Já dostal perfektní školení jak při zkouškách na "zelenou kartu", tak i poté když jsem šel s někým, kdo hraje golf alespoň nějaký ten rok. Nestydím se ptát i na kraviny...
Ale je pravda, že po roce mého pinkání už mě zamrzí, když jde přede mnou 2 členný flight, který evidentně hraje chvíli, byť má nářadí 3x lepší jako já, ale ani náznakem se neotočí aby zjistili, že na každém odpališti za nimi čekám jak osel...
Když mi dělá sparing přítelkyně (nehraje) a jen se prochází se mnou, píše mi score, tak i ji cepuji, že musí psát na dalším odpališti, že se nemůžeme bavit před odpalem, protože je za námi další flight. A pak dorazíme na nějaké takové "borce", kteří stěží dohrají jednociferné skóre na 3 paru, tváří se jako profíci a bez jakékoli snahy pustit...
Řeším vždy tak, že když už jsou jamky s odpališti někde blízko sebe, prostě je přeskočím, a pak se vrátím. I když už i tak se mi stalo, jak jsem se vracel, tak takovýto flight hru vzdal a šel na pivo, a já jak jantar běhal od osmičky k pětce...
Každopádně na hřišti na nikoho neřvu, aby zrychlil nebo mě pustil, nechci jim kazit hru, když jdu jen tréninkově a zamnou nikdo, prostě přeskočím, vynechám. Golf jsme si zamiloval kvůli tomu, že je kolem fajn parta lidí, i když občas se najde agresivní blbeček, který musí ukázat své ego, bohužel.