Našel jsem zajímavý článek o tom, jaké vzdálenosti by jste mohli dosáhnout jednotlivými holemi v závislosti na rychlosti otáčení hlavy vašeho driveru.
Zde je tabulka (pozor rychlost je v mph a vzdálenosti v yardech)
Zobrazit přílohu 9864
Další zajímavou informací je, jak je možno zvýšit vzdálenost hry driverem úpravou startovacího úhlu míčku a snížením jeho zpětné rotace.
A také informace, že pro hráče, kteří nedosahují rychlosti otáčení hlavy driveru 80mph, je zbytečné sebou tahat 14 holí, neboť rozdíl v carry vzdálenostech standardních jednotlivých holí jsou velmi nízké a je lepší pak mít méně holí s větším rozdílem loftu (6st. místo obvyklých 4st.)
Více detailů v článku
How Far Should You Hit Your Golf Clubs?
One of the nice things about having all this new fancy technological equipment like Trackman, Flightscope, ShotLink, etc., at various PGA Tour events is that distance data can be gathered for each of the players. In case you haven’t come across it already, here are the approximate Trackman carry...www.golfwrx.com
Tohle je zajímavý. Nejsem si jistej, jestli si to z prosince pamatuju dobře, třeba mě @requo opraví. Ale 7kou jsem švihal kolem 90 MPH a lítalo to kolem 150 m = 165 yardů. Čím to?
S driverem to bylo tuším 110 MPH a v průměru mi lítá 230 - 250 m. Takže tady to celkem sedí.