Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

mGolf by 19.jamka (ARCHIV, UZAMČENO)

Stav
Uzamčeno.
Mě se to moc líbí a to především proto, že jsem teď první. Předpokládám tedy, že časem se mi to bude líbit méně, to však nic nemění na parádní práci, kterou @requo jako vždy odvedl...

Jako správný šprt jsem to hned zkusil :

Díky, to jsou cenné postřehy!

- při úplně prvním založení nebyla předvyplněná žádná volba v řádku "Venu, Zimní podm...." . Ani já jsem jí nevyplnil a při pokusu o uložení se to neuložilo ale ani nehlásilo chybu. Teď když jsem to zaškrtnul, tak už to do takového stavu nedostanu.

Nedaří se mi už nasimulovat, ale něco jsem tam opravil, tak snad to bude v pořádku.

Jo a možná bych upravil tu poslední sekci s hodnocením počtů dle paru. Pro velkou část rekreačních hráčů je i boggie důvod k radosti. Nahradil bych pole "Trest" polem "Boggie" a trestům bych dal samostatný řádek až pod rozkrytelným řádkem pro ty nesmysly s eaglama a tak😋, kde bych rozlišil "Voda" (vím, že už to není voda ale je to krátký a stejně to tak všichnidál říkají) ,"out", a "ztrac." (ztracený míč).

PARy se do celkového scóre nepočítají, ale dají se zaznamenat. Scóre je pouze nudné birdie a lepší. Docela jsem to zvažoval, ale hledala se mi obtížně nějaká rozumná metrika na různé úrovně golfistů. Pak jsem se zeptal @JanKostalCZE, kolik má birdie za rok a řekl nějaký nesmysl, asi překlep, nebo něco takového (bylo to něco kolem 600-700 nebo tak nějak). No a připočíst k tomu PARy, to se už dostáváme na tisíce. Přišlo mi, že když se mluví "o skórování", tak je myšleno prostě pod PAR.

Ale evidence bogey je určitě možná. Dobrý nápad.

Druhý zmíněný bod s rozdělením jednoho sumárního TRESTu na podkategorie (out, voda, lost...) je taky možný. Já se tomu chtěl vyhnout, protože máš tresty i za jiné porušení Pravidel a přišel mi ten rozpad už příliš podrobný. Když se na to podíváš zpětně: zajímá tě zpátky, za co ty tresty konkrétně byly? Jestli za pozdní příchod na start, nebo za out či za vodu? Zároveň jsem o tom přemýšlel tak, že se to stejně moc nedá porovnávat vzájemně, každé hřiště nemá outy, někde nejsou vody... atd. Tak proto jen TREST jeden.

Mám zadané 2 hry ale souhrnná tabulka LETOS i CELKEM mi píše Bítozeves 1x

To byly zimní podmínky, jak si někde už poznamenal. Není to proto, že by nutně zima jako taková byla méněcenná. Zimními podmínkami je myšlena hra typu "zimní grýny", kdy prostě se celé hřiště nehraje. V některých případech to mohou být i zimní odpaliště, myslím - to je už na posouzení každého, jestli se v jeho případě jedná o plnohodnotný golf, nebo ne. Proto jsem to pojmenoval "Zimní podmínky". Ale možná by bylo lepší "Zimní grýny" - tím by to bylo jasnější?

Ještě mě napadla maličkost. Když jsem zadával druhou hru v Bítozevsi za sebou a to hned druhý den obtěžovalo mě, že musím znovu vyplnit hodnocení. Možná hodnocení zkopírovat pokud se nezmění hřiště a datu se liší třebas jen o tři dny.

Hodnocení není povinné. Moc se mi nechce tam nechávat zrovna tady něco předvyplněného, protože i o den později mohou být podmínky a dojem úplně jiný. Tenhle opruz je víc vidět, když toho zadáváš více najednou. Když se jde postupně po odehrání a zadává se jen jedna hra (tak by se to ve výsledku mělo používat), je to myslím v pohodě. Spíš jsem si v tom to říkal, že bych zakázal hodnocení hřiště řekněme u hry starší, než jeden měsíc. To si už člověk nemůže moc pamatovat, někdy ano, ale už to není "autentické". Chtěl bych zabránit tomu, aby se zadalo na oblíbeném hřišti pět hvězd, a furt tam byly, protože už se to díky časté samo hře nezmění...

Nemám toto úplně dodělané, ale chtěl bych pak tato hodnocení promítat k hřištím, případně i sem na Jamku. Velmi orientačně v duchu, že by bylo započteno poslední hodnocení uživatele daného hřiště, ale ne starší, než x dní/týdnů. Pro nějakou základní orientaci. Určitě ale tahle část projde ještě vývojem.

A ještě jedna věc by možná stála za zaznamenání, třeba jen piktogramem. Sluníčko ,Mrak ,Déšť, Mráz

Přemýšlel jsem o tom taky. Je to k něčemu, to info?

Zobrazit přílohu 15226
ten spodní záznam je nejspíš nejpepší výsledek na devíti jamkách. Ty dva tmavé řádky nad tím jsou na nejhorší výsledky? Pokud ano, proč se mi tam nic neukazuje, když mám zadané dvě hry a ta druhá je horší?

Ee, tady to černé jsou TURNAJE. Proto to T-18 a T-9. Tedy turnaj na 18 jamek, nebo na devět jamek. Bál jsem se, že to nebude jasné (ono by ti to přišlo zřejmé, když by si zadal turnajový výsledek). Já v celé té aplikaci bojuji s místem zobrazovaných informací. Původně jsme tam měl slovo TURNAJ, jenže to v tom řádku někdy (mobil na výšku) zabíralo příliš mnoho místa a blbě se to zalamovalo. Kouknu na to.

Edit: tak to takhle asi pujde, s tím slovem Turnaj. Dam pryč jeden zbytečný údaj, už je pryč, a mělo by se to vejít. Takže zhruba takto.

Výstřižek.PNG

Ty dva spodní jsou nejlepší neturnajové výsledky. Nejhorší výsledky vypichovat nebudu. Nechci si tu tragedii připomínat častěji, než je nutné. Takže jen ty nejlepší, abychom si při pohledu na těch pár záchvěvů naší golfové geniality nezkažené tou zbytečnou hrou okolo pohladili ego. :)

Upraveno:
Díky, to jsou cenné postřehy!

Nedaří se mi už nasimulovat, ale něco jsem tam opravil, tak snad to bude v pořádku.

PARy se do celkového scóre nepočítají, ale dají se zaznamenat. Scóre je pouze nudné birdie a lepší. Docela jsem to zvažoval, ale hledala se mi obtížně nějaká rozumná metrika na různé úrovně golfistů. Pak jsem se zeptal @JanKostalCZE, kolik má birdie za rok a řekl nějaký nesmysl, asi překlep, nebo něco takového (bylo to něco kolem 600-700 nebo tak nějak). No a připočíst k tomu PARy, to se už dostáváme na tisíce. Přišlo mi, že když se mluví "o skórování", tak je myšleno prostě pod PAR.

Ale evidence bogey je určitě možná. Dobrý nápad.

Druhý zmíněný bod s rozdělením jednoho sumárního TRESTu na podkategorie (out, voda, lost...) je taky možný. Já se tomu chtěl vyhnout, protože máš tresty i za jiné porušení Pravidel a přišel mi ten rozpad už příliš podrobný. Když se na to podíváš zpětně: zajímá tě zpátky, za co ty tresty konkrétně byly? Jestli za pozdní příchod na start, nebo za out či za vodu? Zároveň jsem o tom přemýšlel tak, že se to stejně moc nedá porovnávat vzájemně, každé hřiště nemá outy, někde nejsou vody... atd. Tak proto jen TREST jeden.

To byly zimní podmínky, jak si někde už poznamenal. Není to proto, že by nutně zima jako taková byla méněcenná. Zimními podmínkami je myšlena hra typu "zimní grýny", kdy prostě se celé hřiště nehraje. V některých případech to mohou být i zimní odpaliště, myslím - to je už na posouzení každého, jestli se v jeho případě jedná o plnohodnotný golf, nebo ne. Proto jsem to pojmenoval "Zimní podmínky". Ale možná by bylo lepší "Zimní grýny" - tím by to bylo jasnější?

Hodnocení není povinné. Moc se mi nechce tam nechávat zrovna tady něco předvyplněného, protože i o den později mohou být podmínky a dojem úplně jiný. Tenhle opruz je víc vidět, když toho zadáváš více najednou. Když se jde postupně po odehrání a zadává se jen jedna hra (tak by se to ve výsledku mělo používat), je to myslím v pohodě. Spíš jsem si v tom to říkal, že bych zakázal hodnocení hřiště řekněme u hry starší, než jeden měsíc. To si už člověk nemůže moc pamatovat, někdy ano, ale už to není "autentické". Chtěl bych zabránit tomu, aby se zadalo na oblíbeném hřišti pět hvězd, a furt tam byly, protože už se to díky časté samo hře nezmění...

Nemám toto úplně dodělané, ale chtěl bych pak tato hodnocení promítat k hřištím, případně i sem na Jamku. Velmi orientačně v duchu, že by bylo započteno poslední hodnocení uživatele daného hřiště, ale ne starší, než x dní/týdnů. Pro nějakou základní orientaci. Určitě ale tahle část projde ještě vývojem.

Přemýšlel jsem o tom taky. Je to k něčemu, to info?
Fakt super věc, zkoušel jsme jen tedy jednu hru, líbí se mi to.
Jen bych zareagoval na dvě věci, pokud to nevadí.
Já bych tam asi ty piktogramy dal. Podl emě to hru ovlivňuje, myslím, že když bude pršet, spousta rekreačních hráčů určitě zahraje hůře. Tímto bude patrné, za jakých podmínek člověk hrál.
Rozdělení trestů, pokud to jde, proč ne, spousta lidí si píše vodu, bunker, out atd. A někdy to aspoň trochu ospravedlní špatný výsledek. :D

Michale, pecka!!! 👏👏👏 Zadal jsem si pár posledních her a ten celkový přehled je fakt super! Už se těším, co vyplivnou ty grafy, až tam naházím zbytek. 😂
Pár drobností za mě, pochopitelně subjektivních.
1607034594239.webp

Tady bych odebral Hodnocení hřiště - na to máme samostatné hodnotící vlákno, jinak skvělý! Vyhledávání hřišť reaguje nejen na první písmeno, ale i na druhý i třetí a to urychluje hledání. 👍

1607034776649.webp

Místo hodnocení hřišť by se sem možná vešel řádek s bogey, double b., triple b. a více. Jak psal @Jerry, takovejch jako Honza @JanKostalCZE tu moc nebude. 😂
Škoda, že není provázaný skutečný hcp hřiště na můj hcp, byla by statistika +- ran přesná. Ale i takhle v pohodě.

1607035454383.webp

Globus s prolinkem na web hřiště je fajn, ale vlastně přemýšlím, kdy ho využiju.

A dotaz: To, že v Síni slávy nevidím detail ostatních, je asi záměr, viď?

Každopádně díky moc, je to fakt skvělý a stopro si sem naházím všechny hry, co mám v Garminu. ;)

Přílohy

• 1607035398347.webp
    1607035398347.webp
    4,9 KB · Zobrazení: 193
Nedalo mi to a prohledával jsem statistiky a dočetl se, že 70% hráčů v Česku hraje na 18-ce obvykle 100 a více ran. Chci tim jen podložit svůj názor, že ptát se @JanKostalCZE na počet birdie za rok, fakt nebyl úplně dobrej nápad a lobuji ještě jednou za nahrazení pole "Trest" polem "Bogie". 😜

Nedalo mi to a prohledával jsem statistiky a dočetl se, že 70% hráčů v Česku hraje na 18-ce obvykle 100 a více ran. Chci tim jen podložit svůj názor, že ptát se @JanKostalCZE na počet birdie za rok, fakt nebyl úplně dobrej nápad a lobuji ještě jednou za nahrazení pole "Trest" polem "Bogie". 😜
Myslím, že Albatros a HIO by mohlo být řešeno jen zaškrtávacím políčkem (jaká je pravděpodobnost, že někdo zahraje více jak jeden Albatros či HIO za kolo?), tím pádem by se uvolnilo políčko pro @Jerry lobované bogie a nově i „over bogie”. Trest bych nechal.

Taky diky za postřehy. :)

Tady bych odebral Hodnocení hřiště

Já s tím Hodnocením mám určité záměry - ono bohužel na Jamce se to moc nepoužívá. Hodnocení v MůjGolf je nepovinné, takže ho můžeš ignorovat. Jde o to, že je to možnost, jak získat určitou jednoduchou zpětnou vazbu při zadání výsledku, která nevyžaduje po komkoli někam jinam něco psát. A díky zadanému HI, případně pak i počasí se dá pak, pokud těch hodnocení jednoho hřiště bude od různých hráčů víc , nějak zajímavě anonymizovaně seskládat jako přehled. A mělo by to rozšířit informace pak v seznamu hřišť. Možná pak i jako určité typy a doporučení pro zahraniční.

Pokud by si ho dával pryč jen kvůli ušetřenému místu, s tím si nějak poradím. Měnil jsme to už asi stokrát. Jeden, dva řádky navíc vadit asi nebudou. Ale budu určitě řešit, co má být vidět v krátké verzi a co v dlouhé verzi. Určitě se domnívám, že je potřeba umožnit zadávat minimum informací a jen pro ty, co chtějí, více informací. A třeba na základě toho, jak je to prakticky vyplňované většinou, to pak vyhodnotit a přesunout ze schovaného na viditelné místo. Protože ten kompletní formulář už teď mi přijde obludný a taky bych ho nechtěl vyplňovat (jak daňové přiznání, kde mezi mraky věcma vyplňuju desetinu kolonek).

Škoda, že není provázaný skutečný hcp hřiště na můj hcp, byla by statistika +- ran přesná. Ale i takhle v pohodě.

To je vysvětleno v Nápovědě. Má to dvě roviny, praktickou a trochu i filozofickou. MůjGolf pracuje zjednodušeně s třemi lokalitami: Česká, Slovenská a všechna zahraniční hřiště. Jsem schopen rozumně dohledat info CR... atp pro Česká hřiště, a někam jednorázově opsat. A nebo platit za napojení těchto údajů na čgf. Druhý problém je aktualizace... normování hřišť by mělo probíhat jednou za deset let (tuším), no a pak by se to blbě počítalo, pokud by si odehrál jinak jamky, než je standard: tzn. třeba prvních 6 jamek a pak, protože je tma a prazdne hřiště, jdete jen posledni 2 jamky z 18j hriste ke klubovne. Teď to zadat lze pohodlně, s těmi přesnými údaji na celé hřiště komplikovaně. Nemluvě o ptoblému zahraničních hřišť - kde by se to pak hodně blbě porovnávalo.

No a pak ta filozofická - všechno to jsou nějaké orientační indexy, které se snaží nějak matematicky vyvážit a poměřit obtížnosti hřiště (hodně zjednodušeno) - myslím, že to není pro nás úplně podstatné. On ten přesný hrací HI od toho "orientačního" (PAR hřiště + HI s ohledem na počet jamek) zas tak výrazně odlišné výsledky, co se týče dlouhodobého trendu, neukazuje. Takže... máme hřiště, to má nějaký PAR, já mám nějaký HI. A to stačí, abych plus minus věděl. :) Ne, vážně... třeba někdy, ale jak je někde i v té Nápovědě napsáno: nemá to nahrazovat podrobné analytické nástroje. Přístup by měl být jiný, takový volnější.

Globus s prolinkem na web hřiště je fajn, ale vlastně přemýšlím, kdy ho využiju.

To je přebráno ze seznamu hřišť (Odehráno v ČR/SR). Asi nevyužiješ... řeší mi to zobrazování hřiště stejná funkce, tak se to zobrazuje stejně.

A dotaz: To, že v Síni slávy nevidím detail ostatních, je asi záměr, viď?

Jo, to je záměr. Jsem přesvědčený, že maximum dat má být soukromých, z mnoha důvodů... tzn. nemyslím, že je nutné, aby člověk, když v dobré víře něco vyplňuje, co má obdobu jeho deníčku, si kdokoli další mohl bez jeho vědomí a s jeho souhlasem prohlížet. Je to moje bytostní přesvědčení (postižení z práce). Dobře, tady se nejedná o finanční konta nebo účty zdravotní dokumentace, ale přeci jen... ono může být i leckdy nepříjemné, když by někdo o někom zjistil, v jaké dny, kde a jak často hraje (a pak ty různé fámy proč a jak a kde na to bere...). Takže určitě nebudu zpřístupňovat toto kompletně a bez cíleného souhlasu uživatele.

Mám tady myšlenku, že by to uživatel mohl u svého profilu povolit, případně jen někomu... ale to teď není na pořadu ne. Takže vlastně jen zgrupovaná síň slávy, kde jsou nějaké hromadné údaje, bez onoho detailu.

Přemýšlím i o nějaké vizitce, která by vybrané údaje k danému uživateli zobrazovala, společně na jednom místě (jako ve hrách - vlastnosti), pokud by to uživatel nezakázal. Ale ten rozpad do podrobného detailu určitě ne.

Upraveno:
Místo hodnocení hřišť by se sem možná vešel řádek s bogey, double b., triple b. a více. Jak psal @Jerry, takovejch jako Honza @JanKostalCZE tu moc nebude. 😂
Myslím, že Albatros a HIO by mohlo být řešeno jen zaškrtávacím políčkem (jaká je pravděpodobnost, že někdo zahraje více jak jeden Albatros či HIO za kolo?), tím pádem by se uvolnilo políčko pro @Jerry lobované bogie a nově i „over bogie”. Trest bych nechal.

Jasný. No, jasně, Jan je jen jeden. Bylo to někdy na začátku, kdy jsem to vyráběl a pak jsem to už neřešil. Bogie mi přijde super, Over Bogie jako taky dobrý (double a triple už je moc políček, ale třeba to půjde). To je evidence - ok, poznamenám si. Díky!

A teď žebříček hodnocení - ono scóre. Potřebuji jedno dobře porovnatelné číslo (zlaté mince). Nyní se udělují za celkový počet Birdie, eagle, alb, hio... nahrubo počtem. Vychází to z toho slova "zaskórovat" - tzn. pokořit Jamku. Ale ano, je pravda, že se mi taky nelíbí, že mám ze zaznamenaných letošních 50 her jen 4 mince. :-D Moc se mi nedařilo, no. A na druhé straně je dobré, že pro mnohé z nás je úspěch i PAR, někdy i bogey.

Co to pozměnit a inspirovat se brutto? Tzn. bogey +1, par +2, birdie +3... problém trochu je u lepších, protože neevidujeme jednotlivé jamky, tak nevíme, kolik daná jamka měla reálný PAR. Ale asi bych to tam vyřešil tak, že cokoli lepší, jak birdie by bylo +5. Je to maločastý detail, ale potřebuji to tam nějak zahrnout technicky.

Nebo do žebříčku ponechat jak je to teď, tzn. Počet Birdie+?

Každý rok se to nuluje, resp. pro každý rok se to počítá znovu na základě zadaných her. Abychom měli šanci, někdy a ne, že golfoví staroši budou furt v čele, protože hrajou už milion let. :) Jen ať se snažíme průběžně furt.

A zmíněné počasí: Poznamenám si. Nevidím v tom technický problém (schovat pod plus) to mohu vždycky, jde mi spíš o tu vypovídací a zobrazovací hodnotu. Když jsem to dělal tady, tak jsem s tím pracoval, že může být počasí 1:n, tzn. lze zvolit zároveň: slunečno, větrno, bouřka.

Je to trochu jiný přístup od toho zvolit hromadné jedno počasí - což je trochu jednodušší, ale s omezenou informační hodnotou.

Poznamenali byste si u hry, kdy půlka svíti slunko, pak přijde letní bouřka, na půl hodky preruseno, a pak zase uz hezky jako počasí co, aby to mělo pro vás zpětně nějakou vypovídací hodnotu? Proměnlivo? Nebo více polí?

Víc se mi "pozdává" jedna hodnota, než n. Přiznám se, že především kvůli zobrazení. :) Umístit jednu ikonku je lehčí, než více ikonek.

---

Je to trochu podobný problém, jako @Jerry narazil na zimní podmínky, kopíruji svoji reakci z výše:

Co to pozměnit a inspirovat se brutto? Tzn. bogey +1, par +2, birdie +3... problém trochu je u lepších, protože neevidujeme jednotlivé jamky, tak nevíme, kolik daná jamka měla reálný PAR. Ale asi bych to tam vyřešil tak, že cokoli lepší, jak birdie by bylo +5. Je to maločastý detail, ale potřebuji to tam nějak zahrnout technicky.
To si myslím, že je dobrý algoritmus.:) Zajímavý by možná bylo ještě virtuální HI. Tím myslím, že bys spočítal HI ze všech her, nejen těch oficiálních, aby si každý mohl porovnat ofiko HI s tím reálným.

Co to pozměnit a inspirovat se brutto? Tzn. bogey +1, par +2, birdie +3 ... problém trochu je u lepších, protože neevidujeme jednotlivé jamky, tak nevíme, kolik daná jamka měla reálný PAR.
A k čemu u brutto potřebuješ znát realný PAR? Jde o „brutto” a to je vždy ve vztahu k PAR jamky bez ohledu na to, zda je to 3, 4 nebo 5PAR.
Jen bych doplnil eagle +4
Albatros a HIO +5 je OK. I když HIO na 3PAR je eagle (obdobně Albatros na 4PAR je současně i HIO), ale ten bod navíc by byl bonus ;)

A zmíněné počasí: Poznamenám si. Nevidím v tom technický problém (schovat pod plus) to mohu vždycky, jde mi spíš o tu vypovídací a zobrazovací hodnotu. Když jsem to dělal tady, tak jsem s tím pracoval, že může být počasí 1:n, tzn. lze zvolit zároveň: slunečno, větrno, bouřka.

Je to trochu jiný přístup od toho zvolit hromadné jedno počasí - což je trochu jednodušší, ale s omezenou informační hodnotou.

Poznamenali byste si u hry, kdy půlka svíti slunko, pak přijde letní bouřka, na půl hodky preruseno, a pak zase uz hezky jako počasí co, aby to mělo pro vás zpětně nějakou vypovídací hodnotu? Proměnlivo? Nebo více polí?

Víc se mi "pozdává" jedna hodnota, než n. Přiznám se, že především kvůli zobrazení. :) Umístit jednu ikonku je lehčí, než více ikonek.

---

Je to trochu podobný problém, jako @Jerry narazil na zimní podmínky, kopíruji svoji reakci z výše:
No já bych asi dal více polí.
Proměnlivo chápu tak, že se to mění v podstatě nahodile a po celou hru.
Ale pokud je to komplikovanější na zpracování, myslím, že se s tím dá srovnat ;)

...
Pred tydnem, kdyz jsem videl tu sumu za rok jsem se zhrozil
No právě, proto radši ne 🤭 😂
P.S. To není špatný nápad 👍

Nesly by zadavat ke hre i naklady? Sleduju, kolik km jsem projezdil a kolik staly fee
Život ti evidentně přináší málo stresu a utrpení... nebo si maniakální masochista. 🤪

Nesly by zadavat ke hre i naklady? Sleduju, kolik km jsem projezdil a kolik staly fee
No právě, proto radši ne 🤭 😂
P.S. To není špatný nápad 👍
Život ti evidentně přináší málo stresu a utrpení... nebo si maniakální masochista. 🤪
Ty jo, to je dobrý! Hlasuji pro. 👍

Dobrý nápad. Docela se mi to líbí, je to dobrá přidaná hodnota. Pojďme o tom přemýšlet dál (než se pustím do realizace). Ponechme stranou nějaké technické záležitosti, zkusme se na to podívat, jak by to mohlo fungovat - volně jsme přemýšlel

1) pokud to dáme dohromady, bude to striktně soukromé bez jakéhokoli sdílení, musím ještě zauvažovat, jak to případně více zabezpečit... evidence prachů je už blbá, je to "kritičtější" na případnou chybu - jasně, nikdo nikoho nenutí: ale to se dobře vysvětluje dopředu, když nastane problém už se na to "pochopení" a upozornění předem zapomíná... Ale to je holt život.

2a) samostatný modul "Moje náklady" (název asi jinej, nápad?) - kde by byla možnost zadávat libovolný golfový finanční náklad, pravděpodobně rozdělený do základních kategorií (hra, vybavení, členství - jedna úroveň, podrobnější rozpad spíše ne). Vždycky kategorie, datum, částka a osobní popis... nějaké roční přehledové součty.
Toto by se mohlo plnit kolonou "Náklady" volitelně vyplněné u konkrétní hry.

2b) vykašlat se na samostatný modul a držet to u jednotlivých her.

---
S případní variantou 2b je problém, jak do toho promítnu případné např. členství. Napadlo mě to sice dávat jako náklad "při nejbližší hře" - ale to je nepraktické. Zaplatím 1.1. členství, no, a pak 3 měsíce nebudu do jara hrát... A do her, jako další položka to dle mého moc nepatří.

Další - jak s měnami? Rozumím tomu, že by bylo praktické podporovat více měn, to si vcelku (běžné měny CZK, EUR, USD) představit dokážu, byť by se mi více libila jedna měna. Ale určitě bych nechtěl uchovávat vzájemné kurzy k danému datu a podle nich to přepočítávat. Není to účto. Někde jinde jsem toto kdysi dělal přibližným kurzem, prostě natvrdo zadaným, podle kterého se to plus minus vzájemně porovnávalo. Řekněme 1:25 (EUR:CZK). Blbý je, že to neodpovídá do historie, což se zase dá omezit třeba na rok, ale to už rovnou mohou být aktuální kurzy...

No a pak poslední - co všechno by u jednotlivé hry mělo být evidováno? Mně by se nejvíc líbilo jedno pole: celkové náklady. Ale dokážu si představit evidenci FEE, oběd, občerstvení... atp. jen tady se dá jít doopravdy až do hodně hlubokého detailu.

Zkusme nad tím společně brainstromingovat, chvilku.

Upraveno:
Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom