniorský golf - mnoho let senioři vystupují na půdě ČGF s žádostí o podporu a spolupráci a opakovaně je jim odpovídáno, že spolupracovat se určitě chce, ale v první řadě si musí dát do pořádku fungování spolku a účetnictví. Chybí dokumentace, zápisy o volbách, účetní uzávěrky,...ČGF může jen velmi obtížně podporovat organizaci, která má takové nedostatky. Teď už by to mělo být snad na lepší cestě, byť při pohledu na jejich web je to pořád dost dobrodrůžo. A za sebe doplním, že CSGA jsem za poslední 4 měsíce poslal 4 emaily s návrhem na spolupráci s Hořehledy a bez odezvy - takže kdo zde chce spolupracovat?
Seniorský golf je kapitola sama pro sebe a CSGA rozhodně nezastupuje všechny seniory. Téměř každý region má svou seniorskou „tůru" a termíny turnajů se velmi často (přijde mi, že někdy i záměrně) kryjí. A CSGA nemá zájem to jakkoliv koordinovat a primárně upřednostňuje ty svoje.
Navíc nevidím smysl v poplatku 1000,- Kč, protože za to vlastně nedostávám nic navíc. Navíc ceny za fee u turnajů CSGA bývá velmi často vyšší, než které dokáží domluvit promotéři ostatních seniorských tůr. Pro mne je CSGA jen jedna z dalších seniorských zájmových skupin, která si do názvu (nevím zda oprávněně či nikoliv) dala sousloví „golfová asociace".

Rozhovor moc pěkný, líbilo se mi, že jsi Vráťu nechal mluvit, protože k problematice fungování ČGF má po 4 letech dozajista co říct. Jako člověk orientující se v problematice doplním některé nakousnuté věci z rozhovoru, protože jejich vyznění nepovažuji za zcela korektní:

2. Navýšení členských příspěvků neblokoval Výbor, ten naopak jasně říkal, že je navýšení nezbytné. Blokovali to samotné kluby, kterým zvýšení o cenu jednoho oběda přišlo neprůchozí.

3. Podpora hřišť - hřiště nejsou členy ČGF, nelze jim proplácet naftu nebo sekačky. ČGF spojuje a podporuje kluby. A dle mého kluby potřebují hřiště uplně stejně jako obráceně. Hřiště se bez HCP systému ČGF obejdou jen velmi obtížně.

4. Podpora amatérského golfu - otázka zní, co si pod tím představit? ČGF nabízí personální i materiální podporu například zmíněných dnů otevřených dveří. Rovněž podporuje dětský golf a to na mnoha úrovních. Pro amatéry organizuje ligové soutěže družstev. A ještě donedávna proplácela i členské poplatky za prvočleny (což je mimochodem v rozhovoru zmíněno, jako že by se mělo dělat), ale přestala a víte proč? Nikdo z klubů krom dvou (Hořehledy a Hradec) to nevyužíval...A jen pro dokreslení, za každého prvočlena dítě skrze SŠNG dostanu od ČGF 2 000 Kč, takže podpora tu jednoznačně je a ne malá.

GPA organizuje amatérské turnaje s velmi solidní podporou ČGF.

5. Rozhodovací pružnost ČGF - národní řídící orgán sportu není firma. A překotné populistické rozhodnutí lze udělat snadno, podívejte se na politickou scénu. Ale takové řízení si golf nezaslouží. Jistě, mnoha lidem může golf přijít zkostnatělý, zastydlý, zpátečnický. Ale tyto vlastnosti mu pomáhají překonávat chvilková vzplanutí a odolávat trendům, které přichází a odchází jako šlajz a hook. Zůstává díky nim stabilní, předvídatelný a spolehlivý...

6. Mediální agentura - 100% souhlas s tím, že je potřeba. Absolutní nesouhlas s tím, co představili jako mediaplan. Kdyby se tohle pustilo do světa, všichni by si mysleli, že Výbor i pan prezident přišli o rozum.

7. Registrace ČGF - nikdo golfistu nenutí se registrovat aby si mohl zahrát.
Díky Martine za komentář.
K většině Tvých připomínek se nedokáži vyjádřit, problematiku tolik neznám, vidím jí pouze hodně z venku z dálky.
S čím ale souhlasím, že medializace golfu ze strany ČGF je malá respektive žádná, nulová. Což je zvláště v tomto období , kdy se českým hráčům výjimečně daří (Klein, Jakubčík, Hrubý, Kousková, Melichová, atd.) nepochopitelný.
Mediaplan jsem samozřejmě neviděl, nemohu tedy hodnotit, ale s čím maximálně souhlasím, neboť jsem se o tom přesvědčil i již i při vytváření těchto aktivit je, že oslovovat golfisty a představovat jim golf, již fakt nemusíme. Ti jsou přesvědčeni. Záběr musí být na ostatní, na propagaci u veřejnosti kde má golf pořád špatné jméno. Tady vidím velký federační dluh.

No a k 7. Nevím na kolika hřištích Tě nechají zahrát bez uvedení jména a aspoň vedení na ČGF. Asi máš na mysli veřejné hřiště, ale nevím nevím. V okolí Prahy snad jedině Benátky, možná. Pak mě napadají akademie, Hostivař, Konopiště a myslím že i Čertovo břemeno. Nemluvím samozřejmě o turnajích, tam je to jasné.

Ještě jednou díky a ať se daří. Petr

Díky Martine za komentář.
K většině Tvých připomínek se nedokáži vyjádřit, problematiku tolik neznám, vidím jí pouze hodně z venku z dálky.
S čím ale souhlasím, že medializace golfu ze strany ČGF je malá respektive žádná, nulová. Což je zvláště v tomto období , kdy se českým hráčům výjimečně daří (Klein, Jakubčík, Hrubý, Kousková, Melichová, atd.) nepochopitelný.
Mediaplan jsem samozřejmě neviděl, nemohu tedy hodnotit, ale s čím maximálně souhlasím, neboť jsem se o tom přesvědčil i již i při vytváření těchto aktivit je, že oslovovat golfisty a představovat jim golf, již fakt nemusíme. Ti jsou přesvědčeni. Záběr musí být na ostatní, na propagaci u veřejnosti kde má golf pořád špatné jméno. Tady vidím velký federační dluh.

No a k 7. Nevím na kolika hřištích Tě nechají zahrát bez uvedení jména a aspoň vedení na ČGF. Asi máš na mysli veřejné hřiště, ale nevím nevím. V okolí Prahy snad jedině Benátky, možná. Pak mě napadají akademie, Hostivař, Konopiště a myslím že i Čertovo břemeno. Nemluvím samozřejmě o turnajích, tam je to jasné.

Ještě jednou díky a ať se daří. Petr
Je potřeba vnímat, že o tom co a jak bude federace dělat, rozhoduje cca 140 prezidentů klubů. A ti před 2ma roky odhlasovali komplet stopku celému marketingu, jakožto vyhazování peněz.

Loni otočili a podpořili spolupráci s mediální agenturou. Já pevně věřím, že se to letos posune a uvidíme nějaké výstupy a výsledky.

Kdo a jak pustí hráče na hřiště rozhoduje provozovatel, nikoliv klub nebo dokonce federace. A za 14 let hraní golfu po mě nikdy nikdo nechtěl členství = registraci. Chtějí občasně potvrzení o “zelené kartě” a zaplatit:-).

Z těch dvou kandidátů na prezidenta bych to osobně Jandovi přál. Má aspoň nějaké, docela rozumné, představy. Druhý kandidát, Petr Uhlík, je muž bez jakékoliv vize ( aspoň té publikované ), který chce evidentně zvítězit jen na základě zakonzervování současného stavu v ČGF.
Nicméně, V.Janda pokud chce mít většinu ve výboru, nemusí vůbec kandidovat, protože ji není schopen získat. 5 kandidátů na člena nového výboru nemá žádného protikandidáta na funkci, na kterou kandidují a budou tedy zvoleni ( Libecajt, Stilerová, Rulák, Maršík a Strnad ). Všech 5 bylo i v současném výboru a dle jeho slov - jsou všichni proti němu. Takže i kdyby vyhrál, získal oba vicepezidenty ( Balga, Trita ) i zástuce Regionu D ( musel by vyhrát Picek ), tak bude mít jen 4 hlasy...

Upraveno:
Z těch dvou kandidátů na prezidenta bych to osobně Jandovi přál. Má aspoň nějaké, docela rozumné, představy. Druhý kandidát, Petr Uhlík, je muž bez jakékoliv vize ( aspoň té publikované ), který chce evidentně zvítězit jen na základě zakonzervování současného stavu v ČGF.
Mě se to naopak líbí - dlouhé roky mi na ČGF reálně vadilo, že každé volby se všichni kandidáti prsili, jak ten golf konečně pozvednou. Jak prolomí tu kletbu snobství, jak přivedou nové členy, jak rozjedou marketing a miliony dalších slibů. A kde nic, tu nic. Ono se to totiž za 4 roky prostě udělat nedá a každý kdo kdy pracoval v nějakém voleném orgánu, ví o čem mluvím.

A poslední 2 - 3 volební období, kdy jsou ve vedení až na drobné změny stejní lidé, je najednou federace čitelná a kontinuální. Ano, může to vypadat, že se nic nikam neposouvá a že je to nefunkční. A dozajista jsou tam rezervy, někde i propastné.

Já bych osobně přál zvolení Martinu Tritovi z Ypsilonky, protože věřím, že jeho nadšení a tah na branku může stávající složení Výboru oživit a dodat čerstvý originální pohled.

Podobné

• AMS: Article AMS: Article
Reakce
0
Zobrazení
202
Reakce
12
Zobrazení
396
Reakce
7
Zobrazení
375
  • AMS: Article AMS: Article
Reakce
5
Zobrazení
475
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom