Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Dálkoměry

Ok ... to by jsme měli vyřešený a teď ještě jak to mám udělat, abych zahrál to co jsem změřil ... 😜
Jak to říkal Uljanov? „Trénovat, trénovat, trénovat” 👍😂

Dostal se mi na chvíli do ruky dálkoměr Nikon Coolshot lite Stabilized (+- 11.500 Kč). Jedná se o mírně levnějšího brášku Nikon Coolshot Pro II Stabilized (+- 13.500 Kč). Praktické rozdíly (kdybyste to hledali) mezi nimi jsem zatím zjistil vyjma některých technických vlastností dva, ale ten dražší jsem v ruce bohužel neměl a jsou to (tučně ve prospěch dražšího modelu):

Obr Lite / PRO II
tTrI.digitalgolf_nikon_16759_coolshot_lite_stabilized_right_png.png ZyuZ.digitalgolf_nikon_16758_coolshot_pro_ii_stabilized_right_png.png

---
  • Funkce DUAL LOCKED ON ECHO vás informuje, že byla odměřená vzdálenost k vlajce, což umožňuje zamířit na jamku a ne na strom nebo jiný objekt, který může být v cestě. Laserový dálkoměr při přesném zaměření poskytuje vizuální a zvukovou indikaci.
  • Slabá přeháňka laserový dálkoměr CoolShot PROII STABILIZED nezastaví. Tento laserový dálkoměr je odolný vůči vodě a zamlžení a zvládne různorodé podmínky a teploty.
  • Zobrazení vzdálenosti (krok) (m): Skutečná vzdálenost (nahoře): po 1 m, Skutečná vzdálenost (dole): po 0,5 m, Vodorovná vzdálenost / vzdálenost upravená o sklon (dole): po 0,2 m, Výška ( nahoře): po 0,2 m (při vzdálenosti menší než 100 m), 1 m (při vzdálenosti 100 a více)
  • + LITE je mírně o pár mm menší a o 10g lehčí (bez baterky 170g vs 180g)
---
Rozdílné technické formulace v češtině čerpány z:

Pár dojmů zatím z krátkého používání Lite: je malinký a lehký (170g vs 180g u verze Pro), i v mé malé ruce působí poměrně titěrně. Víc by se mi líbila gumová úprava jako u verze Pro II - takhle mám pocit, že možná více bude z ruky klouzat. Použití je hbité, zaměření bleskové. Stabilizace je famózní... věřím, že udržím stabilizovaný obraz i za chůze. Zaměření vlajky ok, v případě Lite bez zvukové/vibrační notifikace, ale kolečko zablokování "zaměření" vizuálně postačuje. Ale tuto funkci bych taky uvítal i v případě lite, tedy. Přijde mi, že u dálkáče za 11k+ by už ty kompromisy být nemusely a popravdě, moc té rozdílnosti řad v tomto případě nerozumím - cenový rozdíl je už vcelku v této hladině ne příliš podstatný. Třeba někdo bude vědět. Kdyby někdo chtěl nějakou referenci, nebo něco zkusit zjistit, dejte vědět, ještě chvíli ho budu mít pro sebe k dispozici. V zahraničních testech a videích se bohužel více testuje především verze Pro II.

Upraveno:
F8130385-67EB-4D72-BB35-BECAC26A52CE.webp
143B6195-75B3-4815-8905-3BD96719D9F8.webp
B0A0786C-98DC-4465-8F21-AABAE6DC103C.webp

Asi fajn, jenom mě překvapilo, že chybí čelní krytky čoček. Návod není v ČJ, ale AJ mi postačí 😎

mám Decathlon a taky nemá kryt čoček, jestli tě to uklidní :)
Kryty nemá ani taková prémiovka jako např. Bushnell Pro XE 😉

Krytky by jen zdržovaly, navíc jsou čočky uloženy tak, že je při běžné manipulaci nepoškodíš.

Ma nekdo prime zkusenosti s budget dalkomery z amazonu? Je par kousku, kteri maji docela kladne video recenze napr. na YT. Jde opravdu o levne kousky, kde pomer cena/kvalita byl hodnocen kladne, maji treba funkci slope, flag lock. Oproti napr. Bushnell maji treba 2-3m rozdil, ale u amateru to takovou roli asi nehraje. Jedna se napr. o kousky.

Revarsi NK-1000: 50 usd
Revarsi Link

Redtiger: 90 usd
Redtiger Link

Mileseey: 70usd (maji vice druhu)
Mileseey Link

Ja jsem kdysi měl mileseey z aliexpressu a vyměnil jsem ho za inesis jenom kvůli, že neměl viditelně vypinatelny slope pro turnaje. Jinak byl úplně v pohodě

Taky mám už třetím rokem Inesis a super, oproti dražší konkurenci 1-2m rozdíl max. Slope měří taky ale nepoužívám to.

Taky mám už třetím rokem Inesis a super, oproti dražší konkurenci 1-2m rozdíl max. Slope měří taky ale nepoužívám to.
Jj, to jsem uz cetl. Me prave zajimali ty cinske, ktere i oproti Inesis jsou levnejsi

Chápu, já se držím hesla, nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci. Už jsem se párkrát spálil. Takže aby si pak za rok nekupoval nový.
Ten Inesis stojí aktuálně 3400 Kč a je vyzkoušený, znám několik lidí co ho používá. Bude ti sloužit roky.

Já mám sice Nikon, ale kdybych neměl, tak bych ten Insesis koupil taky, měl jsem ho párkrát v ruce a vím, že funguje naprosto spolehlivě, dlouho a v pořádku, všem, co znám a mají ho. Za cca tři a půl tisíc mi to přijde velmi rozumná investice za dobrou cenu (i kvůli třeba případně snadné reklamaci - přeci jen, tak úplně za pár desítek korun to není).

Chápu, já se držím hesla, nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci. Už jsem se párkrát spálil. Takže aby si pak za rok nekupoval nový.
Ten Inesis stojí aktuálně 3400 Kč a je vyzkoušený, znám několik lidí co ho používá. Bude ti sloužit roky.
souhlas. Teda slo spis o konkretni zkusenosti jestli nekdo ty recenze muze potvrdit nebo vyvratit :)

Já mám inesis taky, předtím jsem měl Nikon. Vše funguje, akorát oproti Nikonu (byl to nějaký levnější model) mně občas trvá delší dobu vlajku "chytit". Ale jsem už starší člověk a občas se mně trochu třesou ruce ;-)

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom