Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Podcast Miluje kolo a Markétu Lazarovou, ale píše o golfu. Andrej Halada.

sucháč

Aktivní člen
Klub
Prague Citi Golf Club
HI (HCP)
9,2
Upraveno moderátorem:
Domnívám se, že má A. Halada pravdu. Boom skončil už dávno! Bohužel! Přál bych si, aby to tak nebylo! Ale kdoví, třeba to přinese, ve spojení se zavíráním hřišť, pro stávající golfisty, i něco pozitivního? Třeba nezdražování cen greenfee?
A najímat marketinkovou firmu = pro CGF asi vyhozené peníze.

Domnívám se, že má A. Halada pravdu. Boom skončil už dávno! Bohužel! Přál bych si, aby to tak nebylo! Ale kdoví, třeba to přinese, ve spojení se zavíráním hřišť, pro stávající golfisty, i něco pozitivního? Třeba nezdražování cen greenfee?
A najímat marketinkovou firmu = pro CGF asi vyhozené peníze.
Na mne pan Halada působil při rozhovoru obrovsky fundovaně. Určitě má v mnohém pravdu, ale zároveň pokud bych přijmul jeho "náladu" a smířil se s tím, že to prostě tak je a těžko se s tím dá něco dělat, nedělal bych nic, ani tenhle podcast, ani se v již dále v golfu o nic dalšího nesnažil a pokud by se přidali i další .... jak by to asi dopadlo ?
Takže jo, bude to těžký, ale zkusme to. Na všech úrovních. A agentura? Federace v podobném složení moc aktivit na venek doposud nepředvedla. Věřme že bude lépe a že nový prezident šlápne na plyn více. Abychom to zase při dalších volbách neslyšeli znovu....

On ( AH) má svoje argumenty podloženy statistickými údaji. Řekl bych, že pro něj "Statistika nuda je ... " určitě neplatí! Souhlasím s tím, že by pomohlo, ve smyslu zvýšeného zájmu o golf u veřejnosti, jedině vítězství našeho hráče na mistrovství světa a to je na golfových kolbištích titul z majoru a snad i z Olympiády.

On ( AH) má svoje argumenty podloženy statistickými údaji. Řekl bych, že pro něj "Statistika nuda je ... " určitě neplatí! Souhlasím s tím, že by pomohlo, ve smyslu zvýšeného zájmu o golf u veřejnosti, jedině vítězství našeho hráče na mistrovství světa a to je na golfových kolbištích titul z majoru a snad i z Olympiády.
To určitě souhlasím, Andrej je v mnohém chodící encyklopedie a statistika v jednom, to myslím v dobrém, svá tvrzení má podložená daty. Já jsem možná neinformovaný optimista, ale osobně tvrdím, že aktuálně prožíváme nejlepší české golfové období. Holky jsou etablované na LET, Petr Hrubý hraje pravidelně na Korn, Filip Jakubčík je 22 druhý mezi amatéry na světě, Luis drtí rekordy ve svém mládí, v americe na universitách studuje 37 nadějí atd, atd. A v telce a mimo golfová média, nic… pokud tohle období nevyužije golf k větší propagaci a nárůstu, opravdu se dočkáme zavírání hřišť a nebude to levnější, ale naopak dražší.

Díl s panem Haladou se mi velmi líbil a souhlasím s ním...to co jmenujete jako úspěchy, zkuste vyjmenovat někomu mimo golfovou bublinu a vsadím se, že se bude dlouho smát (neberte to nějak špatně, golf mám rád, sleduji a souhlasím, že teď je super období - ale to je z pohledu nás, koho golf zajímá) - nikoho mimo golfovou bublinu nezajímá lepší průměr na LET, když existuje špička LPGA, pravidelná hra na Korn Ferry, když je PGA Tour a už vůbec ne 22.místo na světě mezi amatéry....to je super v naší bublině a já jsem z toho také nadšený, ale když to řeknu svému tátovi (celoživotní aktivní sportovec) - v televizi kouká na všechny sporty, na golf tedy ne, tak se mi vysměje...
osobně se myslím, že je to o dostupnosti - 1) finanční náročnost - ano, golf je drahý sport, 2) dostupnost hřiště - dojezdová vzdálenost, 3) časová náročnost...
golf prostě není pro každého a kdo golf chce hrát/může si ho dovolit hrát, ten ho už hraje + přirozená fluktuace

Díl s panem Haladou se mi velmi líbil a souhlasím s ním...to co jmenujete jako úspěchy, zkuste vyjmenovat někomu mimo golfovou bublinu a vsadím se, že se bude dlouho smát (neberte to nějak špatně, golf mám rád, sleduji a souhlasím, že teď je super období - ale to je z pohledu nás, koho golf zajímá) - nikoho mimo golfovou bublinu nezajímá lepší průměr na LET, když existuje špička LPGA, pravidelná hra na Korn Ferry, když je PGA Tour a už vůbec ne 22.místo na světě mezi amatéry....to je super v naší bublině a já jsem z toho také nadšený, ale když to řeknu svému tátovi (celoživotní aktivní sportovec) - v televizi kouká na všechny sporty, na golf tedy ne, tak se mi vysměje...
osobně se myslím, že je to o dostupnosti - 1) finanční náročnost - ano, golf je drahý sport, 2) dostupnost hřiště - dojezdová vzdálenost, 3) časová náročnost...
golf prostě není pro každého a kdo golf chce hrát/může si ho dovolit hrát, ten ho už hraje + přirozená fluktuace
A myslíte, že za pokus, aktivitu, snahu a podobné aktivity to vůbec nestojí, abychom do této golfové bubliny jak říkáte, dostali další golfem "postižené". Dnes jsem byl na Vinoři, kde si golf, patování atd. zkoušelo cca 25 až 30 zcela nových zájemců o tento sport. Vím, že situace není úplně jednoduchá, možná se to nepodaří a lepší to nebude, ale pokud bychom přijali vaši argumentaci, že golf prostě není pro každého .....a kdo chce ten ho již hraje, bude to jen horší. Omlouvám se, ale takto to já nevnímám. Každopádně děkuji za poslech a komentáře.

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom