Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Swing Caddie SC300

Seppper

Guru fóra
Klub
Golf Club Beřovice
HI (HCP)
5,1
V sobotu jsem měl poprvé venku Swing Caddie SC300 - pár postřehů - skvěle čitelný displej na přímém slunci, nechytilo asi jen dvě rány ze 78, žádný úlet v naměřených datech, velmi snadné použití, možnost ovládat přes dálkový ovladač nebo připojený mobil kam se veškerá data ukládají. Dal sem asi 6 ran každou holí. Jeden z možných výstupů pak vypadá takto. Až to podrobím většímu testu, možná napíšu recenzi.

Screenshot_20220312-190908_MySwingCaddie.webp

V sobotu jsem měl poprvé venku Swing Caddie SC300 - pár postřehů - skvěle čitelný displej na přímém slunci, nechytilo asi jen dvě rány ze 78, žádný úlet v naměřených datech, velmi snadné použití, možnost ovládat přes dálkový ovladač nebo připojený mobil kam se veškerá data ukládají. Dal sem asi 6 ran každou holí. Jeden z možných výstupů pak vypadá takto. Až to podrobím většímu testu, možná napíšu recenzi.

Zobrazit přílohu 29216
Ahoj, taky jsem včera poprvé vyzkoušel SC300 a mám dost smíšené pocity... zkoušel jsem teda jen krátké hole.
Tobě ty vzdálenosti sedí? Jaký máš třeba u PW rozdíl vzdáleností mezi Carry a Total?

potřebuji někoho na konzultaci :)

Tobě ty vzdálenosti sedí? Jaký máš třeba u PW rozdíl vzdáleností mezi Carry a Total?

potřebuji někoho na konzultaci :)
U všech těchto zařízení (pokud tedy neměří celý let a doběh míčku, což nejspíš neumí ani nejnovější Trackman) se NIKDY neřiď podle TOTAL. Zatímco CARRY se dá z počátečních údajů letu míčku celkem přesně dopočítat, tak u doběhu míčku je tolik proměných, že to jsou vždy jen odhady na základě přednastavených hodnot povrchu (už jen tvrdost dopadové plochy může představovat diametrální rozdíl).
Takže vždy je potřeba znát, jaké carry holí zahraju a doběh míčku je třeba se naučit odhadnout podle momentálních podmínek hřiště.

Total bych vůbec nesledoval, to je údaj k ničemu. Carry to podle mě a za tu cenu měří velmi slušně.
Spousta lidí neví, kolik hrají tou kterou holí, tohle ti dá slušný přehled. Často hráči vychází ze vzdálenosti, kterou trefili jednou heroickou ránou ale průměr je pak někde jinde:). Sám jsem to tak měl.

Až posbírám letos více dat, udělám recenzi a porovnám data z SC300 proti datům ze hřiště, který sbírám přes hodinky Shot Scope V3.

Problém je v tom, že mě vzdáleností sedí právě vzdálenost Total. Vím poměrne přesně kolik hraju kterou holí.
PW hraju obvykle 120m. Swing Caddie mi ukazuje Carry cca 100-105m a Total třeba 122m. Přitom rána má vysokou trajektorii, že se zastaví skoro na fleku.

u delších želez to samozřejmě neřešim

Taky ještě vyzkouším víc a uvidíme. Třeba jsem byl zrovna bez energie :):up:

Nezapomeň, že drivingové míčky jsou jebky. Takže to, co to ukazuje, je podle mých zkušeností tak o 5-7% méně, než by letěl nějaký lepší míček.

Dej sem pár dat z té PW, mrkneme na to a můžeme to porovnat.

Případně mě napadá, jestli si to neměl moc blízko za míčem, měl by být min. 1,5m, pak to má problém hlavně u holí co mají vyšší launch angle, typicky wedže.

Tak beru zpět. Zašel jsem včera na driving a musím uznat, že to v rámci nějakých tolerancí vzdálenost Carry asi souhlasí.
Dávám k nahlédnutí pár ran PW na drivingu a druhý screen je při testování do sítě. Překvapivě jsou si zvdálenosti dost podobné, což jsem rád.

Přílohy

• Screenshot_2022-03-30-11-04-39-997_kr.co.voicecaddie.sc300android.webp
    Screenshot_2022-03-30-11-04-39-997_kr.co.voicecaddie.sc300android.webp
    28,3 KB · Zobrazení: 182
  • Screenshot_2022-03-30-11-05-18-249_kr.co.voicecaddie.sc300android.webp
    Screenshot_2022-03-30-11-05-18-249_kr.co.voicecaddie.sc300android.webp
    28,7 KB · Zobrazení: 180
Mám čerstvé porovnání s Garmin R10 - carry ukazují oba radary stejné nebo je rozdíl opravdu max. do 1m. Mírně se liší clubhead speed ale nic hrozného, launch angle také vždy totožný. Jen je prý problém ho sehnat, jsou tam dlouhé čekací lhůty nebo přímo pořadníky.

Tak u 95% ran ukazoval Garmin i SC300 naprosto stejné metry. Což asi potvrzuje, že i za tuto cenu jsou schopny tyhle hračky poskytovat slušné údaje.

Mám čerstvé porovnání s Garmin R10 - carry ukazují oba radary stejné nebo je rozdíl opravdu max. do 1m. Mírně se liší clubhead speed ale nic hrozného, launch angle také vždy totožný. Jen je prý problém ho sehnat, jsou tam dlouhé čekací lhůty nebo přímo pořadníky.

Tak u 95% ran ukazoval Garmin i SC300 naprosto stejné metry. Což asi potvrzuje, že i za tuto cenu jsou schopny tyhle hračky poskytovat slušné údaje.
A co nepovedené rány? Topinky atd... (Ano, je to naprosto nepodstatné, protože tyhle rány se z přehledů vyškrtávají), ale například s100 mi z topinky s PW ukázala třeba 200m carry :D, tak se chci zeptat, jak to měří i tyhle odchylky.

Co club speed? S100 je dost random, je S300 přesnější?

Tak to je dobrý vědět.

Ještě by mě docela zajímalo, jak přesně to dokáže odhadnout sidespin....
Jsem v pořádníku, už od února na jednu R10ku a přemyšlím jestli má cenu to měnit za SC300ku.

Algoritmy pro výpočet letu míčku a vzdálenosti carry jsou dnes již propracovány téměř k dokonalosti, takže se není co divit, že rozdíl v carry mezi jednotlivými LM se moc neliší. To vše ale za předpokladu, že měří správně rychlost míčku a vertikální úhel startu. Největší slabinou tak zůstává určení hodnoty backspinu, který délku carry také ovlivňuje. U LM, které backspin měří, to takový problém není. Ten nastává u LM, které backspin odhadují. Pokud je míč trefen čistě, tak z ostatních naměřených údajů umí backspin odhadnout poměrně přesně. Pokud ovšem dojde k nečistému kontaktu (mimo sweet spot), tak už ty odhady backspinu začínají „ujíždět” a s tím i přesnost vypočtené carry vzdálenosti.
Takže to, že G10 i S300 počítají carry vzdálenost podobně, je pochopitelné.

Musím zkusit nějakou zahrát ale domnívám se, že když měří launch angle, tak tyhle rány vyhodnotí správně. SS můžu porovnat z dat co mám z Trackmanu, PRGR, SC300 a nově i z Garminu R10 a všude jsem byl na tom stejně. Kdyžtak mrkni na nějaké recenze na YT, je tam spousta videí head to head s trackmanem.

K tomu sidespinu, spousta ran byla viditelně fade a Garmin ukazoval naprosto rovnou trajektorii, takže v tomhle asi nebude 100%. Ale za 16k si myslím, že je to super věc pro trénink.

Otázka je co od toho chceš, mě stačí SS, ball speed a carry. Pokud těch dat chceš víc, počkal bych na Garmin.

Tak to je dobrý vědět.

Ještě by mě docela zajímalo, jak přesně to dokáže odhadnout sidespin....
Jsem v pořádníku, už od února na jednu R10ku a přemyšlím jestli má cenu to měnit za SC300ku.

Případně pokud jsi z Prahy a okolí, můžeme se sejít a vyzkoušíš si tu SC300.

Tak to je dobrý vědět.

Ještě by mě docela zajímalo jak přesně to dokáže odhadnout sidespin....
Případně pokud jsi z Prahy a okolí, můžeme se sejít a vyzkoušíš si tu SC300.

Ja bych radši vyzkoušel tu R10ku :). Jsem kousek od Benátek nad Jizerou - takže vymyslet by to asi šlo.
S SC300kou jsem docela spokojenej, ale ty sidespiny mi tam docela chybí. Jenže na druhou stranu trénuju většinou do sítě a tam se od toho asi nedá moc očekávat.

A co nepovedené rány? Topinky atd... (Ano, je to naprosto nepodstatné, protože tyhle rány se z přehledů vyškrtávají), ale například s100 mi z topinky s PW ukázala třeba 200m carry :D, tak se chci zeptat, jak to měří i tyhle odchylky.

Co club speed? S100 je dost random, je S300 přesnější?
Mrkni na můj příspěvek výš. Je tam vidět swing speed a random mi nepřijde. Uplnou topinu, která se kutálí po zemi mi to vůbec nezaregistruje. Když střílí můj 6ti letý syn, tak mu to zaregistruje cca 50% ran, protože je neumí pořádně zvednout do vzduchu.
Jsou tam dvě rány pod 90m carry a to jsou dva tlusťoši, kdy jsem trefil 10 cm před míček.

Mrkni na můj příspěvek výš. Je tam vidět swing speed a random mi nepřijde. Uplnou topinu, která se kutálí po zemi mi to vůbec nezaregistruje. Když střílí můj 6ti letý syn, tak mu to zaregistruje cca 50% ran, protože je neumí pořádně zvednout do vzduchu.
Jsou tam dvě rány pod 90m carry a to jsou dva tlusťoši, kdy jsem trefil 10 cm před míček.
Myslím to v porovnání s jiným zařízením. Když jsem zkoušel S100 s trackmanem (Ne, nečekal jsem, že to za tu cenu bude srovnatelný), ale čekal jsem menší odchylky. Na trackmanu mi 7i ukázalo třeba 98mph a na S100 94mph, další odpal zase trackman 98mph a S100 99mph... Takže pro trénink nepoužitelné

Tak to je dobrý vědět.

Ještě by mě docela zajímalo jak přesně to dokáže odhadnout sidespin....

Ja bych radši vyzkoušel tu R10ku :). Jsem kousek od Benátek nad Jizerou - takže vymyslet by to asi šlo.
S SC300kou jsem docela spokojenej, ale ty sidespiny mi tam docela chybí. Jenže na druhou stranu trénuju většinou do sítě a tam se od toho asi nedá moc očekávat.
R10 sidespin jenom odhaduje, takže občas docela schíza (dle některých recenzí na youtube).
Jak R10, tak S300 jsou hlavně na driving, kde vidíš celý let míčku, takže sidespin (správně to je osa spinu - spin axis) nepotřebuješ znát.

Myslím to v porovnání s jiným zařízením. Když jsem zkoušel S100 s trackmanem (Ne, nečekal jsem, že to za tu cenu bude srovnatelný), ale čekal jsem menší odchylky. Na trackmanu mi 7i ukázalo třeba 98mph a na S100 94mph, další odpal zase trackman 98mph a S100 99mph... Takže pro trénink nepoužitelné

SC100 je už 8 let starý, pokud se nepletu. Doba pokročila. Podle mě to měří velmi konzistentně, stejně tak ten Garmin. Níže pár ran 8i.

1649331358766.webp

SC100 je už 8 let starý, pokud se nepletu. Doba pokročila. Podle mě to měří velmi konzistentně, stejně tak ten Garmin. Níže pár ran 8i.

Zobrazit přílohu 29512
Takhle to vypadá dobře, bohužel mám jinou zkušenost, kratší hole jsou celkem v pohodě, ale jakmile se přesunu k 5i-driver, tak to jsou nesmysly. Co se týče ball speedu, tak u driveru to měří cca o 2-3mph konzistentně méně (což je v pohodě, protože je to pořád stejná odchylka), ale swing speed byl dost random.

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom