Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Anketa Kupujete si kartu Golfamore (dříve Golfhäftet)?

Kupujete si kartu Golfamore (dříve Golfhäftet)?

• Jiné (upřesním ve vlákně) :)

Hlasy: 0 0,0%

• Hlasovalo
    47
Zkouším, ale zatím mlčí...
Týčko má jen ČR, Teetime ČR, SK, jen mále Německo a Francie. PC Caddie vypadá na mnoho klubů v Německu, jen asi musí být golfista registrován v německém klubu. Už jsme psal dotaz na jejich podporu.

Nespolupracuje neni moc duvod. Jen teetime ji taky preprodava.
No kdyby slo zadavat ty PLUS teetimy pres rezervacni system, tak by to mozna nekdo delal…

Kartu jsem objednal a první překvapení... Objednávám Cihelny na příští týden a paní na recepci mi řekla, že 50% sleva je pro dvojice, pro jednotlivce jen 30%. To jsem asi někde přehlédl v podmínkách? Nakonec jsem jí přemluvil, že dají 50%: Obecná otázka: 50% je garantovaná, nebo znamená až 50%?
Ahoj, to je renonc, sleva je 50% ze standardního green fee.

Zkouším, ale zatím mlčí...
Týčko má jen ČR, Teetime ČR, SK, jen mále Německo a Francie. PC Caddie vypadá na mnoho klubů v Německu, jen asi musí být golfista registrován v německém klubu. Už jsme psal dotaz na jejich podporu.
Ja si normalne pres PC caddie rezervace na tech klubech ktery tam jsou delam

A byl ses podivat na nejakem hristi v CR?:-) Kolik z nich si myslis, ze potrebuje pouzivat revenue management?
Ahoj, priznavam, ze ten nevim, jestli jsem pochopil Tvuj humor a jestli to s tim revenue managementem byla ironie nebo ne :-) No treba tento tyden jsem byl na jednom krasnem top hristi kousek od Prahy, golfove mirne chladnejsi, ale vlastne skoro idealni pocasi = a prazdno. Me by to tedy trapilo, kdybych tam byl odpovedny za vynosy - a tim nerikam, ze Golfamore nebo jine slevy jsou pro tohle resenim. Ja obdivuju produkty (a ty, kdo je prodavaji), kdyz si umi udrzet cenu a nepodbizet se - treba v golfu by prikladem mohl byt asi Clickgear, ale proste ne kazdy produkt jde takhle cenove udrzet a to plati i pro cast hrist. Takze si myslim, ze revenue managemenet potrebuje opravdu kazde hriste - od Hodkovicek, ktere by asi byly plne, i kdyby se tam hralo na hline, pres hriste, kde je skoro prazdno porad az treba po to hriste, ktere jsem zminil, ktere je top a az na vyjimky drzi cenu, ale pak je najednou jedno odpoledne nebo k veceru nekdy uplne prazdne, coz tak nejak nechapu.

Ahoj, priznavam, ze ten nevim, jestli jsem pochopil Tvuj humor a jestli to s tim revenue managementem byla ironie nebo ne :-) No treba tento tyden jsem byl na jednom krasnem top hristi kousek od Prahy, golfove mirne chladnejsi, ale vlastne skoro idealni pocasi = a prazdno. Me by to tedy trapilo, kdybych tam byl odpovedny za vynosy - a tim nerikam, ze Golfamore nebo jine slevy jsou pro tohle resenim. Ja obdivuju produkty (a ty, kdo je prodavaji), kdyz si umi udrzet cenu a nepodbizet se - treba v golfu by prikladem mohl byt asi Clickgear, ale proste ne kazdy produkt jde takhle cenove udrzet a to plati i pro cast hrist. Takze si myslim, ze revenue managemenet potrebuje opravdu kazde hriste - od Hodkovicek, ktere by asi byly plne, i kdyby se tam hralo na hline, pres hriste, kde je skoro prazdno porad az treba po to hriste, ktere jsem zminil, ktere je top a az na vyjimky drzi cenu, ale pak je najednou jedno odpoledne nebo k veceru nekdy uplne prazdne, coz tak nejak nechapu.
Drobná nadsázka, která má ale základ v realitě dneška. Zjednodušeně:

V ČR máš cca 110 použitelných hřišť, což ti při úvaze hracích časů 8:00 - 16:00 s tím, že na 9kách se hraje 9 jamek a na 18kách 18 jamek dává k dispozici cca 21 000 hracích časů denně! Tzn. za 2,5 dne vystřílíš celou členskou základnu ČGF.

Zároveň víme, že na českých hřištích se odehraje od roku 2012 v podstatě neměnný počet her v rozmezí 850 000 - 1 050 000 za rok (průměr 950 000 her/ rok). Budu-li počítat sezónu 1.4. - 30.10. (210 hracích dní), tak to vychází na 4 500 her/ den v celé ČR -> obsazenost cca 25%. A to skutečný stav bude spíše k 20%.

Tzn. nabídka drasticky převažuje poptávku. Dozajista jsou hřiště, která RM do určité míry už dnes používají a do určité míry může mít ve středních Čechách a Praze svou logiku, ale v hře je ještě tolik faktorů (počasí, aktuální dopravní dostupnost, obliba hřišť,...), že to dle mého stejně nedává smysl.

Což potvrzuje mimo jiné fakt storno poplatků za nevyužitou rezervaci. Leží to na stole minimálně 15 let (a dost pravděpodobně déle) a doposud nikdo nesebral odvahu to zrealizovat.

Díky za dovysvětlení Tvého pohledu a v principu souhlasím. Při takovém převisu nabídky je tím spíš revenue managemnet potřeba. Jsou asi jen dvě cesty - buď musíme lidi motivovat, jak víc / častěji hrát (ideálně třeba na víc hřištích = za víc peněz v součtu = nevím, zda k tomuhle třeba pozitivně přispěly virtuály, protože pro mě je u nich motivace raději zaplatit trošku víc celkem, ale přitom mít volnost ve výběru hřišť) a hlavně rozšířit členskou základnu - což třeba Hořehledy asi dělají super, protože prostě jediná cesta je přes děti a mládež.

Ke golfamore - pokud by Ti nevadilo napsat názor, proč třeba Hořehledy v Golfamore nejsou? Třeba pro menší hřiště to může být fajn, že by tam tímhle přilákala hráče navíc? Ať už si to vyzkouší jednou nebo pak bude větší šance, že přijedou znovu?
Já si asi na 2025 Golfamore zase koupím (naposledy jsem měl tuhle kartu 2023) a případně slibuji, že ji v Hořehledech využiji - ne kvůli tomu rozdílu, ale z principu :-)

Jsou asi jen dvě cesty - buď musíme lidi motivovat, jak víc / častěji hrát (ideálně třeba na víc hřištích = za víc peněz v součtu = nevím, zda k tomuhle třeba pozitivně přispěly virtuály, protože pro mě je u nich motivace raději zaplatit trošku víc celkem, ale přitom mít volnost ve výběru hřišť) a hlavně rozšířit členskou základnu - což třeba Hořehledy asi dělají super, protože prostě jediná cesta je přes děti a mládež.
Vždy to bude o rozhodnutí managementu, kdo je jejich zákazník. Někdo bude hledat feečkaře, někdo se orientuje na klubovost, někdo se bude snažit o rovnováhu. Asi nelze říct, co je lepší volba, bude rozhodovat spousta faktorů. Všechny ale mají společnou jednu věc - je potřeba si to odmakat, do klína to v českém golfu samo od sebe aktuálně nespadne.

pokud by Ti nevadilo napsat názor, proč třeba Hořehledy v Golfamore nejsou
Vůbec nevadilo - jednoduše proto, že mou aktuální ceníkovou nabídku včetně různých slevových pobídek považuji za dostatečnou a vcelku vyčerpávající. Kdo chce a hledá, může u mne hrát s výraznou slevou.

Zároveň jsem poměrně unaven a částečně i otráven z toho, že bych měl furt někomu nějaké slevy dávat nebo se s nimi podbízet. A to jen proto, že přišel s nějakou kartou. Psal si to koneckonců sám výše - můj produkt má nějakou cenu a nechci ji mermomocí drobit a devalvovat.

V neposlední řadě - a za tento názor jsem už byl kritizován - pro mne je primární zákazník člen klubu. Veškerou svou energii upírám k tvorbě nových golfistů a k následnému servisu pro ně. Nemyslím si, že Hořehledy jsou cílovou destinací feečkařů a nevidím důvod pro změnu strategie v tomto směru. Mnohem lépe se mi existuje jako lokální komunitní devítce než vábivé představě turistické destinace. Kdo u mne chce hrát, cestu si najde a rád ho uvidím. Ale můj absolutní focus má člen klubu...

1731320273288.webp

Jo jo super kup ale pozor vsichni co si ji chcete koupit. Ctete pozorne podminky hriste. V Cechach je PLUS k nicemu a vicemene vsude jinde taky krom Svedska. A pozor nejde vzdy o slevu 50% ta je z plne ceny, vzdy. Takze mimo sezonu ta sleva muze byt treba jen 20% at pak na recepci nekoukate s pusou dokoran 😎🙏👏👍🏼

Přílohy

• IMG_1875.webp
    IMG_1875.webp
    21,2 KB · Zobrazení: 12
Pravdou je, že v ČR a SR zatím žádný resort v programu PLUS nespolupracuje, ale není pravda, že by neplatila nikde jinde kromě Švédska. Aktuální nabídky hřišť jsou vidět v aplikaci Golfamore - v sekci Start.

@Czexican má pravdu, sleva 50% samozřejmě neznamená celých 50%.
Reálný příklad z minulého týdne, hrál jsem portugalské Quinta do Vale, na všech rezervačních webech i na recepci samotné visí cena 82€, jediná podmínka zabukovat hrací čas online. Až na recepci lze najít i plnou cenu 142€, ale za tu zřejmě nehraje vůbec nikdo, když stačí mít telefon a zvolit mezi 82€ pěšky nebo 115€ včetně buggy. I tyto online ceny visí přímo na recepci.
Golfamore vyjde na 71€ + 1,5€ servisní poplatek (toto hřiště lze přes Golfamore objednat jen předem, proto ten poplatek), takže reálná sleva není ani 12%.
Suma sumárum, Golfamore je v pohodě, ale vyplatí se až při častějším používání.

Přílohy

• IMG_0078.webp
    IMG_0078.webp
    12,5 KB · Zobrazení: 7
  • IMG_0077.webp
    IMG_0077.webp
    13 KB · Zobrazení: 8
  • IMG_0080.webp
    IMG_0080.webp
    39,9 KB · Zobrazení: 8
V roce 2024 jsem využil kartu Golfamore na 37 různých hřištích v 6 státech. Finanční úspora za rok cca 35 000 Kč. Na všech hřištích sleva 50 % z ceníkové ceny. Na několika hřištích mi byla 50% sleva poskytnuta i na akademii. Někde jsem měl vstup na akademii zdarma, i když jsem uplatňoval Golfamore slevu na mistrovské hřiště. Příští rok opět využiji :up:

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom