V Broumově je možné a vlastně celkem běžné jít kombinaci 1 (4p), 2 (3p), 9 (3p).Na to je naše hřiště super, když každé tři jamky jdeš kolem klubovny, můžeš těch trojic hrát kolik zvládneš nebo chceš
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
V Broumově je možné a vlastně celkem běžné jít kombinaci 1 (4p), 2 (3p), 9 (3p).Na to je naše hřiště super, když každé tři jamky jdeš kolem klubovny, můžeš těch trojic hrát kolik zvládneš nebo chceš
![]()
Zrovna Na Vrších je ten problém pro feečkaře, který se jmenuje celodenní fee. Je to sice dospělé hřiště, žádná akademie, ale když jsem tam hrál v neděli pozdě odpoledne, bylo mi řečeno, že mají pouze cenu za celodenní fee, i když jsem víc než 9 jamek jít nechtěl. No a 700,- za hodinu a něco, to mi fakt málo nepřipadá. Dost to vypadá jako signál pro feečkaře: Vás tady nepotřebujeme a ani nechceme, stačí nám členové klubu! Nic ve zlém!Na to je naše hřiště super, když každé tři jamky jdeš kolem klubovny, můžeš těch trojic hrát kolik zvládneš nebo chceš
![]()
To je nevýhoda, když narazíte "jen" na zaměstnance, který nemá možnost měnit cenu. Nepochybuji, že Tomáš Folberger by řešení našel.Zrovna Na Vrších je ten problém pro feečkaře, který se jmenuje celodenní fee. Je to sice dospělé hřiště, žádná akademie, ale když jsem tam hrál v neděli pozdě odpoledne, bylo mi řečeno, že mají pouze cenu za celodenní fee, i když jsem víc než 9 jamek jít nechtěl. No a 700,- za hodinu a něco, to mi fakt málo nepřipadá. Dost to vypadá jako signál pro feečkaře: Vás tady nepotřebujeme a ani nechceme, stačí nám členové klubu! Nic ve zlém!![]()
Moje zkusenost ze zahranici jsou, ze tam fee stoji obdobne jako cenik u nas, ale i vyrazne drazsi samo. Najde se mnoho i levnejsich variant, lisi se to hodne dle lokality, znamosti a kvality.Má někdo zkušenost třeba z Rakouska nebo Německa? Jak to mají tam?
Ceny možná stejné, ale mzdy jsou trošku jindeMoje zkusenost ze zahranici jsou, ze tam fee stoji obdobne jako cenik u nas, ale i vyrazne drazsi samo. Najde se mnoho i levnejsich variant, lisi se to hodne dle lokality, znamosti a kvality.
Rozhodne jsem nenabyl dojmu, ze by to nekde bylo levnejsi.
Vyhodou tam mozna jsou ruzna happy hours a sezoni slevy, zejmena v jiznich oblastech, kde mimo hlavni sezonu (golfovou!) jsou ceny vyrazne nizsi (napriklad tim, ze je silene vedro). Na lepsich hrisitch se mi libilo spousta drobnych doplnkovych sluzeb ci uvitani ala jste tu poprve, tak tady mate redbull nebo buggy zdarma.
Ceny možná stejné, ale mzdy jsou trošku jinde![]()
Záleží jakou sortu hřišť vyhledáváš, ale dle mého názoru Rakousko = podobné ceny jako u nás (možná trošku vyšší), ale mnohem lepší kvalita.Má někdo zkušenost třeba z Rakouska nebo Německa? Jak to mají tam?
Těžká písemka. Mzdy má většina lidí menší, ale náklady na údržbu moc rozdílné nejsou.[UWSL]Ceny možná stejné, ale mzdy jsou trošku jinde [/UWSL]![]()
Myslíme oba totéž. A i když se to někomu nelíbí, můj apel, abychom se jako golfisti také snažili o zvyšování počtu hráčů, jde přesně tímto směrem. Děláme to totiž i pro sebe.To Ott: No už jen ty rozdílné mzdy v ČR a UK se musí do nákladů hřišť promítnout. Stejně tak pokud dáváme klima jako plus u ostrovních hřišť v kontextu délky sezony, pak musíme počítat i s delším časovým úsekem pro plný provoz včetně těch nákladů. Nemyslím si tedy, že by český manažer hřiště dokázal se stejným pytlíkem peněz co má k dispozici doma, utáhnout hřiště v Británii. Fee v ČR a AT/DE se jak již bylo řečeno liší v několika věcech. Počínaje Happy hours, které tam začínají pro 18ti jamkové hřiště ve 14:00, kdežto u nás až o 2 a více hodin později a konče akčními balíčky. Nebo kvalitou ploch u hřišť se srovnatelnou cenou fee. A opět, při srovnatelném fee jejich náklady i jen s ohledem na mzdy, budou jistě vyšší. Zkrátka se domnívám, že v ČR není dostatečný počet hráčů přinášejících do klubových kas peníze, nebo i někde může váznout efektivita.
V podstatě se ustoupilo od nutnosti uhrát 9 STB bodů na 9 jamkách. Pokud prokážeš dostatečné znalosti v tempu hry, bezpečnosti, etice a chování a základy pravidel, tak ti bude ZK udělena bez ohledu na to, cos uhrál...více zde.Jaké jsou letos podmínky pro získání ZK? Lámu kamaráda ať si ji taky udělá a můžeme vyrazit na pořádné hřiště (mimo špičku) ať nehrajeme pořád na akademii nebo kde to jde.
To Ott: No už jen ty rozdílné mzdy v ČR a UK se musí do nákladů hřišť promítnout. Stejně tak pokud dáváme klima jako plus u ostrovních hřišť v kontextu délky sezony, pak musíme počítat i s delším časovým úsekem pro plný provoz včetně těch nákladů. Nemyslím si tedy, že by český manažer hřiště dokázal se stejným pytlíkem peněz co má k dispozici doma, utáhnout hřiště v Británii. Fee v ČR a AT/DE se jak již bylo řečeno liší v několika věcech. Počínaje Happy hours, které tam začínají pro 18ti jamkové hřiště ve 14:00, kdežto u nás až o 2 a více hodin později a konče akčními balíčky. Nebo kvalitou ploch u hřišť se srovnatelnou cenou fee. A opět, při srovnatelném fee jejich náklady i jen s ohledem na mzdy, budou jistě vyšší. Zkrátka se domnívám, že v ČR není dostatečný počet hráčů přinášejících do klubových kas peníze, nebo i někde může váznout efektivita.
Myslíme oba totéž. A i když se to někomu nelíbí, můj apel, abychom se jako golfisti také snažili o zvyšování počtu hráčů, jde přesně tímto směrem. Děláme to totiž i pro sebe.
S čím ale nesouhlasím, to jsou ty neustálé stesky na nižší kvalitu hřišť v ČR. Tohle lze tvrdit pouze při nějakém přímém srovnání konkrétního hřiště s porovnatelným hřištěm třeba v AT.
Debatu nedokončil ale mám pocit že tam padlo něco ve stylu 700-900 a do 1500. Ale ta úvaha se mi zdá správná i když jsou hřiště co mají ranní ptáče či západ slunce levnější fee.Včera AB řešil v přenosu cenu fee... ale já to pak nedokoukal, tak nevím, jak vysoké je optimální dle diváků...
Celkem rozumně si vedl debatu směrem, proč je cena fee stejná po celou dobu dne, když některá hřiště jsou poloprázdná... Třeba to ve Vinoři zavede...![]()
Je to tak, prezentovaný výsledek ankety byl 700,- až 900,- na běžných hřištích, 1.500,- na "luxusních". O tom nesmyslném zdražování na víkend (myslím, že říkal o 400,-), pokud je hřiště poloprázdné, taky byla řeč.Debatu nedokončil ale mám pocit že tam padlo něco ve stylu 700-900 a do 1500. Ale ta úvaha se mi zdá správná i když jsou hřiště co mají ranní ptáče či západ slunce levnější fee.