Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

GolfDigest.cz Český golf za rok 2019: zase trochu odkáplo

Tak třeba v takové kopané je sportovní úroveň v soutěžích okresního přeboru (nebo jak se jmenuje nejnižší soutěž) na podobné (a možná i nižší) úrovni než spousta klubových turnajů. Poukazovat tedy na to, že skuteční golfisté (pro potřeby statistik) jsou jen ti, kteří hrají „ligu” trošku OUT, to samé se dá říci o jiných sportech. Prostě registrovaný sportovec je ten sportovec, který se objevuje v statistikách, jež jsou podkladem pro poskytnutí dotací.
Neni to OUT, to by všichni kdo jsi jdou zahrát , tenis , fotbal, hokej, volejbal, košíkovou , lyžovat, zaplavat ,... výčet by byl nekonečný se měli registrovat?? Proč, když nehrají oficiální soutěže/ ligu . To by byly čísla pro poskytování dotací .
Kolik % z klubu ze zůčastňuje golfových lig, určitě ne 100% , ten zbytek jsou hobíci hrající pro své potěšení a k těm se dotace nedostanou a nedostanou se ani tam kam mají jít, protože jsou neadresně posílány do přesně spočítaných nepřesných čísel. A proto tady nemáme žádné konkurenčně schopné golfisty, nepočítám jedinou K Spilkovou.

Kolik % z klubu ze zůčastňuje golfových lig, určitě ne 100% , ten zbytek jsou hobíci hrající pro své potěšení a k těm se dotace nedostanou a nedostanou se ani tam kam mají jít, protože jsou neadresně posílány do přesně spočítaných nepřesných čísel. A proto tady nemáme žádné konkurenčně schopné golfisty, nepočítám jedinou K Spilkovou.

Nějaký hmatatelný důkaz pro toto tvrzení?

Nějaký hmatatelný důkaz pro toto tvrzení?
Z 90% mých odehraných her( cca 200/rok) je se spoluhráči , kteří nikdy nereprezentovali oddíl na žádné turnajové soutěźi a jelikož jsme příhraniční klub tak v číslech členů clubu pro CGF jsou i občané Polska a není jich u nás registrováno jako členů málo.

Z 90% mých odehraných her( cca 200/rok) je se spoluhráči , kteří nikdy nereprezentovali oddíl na žádné turnajové soutěźi a jelikož jsme příhraniční klub tak v číslech členů clubu pro CGF jsou i občané Polska a není jich u nás registrováno jako členů málo.

Já se ptal na dotace...

Já se ptal na dotace...
Jestli se dotace do clubu dotují podle klíče členů jednotlivých clubů a to jsou oddíly převážně na soukromých resortech, nevím jak to je , když je vlastník současně clubem.
Za nás posílíme cca 130T a dostáváme cca 70T(CGF) a to pouze na mládež , kde jsou ženy muži a senioři tak to jde, že se na toto poskládáme zbytek clubu co nám zbyde po odvodu resortu.

Jestli se dotace do clubu dotují podle klíče členů jednotlivých clubů a to jsou oddíly převážně na soukromých resortech, nevím jak to je , když je vlastník současně clubem.
Za nás posílíme cca 130T a dostáváme cca 70T(CGF) a to pouze na mládež , kde jsou ženy muži a senioři tak to jde, že se na toto poskládáme zbytek clubu co nám zbyde po odvodu resortu.

Jinými slovy - nic o tom nevíš a jen na prázdno plácáš.

Tak když to víš ta to tu napiš, a taky proč nejsou tedy výsledky , když to je tak spravedlivé.

1. Matláš, jako vždy, spoustu věcí dohromady.
2. Nevidím žádnou spojitost mezi případnými dotacemi a úbytkem golfistů.
3. Reagoval jsem na tvoje tvrzení, že se dotace nedostanou tam, kam mají jít. Opět jsem tě přistihl při bohapusté lži.
4. O jaké spravedlnosti mluvíš?

1. Matláš, jako vždy, spoustu věcí dohromady.
2. Nevidím žádnou spojitost mezi případnými dotacemi a úbytkem golfistů.
3. Reagoval jsem na tvoje tvrzení, že se dotace nedostanou tam, kam mají jít. Opět jsem tě přistihl při bohapusté lži.
4. O jaké spravedlnosti mluvíš?
1 proč tedy neodpovíš jak je to se spravedlivými dotacemi a výsledky když tomu odporuješ
2 dle tvého je defacto ještě více golfistů než je uváděno tedy cca 60-70 T , máš to podloženo?
3.v počtech golfistů v ČR jsou zahrnutí i občané jiných států kteří mají trvalý pobyt jinde než v ČR a jsou občany jiného státu
4. Odpovídal jsem úplně na něco jiného, než vztah dotace= členská základna, ale členství = dotace.

1 proč tedy neodpovíš jak je to se spravedlivými dotacemi a výsledky když tomu odporuješ
2 dle tvého je defacto ještě více golfistů než je uváděno tedy cca 60-70 T , máš to podloženo?
3.v počtech golfistů v ČR jsou zahrnutí i občané jiných států kteří mají trvalý pobyt jinde než v ČR a jsou občany jiného státu
4. Odpovídal jsem úplně na něco jiného, než vztah dotace= členská základna, ale členství = dotace.
nechci se míchat do vaši diskuze, ale abych se obsahově úplně neztratil. Jaký je rozdíl v bodu 4 mezi členskou základnou a členstvím? Já to vždy vnímal, že si zaplatím členství a společně se mnou dalších X lidí. A potom Já+X tvoříme členskou základnu...?

nebo z členské základny chceš odečítat vaše polské sousedy - dle bydliště, ale přesto členy v CZ? To asi nedělej, ne? protože polák může za váš klub v klidu hrát ligu - ta není omezena na národnost, ne? Nebo něco chápu špatně?

Bohužel nepoznám, jestli tvůj číselný seznam má být reakcí na můj a nebo sis udělal svůj nový...?

Mám-li reagovat na tvůj:

1. Z mého pohledu je to snadné - o dotaci požádám a pokud uspěji, tak ji dostanu a dle pravidel použiju.Nemám co dodat.
2. Každoroční statistiky TeeTime pravidelně reportují odchod lidí zcela mimo evidenci ČGF. Přesné číslo nemám, jde o můj odborný odhad.
3. No a co?
4. Nechápu rozdíl, stejně jako @Marklar

Neni to OUT, to by všichni kdo jsi jdou zahrát , tenis , fotbal, hokej, volejbal, košíkovou , lyžovat, zaplavat ,... výčet by byl nekonečný se měli registrovat?? Proč, když nehrají oficiální soutěže/ ligu . To by byly čísla pro poskytování dotací .
Opět odpovídáš úplně na něco jiného, než bylo mnou napsáno. Fakt máš problém porozumět psanému slovu?
🍐 + 🍎 = tvé odpovědi :down:

Tvrzení o skutečném počtu golfistů nebo i jakýchkoli jiných sportovců je hozená rukavice, proč?? To bychom mohli tvrdit, že máme cca 3000T cyklistů , protože si sem tam vyjedou na kole. Podle mne je skutečný počet golfistů , ten kolik jich hraje organizované soutěže(ligy ve všech kategoriích) protože ostatní klubové turnaje jsou v podstatě hobby , kde si hrajeme na golfisty , je to takove organizované srovnání výkonnosti a mnohdy společenská událost v klubové “ rodině”.
Prosím o vysvětlení. Když chodím hrát golf (jsem člen klubu), ale nehraju ligu, (přece jenom počet do "družstva" je omezený) a tím pádem podle vás nejsem golfista(tka), tak co tedy jsem?

Prosím o vysvětlení. Když chodím hrát golf (jsem člen klubu), ale nehraju ligu, (přece jenom počet do "družstva" je omezený) a tím pádem podle vás nejsem golfista(tka), tak co tedy jsem?
Nehraješ ligu, tak neřeš 🤭
Bohušu to řekl jasně - 99% jsou hobíci 😂

Proč bych měl perlit, vždyť většina počítaných golfistů je v součtu jen proto, že to jinak nešlo, museli mít zelenou kartu/registrovat se u CGF pokud chtěli hrát( turnaj nebo jinde) a tito nemají žádné ambice zapojit se do reprezentační nebo mezi klubových soutěží ,v rámci klubu nebo resortu už nyní mohou hrát po zaplacení hracího poplatku. Některé hřiště ještě nyní chtějí vyšší fee když nejste zaregistrován do CGF.
Bohuslave, ČGF to totálně posralo zavedením "neaktivního HCP"! Kritizoval jsem to již na schůzi, kdy to Vopička prezentoval, prý jak rozhýbat stojaté vody... Řekl jsem mu, že přijde do pěti let o deset tisíc golfistů, smál se, a potom raději prchl... Hlavní problém hledej zde. Registrace hráče v ČGF krom všeho umožňuje řadě hráčů si zahrát i na hřištích v zahraničí (povinné HCP/Hi), nicméně dnes také najdeme golfisty, kteří jsou registrovaní v zahraničí, respektive tam odešli žít.

Akce HGZŽ ve spojení s neaktivním HCP byl strašný nesmysl a prošel, kwa to chce bednu, na vymyšlení takového paskvilu (chuť rozdrbat moc peněz!)

Registrace hráče v ČGF krom všeho umožňuje řadě hráčů si zahrát i na hřištích v zahraničí (povinné HCP/Hi) ...
Setkal jste se někdo s tím, že by po Vás v zahraničí někdo chtěl kartičku ČGF, resp. prokázání výše HCP? Já ne a ani jsem to od nikoho ze svých známých neslyšel.

Bohuslave, ČGF to totálně posralo zavedením "neaktivního HCP"! Kritizoval jsem to již na schůzi, kdy to Vopička prezentoval, prý jak rozhýbat stojaté vody... Řekl jsem mu, že přijde do pěti let o deset tisíc golfistů, smál se, a potom raději prchl... Hlavní problém hledej zde. Registrace hráče v ČGF krom všeho umožňuje řadě hráčů si zahrát i na hřištích v zahraničí (povinné HCP/Hi), nicméně dnes také najdeme golfisty, kteří jsou registrovaní v zahraničí, respektive tam odešli žít.

Akce HGZŽ ve spojení s neaktivním HCP byl strašný nesmysl a prošel, kwa to chce bednu, na vymyšlení takového paskvilu (chuť rozdrbat moc peněz!)

Tys byl na svařáku viď?

Odhadem 70% členů je nějaký HCP uplně ukradenej a 20% hraje turnaje pravidelně. A myslím si, že jinde to bude podobné. Bavíš se maximálně o 10% golfistů, kterým to v době existence dělalo problémy, respektive museli to řešit. Každopádně zrušení této povinnosti by mělo mít logický důsledek přílivu hráčů zpět. A to se jaksi nestalo, rozhodně ne nijak významně...

A už vůbec nechápu, proč by akce HGZŽ měla být nesmysl? Do dnešního dne se nikomu v golfu nepodařilo vymyslet nic lepšího a jsou kluby, které díky tomuto projektu přivedou ročně stovky nových hráčů (Roudnička, Česká Lípa, Mladá Boleslav,...). Je jasné, že proti tomu jako profík chtějící 1 000 Kč za 50 minut tréninku, budeš brojit. Ale místo abyste využili přílivu nových příležitostí, tak jen brbláte a viníte ty kolem sebe. Jak tradičně české...

Setkal jste se někdo s tím, že by po Vás v zahraničí někdo chtěl kartičku ČGF, resp. prokázání výše HCP? Já ne a ani jsem to od nikoho ze svých známých neslyšel.

Samozřejmě že ne, za 10 let nevím o jediném případu...

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom