Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jakou holí hrát short lob? (do 20m) a proč právě tou?

SW a 56 je úplně to samý, tak proto se ptám. Pak je rozdíl mezi začátečnickou holí a pro pokročilý. A tzv. bouncem.
Já to pochopila proč se ptáš, protože vím, že jsou obě vlastně 56°. Ale SW je přeci hůl primárně pro hru z písku, proto "sand", tou 56 ten míček z ferveje krásně "seberu", s SW to byl pro mne problém.

Já to pochopila proč se ptáš, protože vím, že jsou obě vlastně 56°. Ale SW je přeci hůl primárně pro hru z písku, proto "sand", tou 56 ten míček z ferveje krásně "seberu", s SW to byl pro mne problém.
takže máš teď dvě 56? :D jednu do písku a druhou do pole? (někdo to tak opravdu hraje, takže proč ne) ale nebylo by lepší najít takovou hůl, se kterou to jde jak z písku tak z pole?

Takže všichni ze světové špičky jsou netrpělivý, když mají víc wedgí?
No, oni v podstatě mají konstrukčně možně hole tzv wedge tvar. už od 7i a v podstatě mají obvykle wedge 54+58, to se různí podle hřišť kde hraji . Od toho se odvíjí bounce a tvar hole “grind”.

takže máš teď dvě 56? :D jednu do písku a druhou do pole? (někdo to tak opravdu hraje, takže proč ne) ale nebylo by lepší najít takovou hůl, se kterou to jde jak z písku tak z pole?
Jo, vlastně ano. Ale kdekdo, s kým jsem to "řešila" pochopil hned jaký je můj problém a nedivil se. No a třeba se z toho písku naučím hrát i tou 56, koneckonců hraju z písku stejně blbě...hraju blbě všeobecně. :D :D Tak tahám dvě skoro stejné hole, no proč ne? Když mi to psychologicky pomáhá:) Koupila jsem si i chipper, který i moji kluci považují za zhovadilou hůl:D a co! Chip s ním zahraju slušně s mnohem větší pravděpodobností, takže asi tak. Do počtu holí v bagu se pořád spolehlivě vejdu:D:D

Lob wedde mám 60/6, loni jsem ji použil dvakrát, jednou z mokrého bunkeru a podruhé jsem loboval cca ze 40 metrů přes kopčákův barák v Hořehledech, kde to fakt jinak nešlo, ležíš na ferveji a na jamkoviště musíš hrát přes roh baráku a k tomu ještě sítě...

Za mě tedy zájem o lob (typ úderu) a lob wedge (typ hole) patří do říše snů! Hráčům/kám, kteří/ré se nedostanou pod sto ran na kolo, doporučuji pilovat odpal 6i a klást důraz na správnou rotaci a z toho vyplývající přenos váhy.

To označení SW (i PW) je u sad trochu zavádějíci, nicméně začátečníkům pomáhající. Wedge do písku (SW) by měla mít co největší bounce (hůl lépe „sklouzne” po povrchu).

Protože mám rád, líbí se mi hra “hollywood “ tzn. vysoké údery a to se všemi i- holemi, tak mám docela v oblibě w60, pokud můžu tak s ní hraji, je to na ni vidět a to nejen z písku. Za sezónu je to nespočet ran.

To označení SW (i PW) je u sad trochu zavádějíci, nicméně začátečníkům pomáhající. Wedge do písku (SW) by měla mít co největší bounce (hůl lépe „sklouzne” po povrchu).
No právě proto, že má větší bounce, nedařilo se mi s ní dobře hrát z ferveje , většinou jsem zahrála děsnou topinku.

Naprosto tě chápu, pro ty co jim není jasná větší bambule tak asi takhle..;)

1579534609090.webp

Jsem ráda, že vás můj odborný výraz pobavil ;)

Tu SW máš s jakým úhlem?
Samozřejmě, že ti větší úhel líce pomůže snadněji dostat míč do vzduchu. Ale radši bych se učil hrát vysoké rány prací s otevřením líce. Pokud se to naučíš, tak pak zvládneš lob i s PW a hlavně - budeš umět zahrát vysokou ránu třeba i s nízkým železem (např. 5). Například budeš chtít přestřelit stromy a nepřijít o vzdálenost, což s wedgí dost dobře nejde ;)
Zvládnutí tohoto úderu ti umožní ho využít vícekrát, než lob 60stupňovou LW.
58 podle https://www.citygolf.cz/ping-g-le-pro-zeny/
pochopila jsem, co říkáš..:up:.

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom