To, co píšeš, platí pro verzi Pro, která má mapy už nahrané (ne jen pro golf, ale i topografické či lyžařské).Pro F6 není třeba žádná hřiště stahovat, všechna (pro které má Garmin podklady) jsou uložena v hodinkách.
Jinak samozřejmě hodinky fungují i bez synchronizace s aplikací, jen v ní pak nevidíš údaje z hodinek (což je samozřejmé). Pro max. využití funkčnosti hodinek (vč. notifikací atd.) je ale třeba mít aplikaci Garmin Connect v mobilu spuštěnou a hodinky mít spárované (pozor - hodinky se párují přes Garmin Connenct, nikoliv přes bluetooth nastavení telefonu).
Jinak co se týče zmiňovaného problému PAR4 vs. PAR3 - může být chyba v mapových podkladech, pak by měl provozovatel hřiště kontaktovat Garmin a požadovat opravu. Garmin vydává cca 4x ročně aktualizaci map. Jednak opravy stávajících hřišť, jednak přidává nová hřiště.
Pro aktualizaci mapových podkladů je třeba hodinky připojit k programu Garmin Express (PC) a vybrac, které mapy chci aktualizovat. Ostatně hodinky je dobré ke GE připojovat pravidelně, aby došlo k případné instalaci či opravě aktualizace firmware hodinek.
Připojením ke GE také dojde ke 100% synchronizaci všech aktivit (ne vždy se „povede” přenést aktivity do aplikace v
telefonu).
Já mám obyčejnou verzi a tam se mapy golfových hřišť opravdu stahují přes aplikaci Garmin Connect (jiné mapy tam nejsou vůbec). Do včerejška jsem s tím neměl žádné problémy (samozřejmě mám hodinky s appkou propojené). Dnes jsem to v práci zkusil znovu, stáhnul jsem si Čerňák (mám ho nejblíž) a podle parů a metrů mi hodinky opět ukazují Molitorov, protože to je poslední hřiště, kde mi hodinky fungovaly (tj. není to o tom, že by byly blbě mapové podklady, chyba je v hodinkách: mačkám Čerňák a vidím čísla pro Molitorov

Fakt s tím nikdo jiný nemáte problém?