Než jsem včera večer napsal svůj
příspěvek, tak jsem si připravil dotaz p. Libecajtovi, který jsem mu emailem poslal dnes v 7.32, odpověď mi k dané otázce dorazila někdy dnes po poledni. Níže přikládám celou komunikaci - odshora dolů.
---
Michal Šatal (19.jamka) - 16. dubna 2020 7:32:
Dobrý den,
na 19.jamce, českém golfovém fóru vyjma jiného řešíme (tato diskuse
https://www.19jamka.cz/threads/strucny-pruvodce-pravidly-vydan.2190), že počátkem loňského roku bylo snad ze strany čgf přislíbeno, že v roce 2019 bude dostupná čeština do užitečné mobilní aplikace Oficiálních golfových pravidel (
https://apps.apple.com/fi/app/rules-of-golf/id1435204099). Doposud ovšem čeština dostupná není a nedaří se mi najít nikde oficiální zmínku, kdy by tak mohlo být. Mohl bych poprosit o informaci, kterou bych tam mohl zveřejnit - jestli se překlad stále plánuje a kdy se na něj můžeme těšit?
Díky za pomoc a i díky za dle mého názoru skvělé fungování čgf v této době
S úctou a pozdravem
Michal Šatal
---
Aleš Libecajt (ČGF) - 16. dubna 2020 12:44:
Dobrý den, pane Šatale.
Od léta roku 2018 jsme pracovali na překladu pravidel, tvorbě všech tří publikací, osvětě, seminářích atd.
V našem plánu byla také česká mutace pro R&A – tedy jak web tak i App (obojí je propojené). Vlastně už jsme byli před podpisem smlouvy (březen 2019), ale nakonec jsem se rozhodli vše pozastavit - pro představu, samotná mutace stojí 6 500 GBP, nepočítaje naše náklady – to ale nebyl hlavní důvod. V té době bylo totiž víceméně jasné, že WHS začne platit od 2020 a ČGF se přihlásila hned do první vlny spuštění. V té době se stalo WHS prioritou. Jakmile dokončíme WHS – ještě probíhají dokončovací práce – vrátíme se k původní myšlence pravidel.
Hned také odpovím na nevyřčenou otázku, žádný konkrétní termín vám však sdělit nedokážu.
Děkuji za pochopení i za Vaší pochvalu v závěru. Hezký den
---
Michal Šatal (19.jamka) - 16. dubna 2020 13:49:
Dobrý den,
prima, díky za zprávu, i vysvětlení - je mi to jasné. Mohl bych Vaši odpověď v daném vlákně na fóru 19.jamka zveřejnit?
Děkuji, s pozdravem a přáním pěkného dne a mnoha sil do dalšího dnů
Michal Šatal
---
Aleš Libecajt (ČGF) - 16. dubna 2020 13:52:
Klidně můžete, hezký den