Dva dny před námi hrají Slavkov senioři, tak sem s dovolením kopíruji část článku ředitele jejich turnaje, Jana Svobody, který spočítal průměrné počasí těchto dnů na Austerlitzu v posledních deseti letech.
V pondělí 6.5.2024 hrajeme Austerlitz. V minulých letech jsem Vás na tento turnaj vylaďoval převážně historickými údaji spojených se Slavkovem (koho by nezajímalo a neinspirovalo Napoleonovo slavné vítězství nebo krásný zámek a rod Kouniců). Dnes jsem si vymyslel daleko mladší informaci, která navíc mnohem více souvisí s naší hrou. Je to info z minulých deseti let, a je o počasí! Našel jsem si záznamy z důležité klimatické stanice Brno-Tuřany (ta leží asi 10 km od Slavkova ve stejném „úvalu“) ze 6.května od r.2014 do r.2023. A jako poctivý (statistikou zkažený) inženýr jsem sestavil předpověď počasí pro letošek.
Takže slyšte, slyšte!
A/ Max.teplota (tedy asi v poledne) se hýbala mezi 12,5 °C (r.2019) a 21,3 °C (r.2016).
B/ Vítr za 10 let nefoukal jen 4x, a když foukal tak spíš funěl rychlostí mezi 40-55 km/hod.
C/ Nepršelo 6x z deseti let, pršelo jen 4x nepatrně (jen jednou asi 6 mm).
Sumasumárum je toto inženýrsko-statistická předpověď pro 6.května 2024:
Bude více méně pěkně, s teplotou asi tak 19 °C přes poledne. Ovšem bude dosti foukat, vítr cca 40 km/hod., což je (pro ne-řidiče) 11 m/s. Ale nebude pršet, leda jen nepatrná přeprška, které si skoro nevšimneme.
[UWSL] [/UWSL]
PŘEDPOVĚĎ POČASÍ DO SLAVKOVA A CO JE TO PRŮMĚR?
Milí golfoví seniorští přátelé!V pondělí 6.5.2024 hrajeme Austerlitz. V minulých letech jsem Vás na tento turnaj vylaďoval převážně historickými údaji spojených se Slavkovem (koho by nezajímalo a neinspirovalo Napoleonovo slavné vítězství nebo krásný zámek a rod Kouniců). Dnes jsem si vymyslel daleko mladší informaci, která navíc mnohem více souvisí s naší hrou. Je to info z minulých deseti let, a je o počasí! Našel jsem si záznamy z důležité klimatické stanice Brno-Tuřany (ta leží asi 10 km od Slavkova ve stejném „úvalu“) ze 6.května od r.2014 do r.2023. A jako poctivý (statistikou zkažený) inženýr jsem sestavil předpověď počasí pro letošek.
Takže slyšte, slyšte!
A/ Max.teplota (tedy asi v poledne) se hýbala mezi 12,5 °C (r.2019) a 21,3 °C (r.2016).
B/ Vítr za 10 let nefoukal jen 4x, a když foukal tak spíš funěl rychlostí mezi 40-55 km/hod.
C/ Nepršelo 6x z deseti let, pršelo jen 4x nepatrně (jen jednou asi 6 mm).
Sumasumárum je toto inženýrsko-statistická předpověď pro 6.května 2024:
Bude více méně pěkně, s teplotou asi tak 19 °C přes poledne. Ovšem bude dosti foukat, vítr cca 40 km/hod., což je (pro ne-řidiče) 11 m/s. Ale nebude pršet, leda jen nepatrná přeprška, které si skoro nevšimneme.
[UWSL] [/UWSL]