Pánové, jen taková drobná poznámka.
Délka shaftu je poměrně relativní číslo, u stejného čísla hole mají různí výrobci různou délku shaftu. Např. já mám Callaway, které mají standardní shafty originál kratší, takže moje 6i má shaft dlouhý tak, jako u jiných výrobců 7i - znovu opakuji, že to je standardní délka, ne na míru zkrácené shafty.
Radim: jestli jsi začátečník, tak se v klidu na nějaké prodlužování vykašli, nevyhazuj peníze zbytečně a kup si začátečnický set, protože těch 12 mm prodloužení nemáš šanci poznat, jen bys utratil peníze navíc.
BTW, kratší shafty se snáz trefují, samozřejmě za cenu mírné ztráty vzdálenosti, to snad víme všichni, on ten Ernie asi nebude úplný pitomec. A pokud můžete 6i (díky kratšímu shaftu) hrát stejně spolehlivě, jako "standardní" 7i, tak jste nakonec díky té 6i hlavě při stejné spolehlivosti delší.
Pokud by chtěl někdo argumentovat tím, že "nesprávná" délka shaftu způsobí i "nesprávnost" lie hole, tak si dovolím rovnou namítnout, že u začátečníka bez stabilizovaného švihu je to fakt jedno, protože to je rád, když ten míček "nějak" trefí a tu odchylku lie 0,5°-1° nemá šanci poznat.