Díky za rozbor a především
@Mirek_62 za konkrétní nápad s využitím odpališť a počtu jamek.
---
1.
Mistrovské - znormované hřiště, 18j+, má černá odpaliště
2.
Sportovní - znormované hřiště, 18j+, má max. bílé odpaliště
3.
Hobby - znormované hřiště, vše ostatní (vč 9j bílá)
(4. Basic)
-
a takové ty doplňkové, co jsou už teď:
- Akademie
- Neznormované
- Zaniklé
- Jiné (vždycky se najde nějaká exotika, se kterou se nepočítá, ideálně se nepoužije)
-
Pozn.
1) Místo Profi bych dal dal Mistrovské. Odbourá se tim slovo Profesionální a Mistrovské mi jde k černým trochu víc a je takové honosnější.
2) Ad hobby: Ještě jsem to nehledal, tak nevím. Jaká devítka v ČR má např. bílá odpaliště? Nebylo by dobré i případné devítky s bílými mrksnout mezi sportovní?
2) Kategorie Basic nevím - bylo by to vše, co je znormované, ale nemá devět jamek . To znamená, že mi sem spadnou nějaké šestky. Ale např. sem nespadnou ony zmíněné Úholičky (které bych tu tak nějak viděl) - a mám je tedy zařazené i teď mezi akademie, což je asi ok. Pokud by se Basic nezdál, nějak moc, tak bych se na ní vybodl a nechal všechno ostatní Hobby nebo akademie. Aby jste si to představili:
Kam např. by jste zařadili Libouchec? Klasické Hobby, nebo Basic? A případně Harrachov? Hobby nebo Basic? Bude to individuální a Hobby to klidně pojme.
Pak jsem ještě offJamka dostal podnět, že by se to dalo rozvinout na Sportovní/Sportovní+ a Hobby/Hobby+, což by bylo pro 9 vs 18j. Přijde mi to hezké, ale možná už zbytečně podrobné (zvlášť když tam počet jamek už je).
S tím, že příznak Veřejné bych ponechal a předělal asi jako samostatný, tzn. pro určení, kde se dá hrát bez ZK. Byť si myslím, že po domluvě mnohde i tam, kde to není na webu deklarováno.