Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Tričko na golfu

Od té doby, co hraju golf, tak jsem přirozeně postupně pozměnil tak šatník, že triko s límečkem (pokud nemám košili) nosím už skoro furt. Mám samozřejmě několik trik s límečkem vyloženě sportovních - materiálově i vzorem, které si do kanceláře nevezmu, ale na běžné nošení se snažím si kupovat trika (polokošile), které neudělají ostudu jak v kanceláři, tak v nich bez obav klidně mohu pak na odpolední devítku, vyjde-li čas. Obdobně s kalhotami. Vozím tedy s sebou v autě jedno kompletní náhradní oblečení na hřiště, kdyby náhodou sem zapomněl si ráno vzít kancl/golf dres universal. Někdy prostě tu klasickou košili musím. Btw. to náhradní slušné golfové oblečení v autě mě zachránilo už několikrát a to nejenom na hřišti (např. když jsem se pobryndal kávou na pumpě a předemnou nějaké jednání a tak).

Nijak mě neuráží, pokud narazím sem tam na golfistu bez límečku. Myslím si, že podle jeho projevu, hry a vystupování se vcelku rychle pozná, jestli se prostě třeba nestala s límečkovým trikem nějaká "bryndací nehoda" nebo "zapomněl jsem" a jedu náhodou kolem se Sunday bagem v kufru a jiné triko/oblečení, než "nouzové" co mám na sobě zrovna nemám. Nějak nemám pocit, že by si kdokoli nutně musel kvůli jedné hře kupovat předražené triko v proshopu. Jsou teda hřiště a události, kde je to fakt blbý, ale to je život. Jiná situace pro mě je, pokud to člověk cíleně ignoruje, jako jakékoli jiné místní zvyklosti a ještě z toho případně dělá benefit "nezavislosti" a "svobody". Pořád si myslím, že koho chleba jíš, toho píseň zpívej... tzn. chci-li hrát golf, měl bych se snažit dodržovat jeho převažující zvyklosti.

Triko mi přijde lepší zastrčené, ale málokdy mi bohužel zastrčené při hře vydrží. Opakovaně při švihu a různých pohybech časem vyleze a tak zpravidla to původně zastrčené triko po nějaké chvíli a několika odehraných jamkách na hřišti vzdám :(

Upraveno:
Kup si motýla, kolego.
Nevím proč, ale vždycky mám pocit převahy, když proti mně stojí kolega, který nemá dress code v lati. Chybějící kravata je pro mne osobně hraniční. Upřímně, mám pocit, že klienti si mou kravatu zaslouží. Takže na směnku bez účastníků v jednačce, bych to asi pochopil, ale ty moje rodinné věci .... prostě klient(ka) si zaslouží pocit, že má s sebou těžkou váhu, a k tomu kravata či motýl patří.
O to víc máme free pravidla v kanceláři. Tedy - montérky mám, ale nosím je k soudu.
Nejde tak o tu kravatu nebo motýla jako o to, že nemám rád mít něco utaženého kolem krku :D Ale jinak naprosto chápu a oblek včetně kravaty / motýlka mi přijde pěkně kompletní.

Nejde tak o tu kravatu nebo motýla jako o to, že nemám rád mít něco utaženého kolem krku :D
Pokud si zvolíš správnou velikost košile okolo krku (já používám o číslo víc, než bych měl u těsně zapnuté košile), tak kravata (ani košile) neštkrtí a přitom ani nic „neplandá". 😉

Triko mi přijde lepší zastrčené, ale málokdy mi bohužel zastrčené při hře vydrží :(
Jak mají děti neklouzavé ponožky, tak to se dělá tak, že na chodidla je nakapáno takové lepidlo a udělá tam tečky.

Štvalo mne, že u kraťas z Deca mi vylézalo triko. Tak jsem zakoupil ono lepidlo, a vzadu v pase udělal zevnitř řadu neklouzavých teček - a triko drží.

Jestli mi někdo řekne "Láďa Hruška", tak mu zezelenají míčky.

Jak mají děti neklouzavé ponožky, tak to se dělá tak, že na chodidla je nakapáno takové lepidlo a udělá tam tečky.

Štvalo mne, že u kraťas z Deca mi vylézalo triko. Tak jsem zakoupil ono lepidlo, a vzadu v pase udělal zevnitř řadu neklouzavých teček - a triko drží.

Já kupoval golfové dlouhé kalhoty v Decatlonu a ty tam tuhle „Hruškovu", pardon - Sauronovu vychytávku mají už z výroby 😉

Ja muzu, ja uz zelenjma hraju :)
Ale dobrej napad Lado! :-)
Hele tuhle vychytavku v podobe gumicky po celym obvodu maji vsecchny golfovy kalho i kratasy od Nike :-)

Případně lze asi zkusit i toto. Ale nemám s tím zkušenost....
1718806025360.webp

Vzhledem k faktu, že byla, je a snad i nadále bude hra gentlemannů, měl by být určitý dresscode standardem a povinností, do toho určitě nepatří tričko standard "bez" ať už s reklamou potiskem či bez toho. Stejnak kalhoty - nemusí být vyloženě golfové, ale jeansy, kožené a manšestráky rozhodně ně !

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom