Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Vzhledem k tomu, že nově MUSÍ dropnutý míč zůstat ve výseči, tak asi moc ke zrychlení nedojde, protože se spousta dropů bude opakovat a nakonec míč umisťovat.-
...
- v současných pravidlech není správný drop zas tak jednoduchá věc a velice často se při něm chybuje. Drop se má nyní provádět z natažené ruky ve výši ramen. Hráči však velice často dropují tak, že mají ruku buď níže nebo výše. V první případě si chtějí obvykle pomoci, aby míč padal z menší výše. Ve druhém případě chtějí naopak být více féroví než požadují pravidla. Bohužel ( pro druhý případ ) jsou oba tyto dropy nesprávné a pokud nejsou opraveny opětovným dropnutím i trestány. Tuto chybu navíc rozhodčí vidí z veliké dálky. Protože se bude zároveň dropovat z mnohem menší výšky, odpadne i mnoho opakovaných dropů, kdy se míč odkutálí dál než by měl nebo skočí blíže jamce. Pokud natáhneš ruku podél těla, tak zjistíš, že ke kolenům chybí jen pár centimetrů. Tam problém nebude ani pro seniory.
nevíte kde se dá sehnat tato výše zmíněná tištěná edice pravidel ?
ta menší do kapsy zřejmě ještě nevyšla
Z výšky kolen je to právě z toho důvodu, že míč musí zůstat ve výseči a nižší výškou dropu se toho lépe dosáhne.Vzhledem k tomu, že nově MUSÍ dropnutý míč zůstat ve výseči, tak asi moc ke zrychlení nedojde, protože se spousta dropů bude opakovat a nakonec míč umisťovat.
A nechápu, proč se dropovat MUSÍ ve výšce kolene stojíciho hráče. Proč to nebylo definováno, že se dropovat NESMÍ NÍŽE NEŽ VE VÝŠCE KOLEN stojícího hráče. Nemuseli bychom se pak ohýbat, pokud bychom nechtěli.
To chápu, ale klidně mohla zůstat možnost dropovat i výše. Navíc, když budu chtít, tak se mi míč z výseče vykutálí i z výšky kolen.Z výšky kolen je to právě z toho důvodu, že míč musí zůstat ve výseči a nižší výškou dropu se toho lépe dosáhne.
díky za odpověďVarianta Pravidel velikosti A5 (aktuálně jediná česká vytištěná edice) se nyní neprodává a možná se ani prodávat nebude (pouze můj názor, dle informací, které jsem získal). Primárně se jedná o edici určenou rozhodčím, soutěžním výborům, klubovým STK apod.
První vytištěná várka byla koncem loňského roku distribuována na kluby (jak přesně a v jakém počtu nevím -> zdali jim byla odeslána automaticky a nebo si kluby museli žádat apod.). Tzn. já si zažádal u nás na klubu a dostal jsem je.
Dále je v ČR dostupná také nová edice "Rozhodnutí", tzv. "Official Guide to the Rules of Golf". ČGF ji má u sebe na sekretariátu a oprávněné osoby si ji tam mohou vyzvednout (tzn. rozhodčí vyšších tříd, kluby...).
Doufám že nikdy nepotkám podobného golfistu, který hraje podle pravidel
Má to za dvě trestné - pravidlo 11.2bDoufám že nikdy nepotkám podobného golfistu, který hraje podle pravidel
Tomu nerozumim, je v tom nejaka zmena krome vyhlaseni nekolika golfistuTak snad se konečně dozvím, jestli se ta vlajka smí nechávat v jamce nebo ne...