Jako organizátor turnajů s tím mám nemalé zkušenosti, většinou nemilé.
Bohužel golf jako jedna z mála služeb nezavedl platbu předem, která je víceméně zcela běžná u všech dalších služeb. (lístky na koncerty, hotely, jídlo, dovolené, letenky atd. atd). Hráč přihlášený do turnaje, nebo jen na hru si to může klidně hoďku před turnajem neb hrou rozmyslet, třeba jen proto, že se blbě vyspal, nebo že mu náhle zavolal kamarád, aby šli jinam. Nenese žádnou odpovědnost. To že mu hřiště blokuje termín, který by jinak třeba prodalo, to že organizátor má s jeho registrací nějaké náklady ( třeba jen bagertu, oběd, atd) nemluvě o tom, že je publikována startovka a ostatním hráčům tak většinou zajistil delší, "čekací hru". Zažil jsem i jednu chuťovku kdy si tři hráči zamluvili poslední flajt a bez informace nedorazili. Toho slušného, který stál na odpališti jedničky sám, jsem pak musel po velkém vysvětlování zařadit do předposledního rozděleného flajtu, který již byl na odpališti dvojky. V době mobilních telefonů a hlavně zcela běžných požadavcích nejenom na složení, ale i čas startu, považuji toto za sprosťárnu a neúctu k ostatním.
Často tyto hráče obcovávám, nebo jinak oslovuji a odpovědi typu: proč mě s tím vůbec otravujete, jsou důležitější věci, neprožívejte to tak atd. jsou zcela běžné. Ne že by následovala omluva, nebo aspoň snaha to nějak urovnat a vysvětlit. Prostě já, já, já jenom já......
Na svých akcích to řeším tak, že pokud mám na hráče kontakt, informuji ho že z důvodu nedostavení se na turnaj bez důvěryhodné omluvy ( stát se může cokoli ) bude do příští startovky zařazen až po uhrazení startovného, tzv Black list. Také o tom informuji resort.
Asi nemusím zdůrazňovat, jak jsem oblíbený
, ale moc jinou cestu nevidím. Tedy aspoň do té doby, než bude platba předem zavedena. Jak jsem se často ptal, velmi by to uvítaly i resorty, ale zatím nikdo nemá ty kou...., to zavést. Obava, že by lidi chodili tam, kde to nepožadují je silnější, proč asi ?
Zkoušel jsem i zvýhodnit platbu předem, ale stokoruna kterou jsem si někde mohl dovolit, nikoho nezajímala.
No nic, začínáme další sezónu, třeba to letos bude lepší.....