Jardo prosím slušně, je to zbytečné, věřím, že jsem tady v lepší společnosti než někde na FB diskusi..
add tvůj komentář...
Dědek primárně "necpe" peníze do golfu, on je "cpe" jen do svých vlastních projektů a představ a já jsem přesvědčený, že z dlouhodobého hlediska nic dobrého nepřinesou. Jsou nereálné, postrádají ekonomickou logiku, Dědek neutratí to co získá, on jen vyluxuje marketingové budgety a doplácí obrovské sumy, několik mých přátel, promotérů, co jméno Dědek slyší na každém kroku skřípou zuby, protože jim dokonale vybílí budgety a oni nemají na to, aby udělali vlastní projekty (turnaje, školení, kempy, školské poháry etc.).
Dědek musí Czech Masters z větší části dofinancovat z vlastního, každoročně cca 60-70 mil a vytváří tak prostředí, které neodpovídá realitě.Takže nelze srovnávat Turkish Airlines s Czech Masters, protože je to stejné, jak když budeme porovnávat Maxx Royal s Albatrossem, jistě můžeme argumentovat, že i u nás je hezky a máme památky, ale to je tak všechno, stejné je to se zajištěním sponzorů, Turkish Airlines financuje vláda a sponzorují národní aerolinky, vítězové dělí přes milion dolarů a každoročně se ho účastní opravdu světové hvězdy jako Tiger Woods, Rory McIlroy, Justin Rose, Ian Poulter Henrik Stenson a další. Czech Masters nemá kvalitní sponzory a potřebnou prestiž, do ČR přijedou jen mladí, kteří si věří, že si na nějaké peníze sáhnou a ta "slavná jména" musí Dědek tvrdě dotovat, přijedou jen za peníze.
Tvrdím, že Dědek vytváří nezdravé ekonomické klima v prostředí, které není schopné tak vysoké nároky uspokojit. ČR je pro golf skvělá země, ale skutečné turnaje se hrají jinde, angažují se v tom silné ekonomiky, nebo nadnárodní sponzoři, pro které je cílová destinace něčím zajímavá a přiznejme si, ČR to dlouhodobě není.
Jedním z negativních působení Dědkova týmu je, že Raiffeisen Bank odebrala sponzorské peníze Kláře Spilkové zatímco pro turnaje D+D Real je nechala a to si nemyslím, že je v pořádku. Dědek má na RB velmi úzké vazby, údajně má i otevřené financování svého "core" byznysu a výrazně promlouvá do toho, komu dá RB v golfu peníze a komu ne. Potvrzuje to i nečekaně silný kontrakt na dalších 5 let, který D+D Real zajistí ročně cca 15 mil. Ve srovnání s penězi, které si Dědek od RB půjčuje, je to směšná částka. Podobně "přehřáté" má údajně i financování u J&T BANKA, takže paralela s Babišem se logicky nabízí. Ten dluží asi 30 miliard, myslím, že Dědek bude v tomto ohledu o řády jinde, ale i tak to budou hodně zajímavá čísla.
Je mi v zásadě jedno, ať si každý dělá co chce, ale Dědek vstoupil do golfu jako vichr, oligarcha, rozhazuje všude stamiliony, nic není problém, ale z jeho projevu čouhají dráty. Když se na ten rozhovor podíváte opakovaně zjistíte, že je to jen chvástání a prezentace sebestředných představ, které neodpovídají realitě, třeba že chce přivézt do ČR Ryder Cup?... to je dobrý fór, aspoň jsem se zasmál...
No nic musím končit, prostě fandím každému, kdo podniká férově, stamilony napumpované do fantasktních představ, za takové nepovažuju a jsem opravdu na pozoru. Navíc znám lidi, kteří s Dědkem jednali a tvrdí, že je nečitelný, nedrží dohody a nehraje fér a to je pro mě daleko důležitější signál...