Zdravím do diskuze, přidám svou trošku do mlýna..
co se týče techniky, tak jsem viděl případy kdy pomohla (bmw turnaj v německu, hráč nenašel míček, už jel zpátky na odpaliště, z záznamu rychle zjistili, že vlítl do vody a ne do outu, pouze dropoval), tak i nyní kdy evidentně uškodila, ale hráčce, nikoliv pravidlům.. dle mého měla jiné myšlenky, zamarkovala zboku a poté položila míček zpátky od markovátka směrem k jamce jak je na to třeba zvyklá, nemyslím si že by profesionálka pod dohledem kamer udělala tohle schválně ( ikdyž - fotbalisté jsou taky filmování a filmují.. ale je tam možná ten rozdíl, že jim zpětně trest nehrozí)
je to nepříjemné, ale za mě správné .. co by se mohlo do budoucna změnit, je možná velikost trestu, protože 4 rány jsou opravdu síla,
co se týče "ruku na srdce, kdo z nás.." .. víte sami, kolik amatérských hráčů podvádí, já z pozice maršála při turnajích můžu říct že úmyslně nebo neúmyslně si vylepšuje pozice oproti pravidlům.. tak každý třetí hráč, na turnajích by se daly rozdávat
trestné jako na běžícím pásu. ale to je jiná .. nehraje se o peníze, je to amatérské,..pro amatéry je prostě golf hra kde se podvádět dá a vyhnout se trestu je snadné, ovšem ztrácí poté své kouzlo.. a footwedge není a němela by být 15 hůl v bagu