Trochu mi to trvalo, ale letos na chatě jsem si konečně na jaře postupně po kouskách postavil své odpalovací hnízdečko z takových různých zbytků, co se kde válelo. A díky vyřazené rohožce od
@mkopcak, která si jako rohožka s patinou mistrů z Hoře zasloužila centrální místo u nás na chatě a ne někde v zapomenutém koutě. Konečně o tomto víkendu bylo plus minus dokončeno (tzn. přichyceny klacky nahoru, bez kterých se mi to nějak nezdálo jako úplně ono). Vyrobeno ze starých lešenářských trubek (odpočívaly nevyužitě ještě na zahradě za dřevníkem, pro tři jsem si dojel do sběrných surovin za dobré slovo), pár spojek, stojné trubky zabouchané do země vždy přes metr hluboko. Pospojované spojkami (starými žabkami). Natřeno. Sítě jsou koupené tři... zadní (chycena od horní přední tyče, přes zadní, volně prověšena dolů, kde je zachycena o další ležící trubku). A dvě obdélníkové menší boční. Pospojované k sobě "před tyčemi" pomocí černého lana. K tyčím chyceno co cca 20 cm elektrikářskými černými páskami. Nahoře jsou víceméně jen jako "oživení" zbytky konstrukčních hranolů, co zbyly ze stavby domečku na nářadí. Přichyceno jednoduše - trubky provrtány a hranoly přišroubovány k nim.
Slouží to dobře, konstrukce je stabilní. Trochu jsem se obával, že bude síť příliš blízko k rohožce - no, je, ale nevadí mi to (nemáme tak velký pozemek a mé vyjednávací schopnosti doma jsou sice značné, ale ne všemocné
. A zároveň nebylo potřeba dělat ještě vyšší konstrukci... Míček tak blízko nenabírá takovou výšku. Rohožka je položena na betonových dlaždicích 30x30 standard z obi. Vejdu se tam i s driverem a díky síti a způsobu prověšení sítě (podobně jako u branky) se trefené míče odráží zpravidla dolů. Vyšší jsem to už nechtěl, i kvůli tomu živému plotu za tím - aby to neotravovalo souseda. Trochu jsem se bál, že u tréninku s wedge bude míček narážet nahoru na ty hranoly, ale neděje se tak. Pro jistotu na bočních vnitřních stojnách je ještě izolace na vodovodní trubky. Původně byla i na zadní horní vnitřní tyči, ale tam se ukázala zbytečná (a po dešti se v ní držela voda). Dyi Driving Net Garden Rat Style!
Nákupní seznam nemá smysl uvádět - vznikalo to tak trochu postupně (nejprve jen zadní část, pak k tomu i to "předsazení") a z toho, co bylo po ruce k dispozici. Úprava a přesazení několika kytek a keříků a tak. Jsem spokojen. A snad mi to pár měsíců a třeba i let bude dobře sloužit. A když ne, vyrobím si další a ještě lepší (teď hledám místo na grýn)!
Sítě jsem kupoval tyto:
https://dobes-site.cz/product/indoorova-golfova-sit-pad-20-21-mm-zelena/ 169,0 Kč / m2
v rozměrech:
- 1x zadní - 4x3 m
- 2x boční - 0,9 x 2,3 m
Celkem síť bez dopravy cca 2600 Kč. Síť je pevná, poměrně těžká, tzn. dobře tlumí odpaly.
A nakonec pár obrázků mé radosti. (Btw. ta malá přenosná branka předtím je tam schválně. Čutáme tam fotbal
Tak třeba se někdo inspiruje. Ať to lítá!
Zobrazit přílohu 24688 Zobrazit přílohu 24691 Zobrazit přílohu 24692
Zobrazit přílohu 24693Zobrazit přílohu 24695Zobrazit přílohu 24699
A nakonec.... to nejlepší: Funguje to!
Zobrazit přílohu 24694