Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

GolfDigest.cz Český golf za rok 2019: zase trochu odkáplo

No já zas nemám barák ve městě a tak mne aktivity, které považuješ za snadno dostupné, stojí mnohem více času než golf. A rovněž hraju jediný z rodiny.

Chci tim jen říct, že tvrzení o časové náročnosti golfu je velmi individuální a člověk z Phy nebo KV na tom bude podstatně jinak než z Jihlavy nebo Nýrska.

A ve výsledku je to jen o mé volbě, nikoliv o sportu. Ano, mohl bych držkovat, že jsem si postavil barák na golfu a na nejbližší ledovej ovál to mám 1000 km. Ale to není problém rychlobruslení, ale můj...
Prostě, každý to má jinak. A proto je na světě hezky.

1. Ne všechno musí mít zjevný důvod, řada věcí se přirození pohybuje po křivkách bez jakýchkoli vnějších zásahů a vlivů.
2. Kdyby to bylo finanční a časovou náročností golfu jak tvrdí @Seppper , tak oboje se od roku 2014 zlepšilo - golf je levnější a hřišť je víc. Takže tím to rozhodně není.
3. Stejně tak to nemůže být jeho technickou náročností, ta je už 300 let stejná.
4. A ani nedostatek levných hřišť nebo povinnost registrace, jak zmiňuje @Mirek_62 v tom nehraje roli, protože oboje se opět od roku 2014 zlepšilo.
Píšeš čím to není, ale nepíšeš, čím to je. Důvod nemusí být zjevný, ale vždy existuje. Nic se neděje jen tak...

To je podobná logika, jako kdybych tvrdil, že restaurace v ČR jsou brutálně předražené, protože bydlím vedle TOP michelinské restaurace.
Je jedno, jaká to je logika a týká se to pár klubů resp. hřišť. „Exkluzivní” golfové kluby to schovávají za podnikatelský záměr „dokonalé služby pro VIP”, ale na mě to působí tak, jak jsem to napsal. Samozřejmě, pokud je po takových „službách” poptávka, tak je logické, že je i nabídka.

1. Ne všechno musí mít zjevný důvod, řada věcí se přirození pohybuje po křivkách bez jakýchkoli vnějších zásahů a vlivů.
2. Kdyby to bylo finanční a časovou náročností golfu jak tvrdí @Seppper , tak oboje se od roku 2014 zlepšilo - golf je levnější a hřišť je víc. Takže tím to rozhodně není.
3. Stejně tak to nemůže být jeho technickou náročností, ta je už 300 let stejná.
4. A ani nedostatek levných hřišť nebo povinnost registrace, jak zmiňuje @Mirek_62 v tom nehraje roli, protože oboje se opět od roku 2014 zlepšilo.

ad 1. souhlasím - napadá mě, že do golfu se prostě musíš zamilovat, nejde ho šolichat jsko můžeš šolichat řadu rekreačních sportů
ad 2. myslím, že golf je finančně i časově náročný minimálně stejně jako daleko dostupnější sporty
ad 3. pak je prostě už 300 let technicky náročný 😀
ad 4. zelenou kartu si udělat musíš... potřebuješ ji na lyže?, brusle, plavání, fotbal... ? kde krom motosportů potřebuješ sportovní licenci? a nadto: na řadu hřišť ještě určitou sportovní kvalifikaci? (Karlovy Vary HCP 36)

Píšeš čím to není, ale nepíšeš, čím to je. Důvod nemusí být zjevný, ale vždy existuje. Nic se neděje jen tak...

Byť nijak netvrdím, že to je případ golfu, tak můj obecný názor na svět (rozuměj na vše co se kolem děje) je ten, že spousta věcí v něm se děje jen tak, bez nutné příčiny.

Osobně si myslím, že je to tím, že aktuální nabídka registrování v klubu neodpovídá tomu, co lidé chtějí. Lidé mají poměrně hodně peněz a i díky tomu dost času (když chtějí). Ale podle mě se nechtějí vázat, protože čekají, kdy se to posere. Myslím si, že reálně máme v ČR už někde kolem 60 - 70 tis. golfistů, ale většina z nich prostě hraje tak málo, že je pro ně jakékoli vázání na klub nezajímavé.

ad 4. zelenou kartu si udělat musíš... potřebuješ ji na lyže?, brusle, plavání, fotbal... ? kde krom motosportů potřebuješ sportovní licenci? a nadto: na řadu hřišť ještě určitou sportovní kvalifikaci? (Karlovy Vary HCP 36)

Opakoval jsem to tu už spoustakrát - za 10 let jsem ke golfu jsem k zelené kartě přivedl stovky lidí. Ani jeden z nich v momentu impulsu hrát golf absolutně netušil, že existuje něco jako zelená karta. On prostě chtěl hrát golf a chápal, že aby to zvládnul (čest výjimkám), potřebuje alespoň částečné vedení trenéra. A že díky tomu vedení dostane potvrzení, které je zároveň vstupenkou do golfového světa.

Ani jeden z těch několika set neřekl - "...jo já musím dělat a platit nějakou zkoušku? No tak to na to kašlu!..."

Bohužel to není sport pro každého jak se někdo snaží říct, pokud se mu chcete věnovat pravidelně, tak stojí spoustu času a peněz.
Myslím, že hlavně ten čas je pro spoustu lidí v dnešní době ten největší problém.
Právě, že svůj čas chtějí věnovat golfu. Nebo já to tak alespoň mám 😁. A na ten si čas vždycky udělám ⛳🏌️. Peníze, to stojí, ale to každý kůň 😁.

Právě, že svůj čas chtějí věnovat golfu. Nebo já to tak alespoň mám [emoji16]. A na ten si čas vždycky udělám [emoji466][emoji2506]. Peníze, to stojí, ale to každý kůň [emoji16].
No, těch co chtějí zase ubylo...a o tom je celé tohle vlákno ;-)

ad 1. souhlasím - napadá mě, že do golfu se prostě musíš zamilovat, nejde ho šolichat jsko můžeš šolichat řadu rekreačních sportů
ad 2. myslím, že golf je finančně i časově náročný minimálně stejně jako daleko dostupnější sporty
ad 3. pak je prostě už 300 let technicky náročný 😀
Osvědčení je to poslední, já ho měla zadarmo v Hostivaři v rámci kurzu. Vybavení se dá koupit z druhé ruky. Pro mě je nejhorší platba za hru a to si vybírám levnější hřiště, ale když chodím 2x týdne, tak utratim 4000 měsíčně.

Osvědčení je to poslední, já ho měla zadarmo v Hostivaři v rámci kurzu. Vybavení se dá koupit z druhé ruky. Pro mě je nejhorší platba za hru a to si vybírám levnější hřiště, ale když chodím 2x týdne, tak utratim 4000 měsíčně.
ČGK nic..? Když vezmu osm měsíců tak tam nic není..? Za 32000..?

A
Tak buď si najdeš co je pro tebe přijatelný nebo se vymlouváš proč to nejde.. Kolik z nás má členství na Albiku.? Určitě máš v dosahu hřiště násobně levnější bez vleznýho do klubu.. Pro mě golf v začátku levný byl, Public course 6000 za rok, 4000 second hand hole, 1000 boty.. 200 her tj 55Kč za hru.. ;)

Ano mám, jezdím do Beřovic ale pak zase narážím na to, že nestojí tolik peněz ale čas.
Proto sem prakticky odpískal turnaje, protože nemůžu na golfu trávit celý den.
Jen pro zajímavost, z místních nehraje v Beřovicích golf nikdo, prý dříve jen starosta jinak ale nic.

myslím, že se důvod pro odliv dá shrnout do dvou kategorií: ubyli ti, co už golf hrát 1. nemohou a ti, co už o golf 2. nemají zájem. Bohužel neznáme poměr. S první kategorií lze pracovat velmi! omezeně. U druhé kategorie jsou různé důvody. I ty lze rozděli do dvou kategorií - subjektivní a objektivní (neberte doslova, prostě rámcově). Se subjektivní kategorií se dá pracovat velmi omezeně (motivace). Takže zbývají jen ty objektivní důvody lidí, kteří by mohli hrát golf ale brání jim v tom "objektivní" důvody. No a víme o kolik takových lidí jde? Třeba je jich naprosté minimum....

A

Ano mám, jezdím do Beřovic ale pak zase narážím na to, že nestojí tolik peněz ale čas.
Proto sem prakticky odpískal turnaje, protože nemůžu na golfu trávit celý den.
Jen pro zajímavost, z místních nehraje v Beřovicích golf nikdo, prý dříve jen starosta jinak ale nic.
Turnaje jsme zatím neřešili, pouze rychlou devítku...třeba.. Turnaj ano, jasně celodenní záležitost.. I když i to šlo u nás na dvou túrách řešit, první flight a ve 13 doma, samozřejmě bez cen.. ;)

Tvrzení o skutečném počtu golfistů nebo i jakýchkoli jiných sportovců je hozená rukavice, proč?? To bychom mohli tvrdit, že máme cca 3000T cyklistů , protože si sem tam vyjedou na kole. Podle mne je skutečný počet golfistů , ten kolik jich hraje organizované soutěže(ligy ve všech kategoriích) protože ostatní klubové turnaje jsou v podstatě hobby , kde si hrajeme na golfisty , je to takove organizované srovnání výkonnosti a mnohdy společenská událost v klubové “ rodině”.

Tvrzení o skutečném počtu golfistů nebo i jakýchkoli jiných sportovců je hozená rukavice, proč?? To bychom mohli tvrdit, že máme cca 3000T cyklistů , protože si sem tam vyjedou na kole. Podle mne je skutečný počet golfistů , ten kolik jich hraje organizované soutěže(ligy ve všech kategoriích) protože ostatní klubové turnaje jsou v podstatě hobby , kde si hrajeme na golfisty , je to takove organizované srovnání výkonnosti a mnohdy společenská událost v klubové “ rodině”.
evidence umožňuje sledování počtu... nebo co máš na mysli?

... protože ostatní klubové turnaje jsou v podstatě hobby , kde si hrajeme na golfisty , je to takove organizované srovnání výkonnosti ...
Tak třeba v takové kopané je sportovní úroveň v soutěžích okresního přeboru (nebo jak se jmenuje nejnižší soutěž) na podobné (a možná i nižší) úrovni než spousta klubových turnajů. Poukazovat tedy na to, že skuteční golfisté (pro potřeby statistik) jsou jen ti, kteří hrají „ligu” trošku OUT, to samé se dá říci o jiných sportech. Prostě registrovaný sportovec je ten sportovec, který se objevuje v statistikách, jež jsou podkladem pro poskytnutí dotací.

Kdo nehraje ligu v jakékoliv kategorii tak není golfista..? Protože odehraju zhruba 200 her ročně a z toho ani jeden v lize tak se tam tedy nepočítám..o_O

Tak třeba v takové kopané je sportovní úroveň v soutěžích okresního přeboru (nebo jak se jmenuje nejnižší soutěž) na podobné (a možná i nižší) úrovni než spousta klubových turnajů. Poukazovat tedy na to, že skuteční golfisté (pro potřeby statistik) jsou jen ti, kteří hrají „ligu” trošku OUT, to samé se dá říci o jiných sportech. Prostě registrovaný sportovec je ten sportovec, který se objevuje v statistikách, jež jsou podkladem pro poskytnutí dotací.
Byl si rychlejší, Bohumil zase perlí..:D

Byl si rychlejší, Bohumil zase perlí..:D
Proč bych měl perlit, vždyť většina počítaných golfistů je v součtu jen proto, že to jinak nešlo, museli mít zelenou kartu/registrovat se u CGF pokud chtěli hrát( turnaj nebo jinde) a tito nemají žádné ambice zapojit se do reprezentační nebo mezi klubových soutěží ,v rámci klubu nebo resortu už nyní mohou hrát po zaplacení hracího poplatku. Některé hřiště ještě nyní chtějí vyšší fee když nejste zaregistrován do CGF.

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom