Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Jako správný šprt jsem to hned zkusil :
- při úplně prvním založení nebyla předvyplněná žádná volba v řádku "Venu, Zimní podm...." . Ani já jsem jí nevyplnil a při pokusu o uložení se to neuložilo ale ani nehlásilo chybu. Teď když jsem to zaškrtnul, tak už to do takového stavu nedostanu.
Jo a možná bych upravil tu poslední sekci s hodnocením počtů dle paru. Pro velkou část rekreačních hráčů je i boggie důvod k radosti. Nahradil bych pole "Trest" polem "Boggie" a trestům bych dal samostatný řádek až pod rozkrytelným řádkem pro ty nesmysly s eaglama a tak, kde bych rozlišil "Voda" (vím, že už to není voda ale je to krátký a stejně to tak všichnidál říkají) ,"out", a "ztrac." (ztracený míč).
Mám zadané 2 hry ale souhrnná tabulka LETOS i CELKEM mi píše Bítozeves 1x
Ještě mě napadla maličkost. Když jsem zadával druhou hru v Bítozevsi za sebou a to hned druhý den obtěžovalo mě, že musím znovu vyplnit hodnocení. Možná hodnocení zkopírovat pokud se nezmění hřiště a datu se liší třebas jen o tři dny.
A ještě jedna věc by možná stála za zaznamenání, třeba jen piktogramem. Sluníčko ,Mrak ,Déšť, Mráz
Zobrazit přílohu 15226
ten spodní záznam je nejspíš nejpepší výsledek na devíti jamkách. Ty dva tmavé řádky nad tím jsou na nejhorší výsledky? Pokud ano, proč se mi tam nic neukazuje, když mám zadané dvě hry a ta druhá je horší?
Fakt super věc, zkoušel jsme jen tedy jednu hru, líbí se mi to.Díky, to jsou cenné postřehy!
Nedaří se mi už nasimulovat, ale něco jsem tam opravil, tak snad to bude v pořádku.
PARy se do celkového scóre nepočítají, ale dají se zaznamenat. Scóre je pouze nudné birdie a lepší. Docela jsem to zvažoval, ale hledala se mi obtížně nějaká rozumná metrika na různé úrovně golfistů. Pak jsem se zeptal @JanKostalCZE, kolik má birdie za rok a řekl nějaký nesmysl, asi překlep, nebo něco takového (bylo to něco kolem 600-700 nebo tak nějak). No a připočíst k tomu PARy, to se už dostáváme na tisíce. Přišlo mi, že když se mluví "o skórování", tak je myšleno prostě pod PAR.
Ale evidence bogey je určitě možná. Dobrý nápad.
Druhý zmíněný bod s rozdělením jednoho sumárního TRESTu na podkategorie (out, voda, lost...) je taky možný. Já se tomu chtěl vyhnout, protože máš tresty i za jiné porušení Pravidel a přišel mi ten rozpad už příliš podrobný. Když se na to podíváš zpětně: zajímá tě zpátky, za co ty tresty konkrétně byly? Jestli za pozdní příchod na start, nebo za out či za vodu? Zároveň jsem o tom přemýšlel tak, že se to stejně moc nedá porovnávat vzájemně, každé hřiště nemá outy, někde nejsou vody... atd. Tak proto jen TREST jeden.
To byly zimní podmínky, jak si někde už poznamenal. Není to proto, že by nutně zima jako taková byla méněcenná. Zimními podmínkami je myšlena hra typu "zimní grýny", kdy prostě se celé hřiště nehraje. V některých případech to mohou být i zimní odpaliště, myslím - to je už na posouzení každého, jestli se v jeho případě jedná o plnohodnotný golf, nebo ne. Proto jsem to pojmenoval "Zimní podmínky". Ale možná by bylo lepší "Zimní grýny" - tím by to bylo jasnější?
Hodnocení není povinné. Moc se mi nechce tam nechávat zrovna tady něco předvyplněného, protože i o den později mohou být podmínky a dojem úplně jiný. Tenhle opruz je víc vidět, když toho zadáváš více najednou. Když se jde postupně po odehrání a zadává se jen jedna hra (tak by se to ve výsledku mělo používat), je to myslím v pohodě. Spíš jsem si v tom to říkal, že bych zakázal hodnocení hřiště řekněme u hry starší, než jeden měsíc. To si už člověk nemůže moc pamatovat, někdy ano, ale už to není "autentické". Chtěl bych zabránit tomu, aby se zadalo na oblíbeném hřišti pět hvězd, a furt tam byly, protože už se to díky časté samo hře nezmění...
Nemám toto úplně dodělané, ale chtěl bych pak tato hodnocení promítat k hřištím, případně i sem na Jamku. Velmi orientačně v duchu, že by bylo započteno poslední hodnocení uživatele daného hřiště, ale ne starší, než x dní/týdnů. Pro nějakou základní orientaci. Určitě ale tahle část projde ještě vývojem.
Přemýšlel jsem o tom taky. Je to k něčemu, to info?
Nemyslím si, že zrovna on bude typický uživatel ... ???Pak jsem se zeptal @JanKostalCZE, kolik má birdie za rok
Myslím, že Albatros a HIO by mohlo být řešeno jen zaškrtávacím políčkem (jaká je pravděpodobnost, že někdo zahraje více jak jeden Albatros či HIO za kolo?), tím pádem by se uvolnilo políčko pro @Jerry lobované bogie a nově i „over bogie”. Trest bych nechal.Nedalo mi to a prohledával jsem statistiky a dočetl se, že 70% hráčů v Česku hraje na 18-ce obvykle 100 a více ran. Chci tim jen podložit svůj názor, že ptát se @JanKostalCZE na počet birdie za rok, fakt nebyl úplně dobrej nápad a lobuji ještě jednou za nahrazení pole "Trest" polem "Bogie".
Tady bych odebral Hodnocení hřiště
Škoda, že není provázaný skutečný hcp hřiště na můj hcp, byla by statistika +- ran přesná. Ale i takhle v pohodě.
Globus s prolinkem na web hřiště je fajn, ale vlastně přemýšlím, kdy ho využiju.
A dotaz: To, že v Síni slávy nevidím detail ostatních, je asi záměr, viď?
Místo hodnocení hřišť by se sem možná vešel řádek s bogey, double b., triple b. a více. Jak psal @Jerry, takovejch jako Honza @JanKostalCZE tu moc nebude.
Nedalo mi to a prohledával jsem statistiky a dočetl se, že 70% hráčů v Česku hraje na 18-ce obvykle 100 a více ran. Chci tim jen podložit svůj názor, že ptát se @JanKostalCZE na počet birdie za rok, fakt nebyl úplně dobrej nápad a lobuji ještě jednou za nahrazení pole "Trest" polem "Bogie".
Myslím, že Albatros a HIO by mohlo být řešeno jen zaškrtávacím políčkem (jaká je pravděpodobnost, že někdo zahraje více jak jeden Albatros či HIO za kolo?), tím pádem by se uvolnilo políčko pro @Jerry lobované bogie a nově i „over bogie”. Trest bych nechal.
To byly zimní podmínky, jak si někde už poznamenal. Není to proto, že by nutně zima jako taková byla méněcenná. Zimními podmínkami je myšlena hra typu "zimní grýny", kdy prostě se celé hřiště nehraje. V některých případech to mohou být i zimní odpaliště, myslím - to je už na posouzení každého, jestli se v jeho případě jedná o plnohodnotný golf, nebo ne. Proto jsem to pojmenoval "Zimní podmínky". Ale možná by bylo lepší "Zimní grýny" - tím by to bylo jasnější?
To si myslím, že je dobrý algoritmus. Zajímavý by možná bylo ještě virtuální HI. Tím myslím, že bys spočítal HI ze všech her, nejen těch oficiálních, aby si každý mohl porovnat ofiko HI s tím reálným.Co to pozměnit a inspirovat se brutto? Tzn. bogey +1, par +2, birdie +3... problém trochu je u lepších, protože neevidujeme jednotlivé jamky, tak nevíme, kolik daná jamka měla reálný PAR. Ale asi bych to tam vyřešil tak, že cokoli lepší, jak birdie by bylo +5. Je to maločastý detail, ale potřebuji to tam nějak zahrnout technicky.
A k čemu u brutto potřebuješ znát realný PAR? Jde o „brutto” a to je vždy ve vztahu k PAR jamky bez ohledu na to, zda je to 3, 4 nebo 5PAR.Co to pozměnit a inspirovat se brutto? Tzn. bogey +1, par +2, birdie +3 ... problém trochu je u lepších, protože neevidujeme jednotlivé jamky, tak nevíme, kolik daná jamka měla reálný PAR.
No já bych asi dal více polí.A zmíněné počasí: Poznamenám si. Nevidím v tom technický problém (schovat pod plus) to mohu vždycky, jde mi spíš o tu vypovídací a zobrazovací hodnotu. Když jsem to dělal tady, tak jsem s tím pracoval, že může být počasí 1:n, tzn. lze zvolit zároveň: slunečno, větrno, bouřka.
Je to trochu jiný přístup od toho zvolit hromadné jedno počasí - což je trochu jednodušší, ale s omezenou informační hodnotou.
Poznamenali byste si u hry, kdy půlka svíti slunko, pak přijde letní bouřka, na půl hodky preruseno, a pak zase uz hezky jako počasí co, aby to mělo pro vás zpětně nějakou vypovídací hodnotu? Proměnlivo? Nebo více polí?
Víc se mi "pozdává" jedna hodnota, než n. Přiznám se, že především kvůli zobrazení. Umístit jednu ikonku je lehčí, než více ikonek.
---
Je to trochu podobný problém, jako @Jerry narazil na zimní podmínky, kopíruji svoji reakci z výše:
No právě, proto radši ne...
Pred tydnem, kdyz jsem videl tu sumu za rok jsem se zhrozil
Život ti evidentně přináší málo stresu a utrpení... nebo si maniakální masochista.Nesly by zadavat ke hre i naklady? Sleduju, kolik km jsem projezdil a kolik staly fee
Ty jo, to je dobrý! Hlasuji pro.kolik staly fee
Jéjé, to zase bude infarktů a výhrůžek k rozvoduTy jo, to je dobrý! Hlasuji pro.
Nesly by zadavat ke hre i naklady? Sleduju, kolik km jsem projezdil a kolik staly fee
No právě, proto radši ne
P.S. To není špatný nápad
Život ti evidentně přináší málo stresu a utrpení... nebo si maniakální masochista.
Ty jo, to je dobrý! Hlasuji pro.