Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Golfové simulátory

Mno, když jsem dneska byl v GolfGearu, tak jsem tam viděl v rohu povalovat takovou nevyužitou krabici, byla opřena trochu nakřivo. A on to byl TRUGOLF. Tak jsem se chtěl zeptat, jaký to je, klady, zápory, prostě takové ty keci kolem a jestli by to nenapsali nám sem na Jamku, nějaké pocity a tak... ptal jsem se docela dost a dozvěděl jsem se, že... prostě ,to mám na týden půjčený a že to mám napsat sám!

No, takže holt... co mi zbývá. Tak snad to moc nepomotám. Do týdne to tady na Jamce bude - protože to musím zase brzo vrátit :( Předem upozorňuju, že to bude dost laické, ne jako od @jan. A jestli mi to nepůjde zprovoznit, tak to přísáhám bohu rozflákám na cimpr campr!

Otázky, co by vás zajímalo, sem... Zkusím se na to při testování kouknout.

Zobrazit přílohu 10383
Chran te ruka pane, jestli to rozbijes.... jinak...!

Fakt jsem zvedavy na srovnani s phigolfem!
Co by me zajimalo:
- funguje to komplet offline?
- pujde na tom zahrat poradny slice?
- pocty hrist a jake to ma mody.
- budou ti sedet yardage holi?
- rozmlatis to kladivem jako tomtomy? 😜

vykop do nove diskuse…
Stavi se mi nove bydleni a zvazuji nejaky budget home simulator do bytu. Kamarad LaĎa zase stavi novou garaz a resi stejny problem. Vyhoda casu 2 je, ze muze zmenit projekt timto smerem, ja uz to ma dost dane (a pujde o naprosto minimalni reseni vzhledem k prostoru).

Co je dle vas nyni ideal budget reseni s moznosti paleni do realneho mice? Byval to optishot, ale verim ze dnes diky levnym radarum bude vice moznosti.
Vyskedna varianta by mela umoznit i nejakou formu hry (tzn. ne pouze range).

@Mirek_62 tusim, ze ty sis doma neco postavil… zkusenisti vitane…

PS: varianta projektor k phigolfu je vzdy, ale chtel bych asi lepsi moznosti..

vykop do nove diskuse…
Stavi se mi nove bydleni a zvazuji nejaky budget home simulator do bytu. Kamarad LaĎa zase stavi novou garaz a resi stejny problem. Vyhoda casu 2 je, ze muze zmenit projekt timto smerem, ja uz to ma dost dane (a pujde o naprosto minimalni reseni vzhledem k prostoru).

Co je dle vas nyni ideal budget reseni s moznosti paleni do realneho mice? Byval to optishot, ale verim ze dnes diky levnym radarum bude vice moznosti.

Pokud chceš opravdu něco, co ti dá zpětnou vazbu, ze které lze při tréninku v indooru vycházet, tak je třeba uvažovat o LM, který dává změřené údaje o míči (backspin, osu otáčení či „sidespin”, vertikální úhel startu, horizontální úhel startu a rychlost míčku).

Takže jako nejlevnější varianta přichází v současnosti v úvahu Skytrak a Mevo+.
Skytrak má dnes oproti Mevo+ jedinou výhodu - a to menší prostorovou náročnost (co se týče délky místnosti).

A jak je to s prostorovými požadavky?
Výška min. 3m.
Šířka aspoň 4,5m (pro možnost hry levorukých i pravorukých hráčů). Pokud nepotřebuješ „obouruké” řešení, tak stačí pro pohodlnou hru i šířka cca 3m.
Délka - Skytrak - v podstatě stačí délka v rozsahu oblouku vytvořeného driverem. Ale s ohledem na bezpečný odstup od sítě/plátna kvůli odraženým míčkům doporučuji min. 2m od sítě, takže min. 4m celkem
Délka - Mevo+ - je potřeba 5m délky (2,5m k síti/plátnu a 2,5 od míčku k senzoru. Nicméně čím větší vzdálenost k síti/plátnu od míčku, tím lépe. Doporučuji tedy min. 6m celkem.

Další věcí je potřebný SW - driving je od obou LM zdarma, Skytrak má verzi jak pro PC, tak pro iOS/Android. Mevo+ zatím jen pro iOS/Android. Nicméně s příchodem WIN11 lze spustit Android verzi i přímo v emulátoru, který WIN11 obsahují.

Nicméně - pokud chceš hrát i hřiště, tak potřebuješ simulátorový SW, je k dispozici na výběr více SIM SW a zaleží jen na tvých preferencích.
Co se týče SIM SW, tak existují v zásadě dva finanční modely - a to buďto jednorázový nákup s doživotní licencí nebo roční předplatné.
Bonusem u Mevo+ je možnost získat zdarma licenci E6 software s 5 hřišti (tyto jsou průběžně obměňovány). Bohužel tuto „free” licenci lze použít pouze na iOS.
Důležité je třeba zmínit, že u Skytrak musíš pro možnost hrát SIM SW, platit roční poplatek ve výši cca 2500,- Kč (to ti odemkne i další funkce na „drivingu”)
U Mevo+ nemusíš platit žádný roční poplatek.

Pokud máš další dotazy, tak se ptej.
Myslím, že se svými zkušenostmi (zejména střídání hry leváků a praváků) může přispět @Vorel

vykop do nove diskuse…

Ahoj, mám asi pět let postavenou nástavbu na domu, která slouží jako herna, kinosal a Indoor. Co se týká velikosti prostoru, tak bych dnes maličko přidal do strany, ale jinak jsem spokojený. Kdyby jsi chtěl, tak můžeš přijít na prohlídku a případně si vyzkoušet jeden ze tří launch monitorů.

Ahoj, mám asi pět let postavenou nástavbu na domu, která slouží jako herna, kinosal a Indoor. Co se týká velikosti prostoru, tak bych dnes maličko přidal do strany, ale jinak jsem spokojený. Kdyby jsi chtěl, tak můžeš přijít na prohlídku a případně si vyzkoušet jeden ze tří launch monitorů.
To se ti tam teď dveře netrhnou 🤭😂

Ale jinak - návštěvu vřele doporučuji, je to perfektně udělané, vč. vychytávek jako jsou např. úchyty plátna či bodová světla :up:

No tak to se asi neodmita!
Dohodnu s Ladou a dorazili bychom. :)

Zdar hosi,

pokud by mel nekdo zajem, rad ukazu a predvedu technologie, ktere dodavame, tzn. Mevo+, Uneekor EyeXo, X3, Trugolf Multisport, vc. ruznych simulacnich software... a i kompletnich reseni na klic (www.golfsimulatory.cz), jsme v Cechii, tak se klidne ozvete na 731194219.
Marku, asi bychom vyuzili tez. Jen na rovinu rikam, ze jdeme spise po tech levnejsich a mensich instalacich.
Neni to jen o tech penezich, jako prostoru (musi to jit i trosku poklidit...), ktere ty profi reseni vyzaduji.
Btw. Optishot neprodavate?

Rozumim zamereni na levnejsi a prenostileny segment.... kazdopadne, pokud si clovek neco porizuje, tak technologie musi byt alespon na takove urovni, aby snimani dat melo nejakou vypovidaci hodnotu (tot poznamka k tomu, proc neprodavame Optishot). Soucasne, kazde reseni ma svou technologickou (snimaci) cast a zbytek. Kazde lze volit dle dostupneho prostoru a v souladu s pozadavkem na "ukliditelnost". Z tohoto pohledu, kombinaci s cenou, je nejvhodnejsi variantou Mevo+, u ktereho je navic vyhledove (2/2022) ohlasen placeny upgrade rozsirujici jeho moznosti az do oblasti semi-rpofesionalniho pouziti - viz

[UWSL]Btw. Optishot neprodavate?[/UWSL]
Optishot je pro zábavu (spíš hračka), chybí kvalitní zpětná vazba.
Pro SIM hru je opravdu třeba počítat s investicí do snímače min. 2000$ (Mevo+; Skytrak).
Snímače v kategorii do cca 500-600$ (Garmin R10, Mevo atd.) jsou vhodné pro nenáročný trénink na drivingu, kdy vidíš tvar letu míče.

1. Mevo+ je možné promítat projektorem na plátno? Nebo k tomu potřebuji nějaký zprostředkující iOS prvek? A Skytrak či ostatní zmíněné fungují na plátno i přes PC?
2. Co se týče odpalovací podložky, nějaké tipy s ohledem na dlouhodobý vliv na zápěstí? Přece jen to není tráva :D

1. Mevo+ je možné promítat projektorem na plátno? Nebo k tomu potřebuji nějaký zprostředkující iOS prvek? A Skytrak či ostatní zmíněné fungují na plátno i přes PC?
2. Co se týče odpalovací podložky, nějaké tipy s ohledem na dlouhodobý vliv na zápěstí? Přece jen to není tráva :D
1. Z iOS (jak Skytrak, tak Mevo+) lze promítat na plátno (přes projektor) buďto připojením k Apple TV nebo přes HDMI adaptér.
Programy z PC (Skytrak, SIM programy) lze samozřejmě také promítat na plátno přes projektor.
2. Používám tuto podložku - Greentec PRO 150x150 cm

K dotazu na podložku bych se připojil. Vlastním Skytrak ale používám ho venku na zahradě. Když jsem stavěl dům, ještě jsem nehrál golf, takže ač bych z půdorysného pohledu prostory měl, chybí mi výška. Zatím mám venku provizorní podložku z gum pod pračku z OBI, překrytou travním kobercem z BRENO. Ten koberec sviňa nic nevydrží. Uvažuji tedy o opravdové podložce. To co se prodává v klasických golfových obchodech mi nepřipadá o moc odolnější. Koupil jsem jednou takový ten malý s "odolným" povrchem. Vrstva koberce vydržela tak 40 ostrých švihů pětkou železem. Stačilo párkrát trošku přidrbnout a mohl jsem ho strhat a nalepit místo něj ten z BRENO. Ten dokonce vydržel dýl.

Podložku používám na doporučení @Mirek_62 z Ittec tu greentec pro a musím rici, ze po roce užívání tam není téměř nic vidět. Loňskou zimu se na ni hrálo tak 3x týdně ve dvou lidech. Ta co jsem měl předtím byla sice levnější, ale nevydržela vůbec nic.

Je vhodná i ven?
Ano, lze ji najít na různých hřištích na drivingu.

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom