Pročetl jsem si celou diskusi a některé z argumentů "odpůrců" dětí na hřišti jsou vcelku pádné. Na druhou stranu, pro mě osobně je tohle jeden z důvodů, proč mi přijde, že golf se nepřibližuje novým hráčům. Padlo to někde jinde, ale jedná z největších "nevýhod/vlastností" golfu je jeho časová náročnost. Jedete na hřiště hodinu, strávíte tam 2-4 hodiny a pěkně zpátky další hodinu. Já jakožto běžně pracující člověk ve státní sféře si bohužel nemohu příliš často jít zahrát ve všední den, chtěl bych být i s rodinou (žena, kluk 10 let a kluk 1,5). Takže bych uvítal a v tuto chvíli aktivně hledám malá hřiště, kde děti jako doprovod nevadí - abychom jako rodina mohli být co nejvíce spolu. Zachovám se ale tak, že pokud dítě bude nefunkční/hlučné, tak prostě půjde mimo hřiště s jedním z nás hrajících rodičů. A bereme za toto samozřejmě plnou odpovědnost v rámci našeho chování i našich dětí na sportovišti. Shodou okolností jsem nyní byl se starším (10 let) na malém hřišti, kde on nehrál, dělal jen doprovod, zapisoval mi skóre, kritizoval, ale moc jsme si tu devítku takhle společně užili. I když řeč asi není o dětech v tomto věku, ale mladších.
U mladšího dítěte (pod šest let) váhám, překvapivě méně by mi vadilo nemluvně v kočárku, které má přes sebe nějakou síťku, aby případný míček neprolétl a spokojeně si tam spí - to, že začne brečet automaticky by mělo znamenat odejít s ním z hřiště. Velikost koleček - nu, ano, úzká kolečka jsou na hřišti problém a vstup by být neměla - nechal bych na posouzení v recepci. 2-4leté děti, to chápu, že může být docela problém a na "dražších" bych asi vstup dětem v tomto věku nepovoloval - nicméně na malých místních devítkách v tom problém nevidím. O to víc je ale pro mě podstatné, jestli hřiště má u sebe i rozumné jednodenní vyžití pro takto malé ale i třeba starší děti - hřiště, prolejzačky, restauraci s venkovním posezením... kde jeden s rodičů může své malé ratolesti po čas jedné devítky pohlídat a strávit tam s ním čas. Celkově mi přijde rozumné, pokud hřiště jasně deklaruje, jestli dětí (psi) na hřiště mohou/nemohou a za jakých podmínek, aby si každý mohl vybrat, co mu více vyhovuje. Možná by nemusela být špatná varianta mít časové ohraničení, kdy by děti jako doprovod na hřiště mohli a kdy naopak ne.