Nevím jak ostatní, myslím si, že mnoho z nás m hraje i jiný sport, kouřite při něm?? Existuje mnoho povolání, kde je to zakázáno a ještě více, kde by je to ani nenapadlo. Mnoho sportovních aktivit proto ani kouření neřeší. Přeci se jdu projít, vyčistit si hlavu pobýt na čerstvém vzduchu, krásně upravené přírodě a totéž mohu umožnit i ostatním. Mnohdy jsou součásti hry i děti! Jak jsme šťastní, když vidíme Hnízdit na vodních plochách labutě, jinde kačeny , někde jsem viděl vydry. Příroda se k nám vrací, neodvracejme se k ní zády, jsme její součastí ať se nám to líbí nebo ne. Vše je jen o maličkostech, v některých vláknech jsem četl o nepříjemné obsluze a přitom stačí vlídné slovo, úsměv.. Nevím, nepamatuji si jestli mi cigaret ká přinášela více soustředění odbouravala stres, mnohdy stačí situaci přejít a mentálně se povzbudit popř. Nějaké dechové cvičení. Vždyť normální je ne kouřit a ne aby si ostatní mysleli, že jediná vlastnost kuřáků je bezohlednost.
Byť jsem pouze příležitostný kuřák a to výhradně doutníků, tak si myslím, že to co píšeš není nijak v rozporu s rozumným (výše několikrát popsaným) kouřením čehokoli (cigarety, doutníky, dýmky,...). Řada lidí dokonce oceňuje, že golf jako sport není vůči kouření a alkoholu tolik vyhraněný jako jiné sporty a myslím si, že i díky tomu dokáže být více společenský a komunikativní. Hrál jsem nespočet her a turnajů s kuřáky a nikdy jsem se nesetkal byť jen s náznakem nějakého hulvátství nebo otravování kouřem, všichni byli naprosto perfektně vychovaní...