Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Golf.cz Sára Kousková – pár slov k turnaji na Tajwanu

Jamka R. Reader

Robot
19.jamka
Robot 19.jamky
Sára Kousková – pár slov k turnaji na Tajwanu (Golf.cz)


O turnaji na Tajwanu

“Moc jsem se sem těšila“, komentuje turnaj Wistron Ladies Open na Tajvan. „Asii miluju a už minulý týden v Číně byl skvělý. Bohužel se očekávání nesetkala tak úplně s realitou, ale to se nedá nic dělat.”

“Po přesunu v pondělí z Číny jsem si měla možnost zahrát druhou devítku ve středu, tu první jsme si jen prošli, protože nás na hřiště v úterý nepustily povětrnostní podmínky. Ty doprovázely pak celý turnaj, který se hrál v obrovském větru, primárně první dva dny. Ty se nám docela ještě povedly, ač už na hře, zejména pak na puttování, byla znát únava. Nicméně byla jsem moc ráda, že se mi podařilo projít cutem a hrát o víkendu.”

“Víkendový golf jsme si trošku protrpěli, protože únava – jak fyzická, tak psychická – byla enormní. Tolik krátkých puttů, které jsem na greenech, jenž byly poničené po tajfunu z minulého týdne, jsem snad nikdy v životě neminula. Na hru železy i driverem jsem se stále mohla spolehnout, nicméně když se nemůžete opřít o putty, kterých standardně dáváte 9 z 10, tak je to těžké.”

“Jsem zvyklá bojovat v každém turnaji na 100%, a to se dělo i tady, ale bohužel už ta jemná motorika prostě nefungovala. Docela mě to po hře bolelo a mrzelo, ale teď už za tím dělám tlustou čáru. Vím, že je teď potřeba si odpočinout a nabrat síly do posledních dvou turnajů v Asii, která nás ještě čekají.”

O plánu na následující týdny
“Každopádně teď mám myšlenky hlavně na týden odpočinku, který je po čtyřech turnajích víc než zasloužený. Nechci, aby mi poslední neúspěch kazil ohromnou radost z toho, jak v poslední době hraju a jaké z toho byly výsledky. Kdyby mi někdo před poslední částí sezóny řekl, že budu brát jedno třetí místo, k tomu top 10 na Aramco Series a projdu dalšími dvěma cuty, tak bych to brala všema deseti. Plán je jasný, odpočinek a pak už odlet na turnaj v Indii, kam se těším. Po Indii nás čeká ještě zastávka v Rijádu a poté již návrat do Česka. Po osmi týdnech. To, myslím, mluví za vše.”

Order of Merit
“Být v elitní dvacítce evropského žebříčku? Skvělé. Ale samozřejmě s jídlem roste chuť. Rádi bychom zaútočili na top 15, ač to bude ještě hodně těžké. Bude to ale primárně o tom, abych zůstala zdravá a měla co nejvíc sil. Ostatně to je jedna z věcí, ze kterých mám velkou radost. Zdraví je to nejdůležitější, co máme a jen s ním jsme schopné dlouhodobě podávat ty nejlepší výkony. Věřím, že se nám dobrou práci, kterou s celým týmem v tomto ohledu odvádíme, povede takto držet i v budoucnu. Zároveň doufám, že se i ostatní české holky dají do pořádku, je nám tu bez nich s Kubou trošku smutno.”

The post Sára Kousková – pár slov k turnaji na Tajwanu appeared first on Golf.cz.

Pokračovat ve čtení...
 
Je fajn vidět, že je Sára na sebe přísná, protože projít cutem na takovém velkém turnaji s vysokou dotací prostě není neúspěch, i když se víkend nepovedl ideálně. Pořád je to pár bodů k dobru a skoro 4000 EUR příspěvek na náklady. Tamburlini má čtvrté vítězství v sezoně, pěkné. Kousková a Melichová mají karty prakticky jisté, Melecká bude asi na hraně, Klára to bude mít složité přes zdravotní výjimku, Napoleaova je asi out, treba to vyjde v Q-school.
 
Vítězka turnaje má jistotu na dva příští roky. Tj. když vyhrála loni, má kartu na tento a příští rok.
 
Kousková a Melichová mají karty prakticky jisté, Melecká bude asi na hraně, Klára to bude mít složité přes zdravotní výjimku, Napoleaova je asi out, treba to vyjde v Q-school.
Kousková a Melichová to mají už nyní úplně jisté:up:......Sára rok a Jana díky vítězství 2 roky. Stejně tak je jistá na příští rok Napoleaová díky loňskému vítězství. Klára jak píšeš to bude muset obhájit přes zdravotní výjimku........a Melecká je nyní v Order of Merit 74., ale ten žebříček by se měl na konci sezóny (aspoň to tak myslím bývalo) redukovat o nečlenky LET, takže by Tereza mohla tu sedmdesátku která obhájí hrací kartu dát.....
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom