Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

GolfDigest.cz Podvodníci? Spíš svévolníci

Bohužel jsem to v Pravidlech přesně takto nenašel. :( Třeba poradí znalejší?

Tak už vím. Jsem slepej. Je to Pravidlo 20.1.c.(2). Díky @mkopcak.

20.1.png

Upraveno:
Pořád mi tahle úvaha vrtá hlavou... o víkendu jsme si uvědomil ještě jeden aspekt. Předpokládám (ale jistě to nevím ?) - že turnaj (akce) je pro zvané, tzn. pro hosty pořadatele - a že účastníci nic neplatí (znovu, netuším)? Znovu jsem si článek podrobně přečetl a je mi to celý nějak při čtení nepříjemný.

Řešil to AH když už ne s hráči, tak s pořadatelem? Třeba jo a text vznikl s nějakým souladem a souhlasem hostitele, ale nejenom, že jsou jsou "lynčováni" oni svévolníci, ale rovněž jako hostitel bych si tohle přečíst někdy pozdě později nechtěl (pokud na místě se jevilo vše jako ok). Asi na to ale nahlížím blbě a tahle linka v tom příběhu není.

Turnaj byl zcela jistě jen pro zvané. Tedy AH a nikdo jiný nic neplatil za startovné a fee, ani za celodenní pohoštění, které bylo součástí turnaje. Pozvánku sis musel "zasloužit"- abys byl na tento turnaj pozván, tak bys musel být např. členem výboru ČGF ( hráli např. . Janda, Werner, Čelikovský, Holiš atd. ), významný funkcionář současný ( Procházka, Fulínová , Vidura... ), minulý ( Kodejš, Vopička ... ), někdo svázaný s golfovým i negolfovým bysnysem ( např. Šikoš, Loužecký, Ťok... ), médii a propagací golfu ( Halada, Halaburda, Korn ), či dotacemi ( Neusser ) nebo jsi nějak, poměrně významně, pro golf pracoval, či pracuješ. Ten turnaj jsme platili ale v podstatě mi všichni, z poplatků, protože jej hradí ČGF. Je ale asi v pořádku, že se něco na takovém principu pořádá, mi to nevadí. Je to určité oceněnní za práci pro náš sport. Z výše popsaného je ale jasné, že i dva "svévolníci" museli být pro český golf něčím poměrně velmi významní a zasloužilí, protože jinak by tu pozvámku nedostali...

Ma zkusenost je, ze toto se fakt deje casto a na spolcenskych turach uz proste jsou konkretni lide tim znami. Vetsinou tam jsou z nejakeho duvodu. Zbytek je neresi, protoze nechce kazit vzduch akce a ani sobe hru.
Ja uz na turnaje, kde si nesestavuji komplet flight takrka nechodim. Nemam zajem travit 5+ hodin s problemovymi lidmi.
Jeste jsem zazil i druhy extrem, a to pravidlovy nazi, ktery prudi vsechny za vsechno, cituje vse mozne. Nikdo nema odvahu mu oponovat a doma prijde clovek na to, ze mel pravdu v 50%. Nejlepsi pak je, kdy relativniho zacatecnika necha v problemove situaci, aby ji spatne vyresil a pak ho chce DQ. Mohl ho upozornit v pocatku, ale to ne… Ale to sem nepatri..

Pevne nervy vsem.

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom