Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Golf.cz Golfová hřiště v ČR úplně uzavřena nejméně na týden

Tak otázkou je, kdy virtuál za hrací karty platí.
To asi ví majitel virtuálu a provozovatel hřiště.
Možná o tom má povědomí @mkopcak i když s virtuálama „nepeče”

Realitu smluv neznám, ale řada klubů si to chválí díky tomu, že mají peníze dopředu před sezonou...

Realitu smluv neznám, ale řada klubů si to chválí díky tomu, že mají peníze dopředu před sezonou...
Pak tedy má @JanKostalCZE se svým příspěvkem v podstatě pravdu

významná je i marže
Myslíš netto nebo brutto? 🤭
Obávám se, že většina ekonomických subjektů bude letos ráda, když u kolonky marže bude za znaménkem "-" co nejnižší číslo 😔

Mám dva poukazy na hřiště od 1.4. do 31.8. tak snad to stihnu vyčerpat. To je jediné co mě v této oblasti limituje a irituje

Virtuál platí před sezónou většině hřišť, co vím. Ty si to pochvalují, že je to fajn, že mají peníze dopředu v době, kdy jejich členové ještě nemusejí platit. Blbý je, že pak často v létě argumentují, že už jim virtuálové nic neplatí. Někteří virtuálové mají dopředu danou fixní plat (třeba 4 místa) a další doplácejí podle skutečného čerpání. Jiný virtuál může mít domluvenou třeba 30% slevu z ceníkových cen a platí až podle skutečného čerpání. Je to věcí dohody toho konkrétního virtuála a konkrétního hřiště.
Třeba u ČGK teď podle mě může být problém se členy, kteří mají domovské členství jinde a pak si v průběhu roku koupí za pár tisíc malé členství, aby měli přístup k dokupu volných míst. Teď jim nebudou nabíhat ani platbu za členství, ani za dokupy. Jaká je to částka vůbec netuším, ale odhaduji, že to nebude úplně zanedbatelná položka v ročním rozpočtu

jak chces spocitat marzi na necem co nema jasnou cenu??
nevím, jestli jsem tě dobře pochopila, nicméně podle mě nemůžeš přeci nic prodat (ani virtuální členství) aniž bys věděl náklady režie... a marže se odvíjí od nich a od ceny, za kterou jsi schopen prodat... čím větší máš marži, tím jsi na tom lépe...

Ať to celé dopadne jakkoli, přežijou-li Hořehledy, určitě se pokusíme členům vyjít nějakým způsobem vstříc tak, abychom alespoň symbolicky ukázali, že si uvědomujeme ztrátu, kterou utrpěli. Např. nějakými tréninky zdarma, nebo výraznou slevou na jídlo,...
Úplně bude stačit, když se všichni ve zdraví co nejdříve začneme potkávat na hřišti :)

Nedáme tipovačku kdy nejdříve se opět podíváme na hřiště? Já bych tipoval první týden v květnu :)

PS: nepočítám lidi kteří na hřišti bydlí.

nevím, jestli jsem tě dobře pochopila, nicméně podle mě nemůžeš přeci nic prodat (ani virtuální členství) aniž bys věděl náklady režie... a marže se odvíjí od nich a od ceny, za kterou jsi schopen prodat... čím větší máš marži, tím jsi na tom lépe...
mas pouze odhady, kolik prodas clenstvi, to nemuzes nikdy vedet, tim padem pocitas s odhadem a pokud prodas vic clenstvi na nakoupena mista, tak vic vydelavas, ale marzi podle me nespocitas

Marži (hrubou za celý areál) na konci roku spočítat můžeš, když dáš na jednu stranu všechny náklady a na druhou všechny příjmy. Ale nejsem ekonom, jen si to myslím. Podle mě musí hřiště celkově vědět, jestli je v černých nebo červených číslech. Ale aby se věděla marže na jednom členství nebo jednom fee, to asi dost dobře nejde. Jestli tedy správně chápu dotaz na marži. Dokážu si představit i režim, kdy se na prodeji fee prodělává a spoléhá se na příjmy z restaurace v areálu apod.

Marži (hrubou za celý areál) na konci roku spočítat můžeš, když dáš na jednu stranu všechny náklady a na druhou všechny příjmy. Ale nejsem ekonom, jen si to myslím. Podle mě musí hřiště celkově vědět, jestli je v černých nebo červených číslech. Ale aby se věděla marže na jednom členství nebo jednom fee, to asi dost dobře nejde. Jestli tedy správně chápu dotaz na marži. Dokážu si představit i režim, kdy se na prodeji fee prodělává a spoléhá se na příjmy z restaurace v areálu apod.
Tak ona není jen jedna marže, to co popisuješ je tzv. netto margin. Pak je ještě brutto margin (ta je bez "odbytových" nákladů).

ad marže: už nemíním riskovat výtky, že tu píšu, co druhé otravuje číst - takže moji poznámku o marži berte, že jsem se unáhlila a vyjádřila se :) (a stejně je to OT;))

tak alespoň nějaká informace....🤔
Jak dlouho může tento výjimečná stav trvat? Řada lidí se obává, že by v něm mohla vláda držet zemi co nejdéle, aby si mohla počínat diktátorsky.
My nejsme blázni, abychom si užívali, že tady panuje nějaký výjimečný stav. Má to spoustu rizik, pokud by to trvalo déle, i psychologických. A tak dále.
Prostě nikdo nechce držet zemi v nouzovém stavu. Na druhé straně pravda je, že odvolat ta opatření má smysl až v situaci, kdy se ukáže, že je epidemie na ústupu, respektive je šance ji vymýtit. Nemá smysl to odvolat tehdy, kdy nám bude přibývat případů a poroste promořenost populace. To bychom akorát spadli na italskou skluzavku.
Jak dlouho tedy? Šéf krizového štábu a epidemiolog Prymula v úterý mluvil o několika týdnech
Myslím, že pan Prymula má vzácný dar říci lidem věci otevřeně, takže to tak asi bude.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/...-respiratory-rousky.A200317_214427_domaci_blj
a velmi pozitivní zpráva
před třetí ráno už v Praze přistál letoun s rychlotesty :up::)

tak alespoň nějaká informace....🤔
Jak dlouho může tento výjimečná stav trvat? Řada lidí se obává, že by v něm mohla vláda držet zemi co nejdéle, aby si mohla počínat diktátorsky.
My nejsme blázni, abychom si užívali, že tady panuje nějaký výjimečný stav. Má to spoustu rizik, pokud by to trvalo déle, i psychologických. A tak dále.
Prostě nikdo nechce držet zemi v nouzovém stavu. Na druhé straně pravda je, že odvolat ta opatření má smysl až v situaci, kdy se ukáže, že je epidemie na ústupu, respektive je šance ji vymýtit. Nemá smysl to odvolat tehdy, kdy nám bude přibývat případů a poroste promořenost populace. To bychom akorát spadli na italskou skluzavku.
Jak dlouho tedy? Šéf krizového štábu a epidemiolog Prymula v úterý mluvil o několika týdnech
Myslím, že pan Prymula má vzácný dar říci lidem věci otevřeně, takže to tak asi bude.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/...-respiratory-rousky.A200317_214427_domaci_blj
a velmi pozitivní zpráva
před třetí ráno už v Praze přistál letoun s rychlotesty :up::)
Vidím, že máme stejné zdroje ;)

Jak to vypadá v nemocnici v Lípě, @Dana ?

Vidím, že máme stejné zdroje ;)
no přidám ještě tohle 🤔 :( pro ty, kteří třeba odkládají nákup dražšího golfového vybavení;)
Nervozita na světových finančních trzích způsobená obavami z ekonomických dopadů nového koronaviru doléhá i na kurz české měny. Ten na úvod tohoto týdne oslabil vůči společné evropské měně až nad 27 korun a v jednu chvíli byl nejslabší od roku 2015. Přitom ještě v polovině února byla situace zcela opačná − euro stálo méně než 26 korun a bylo nejlevnější za posledních téměř osm let. Další vývoj české měny je nejasný.

Pokud nebude chtít vláda, potažmo vlády členských států EU riskovat daleko větší a drtivější vlnu onemocnění na podzim, budeme asi moct počítat s velkými omezeními dosavadních radovánek minimálně na rok... Žel bohu... Pokud to po prvních známkách ústupu epidemie pustí z otěží, na Vánoce se tu nejspíš již v plné sestavě nesejdeme...:confused:

Ona si to stejně spousta lidí hodí z té následné ekonomické krize, my už to v autodopravě tvrdě pociťujeme, všechno se postupně zavírá, lidi budou bez práce, VW a Škoda tomu u nás zasadí tvrdou ránu. My jsme třeba odpískali i svatbu plánovanou na květen ani ne kvůli tomu, že by to třeba stále nešlo ale chceme mít finanční polštář pro všechny případy.

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom