Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Mistrovstvi klubu

Czexican

Člen fóra
Jméno
Milan
Přijmení
Blazek
Klub
CGK
HI (HCP)
10.5
Mam dotaz na vsechny pritomne, zajimal by me Vas nazor na to zda je v pohode kdyz se PRO ucastni mistrovstvi sveho klubu na rany. Mozna to chapu spatne, ale me prijde ze mistrovstvi klubu je pro vsechny amaterske hrace a PRO ma moznost se ucastnit profesionalnich turnaju. Mozna to vidim spatne, ale prijde mi to zvlastni. Diky za reakce.

Upraveno:
Mistrovství klubu bývá ve většině případů v kategorii „open”, takže pro všechny - a je to tak správně, protože jde o nejlepšího hráče (či hráčku) klubu.
Pokud by se nesměli účastnit MK profíci, tak by se muselo jednat o „Amatérské MK”.

Přijde mi to podobné, jako když bývalý muž po změně pohlaví závodí za ženy. Tzn. dost nefér.
Tohle je hodně špatné srovnání.
V tomto případě přeci nejde o fyzickou výhodu, získanou díky přírodě, ale „výhodu” získanou tvrdým tréninkem a notnou dávkou talentu.

… a PRO ma moznost se ucastnit profesionalnich turnaju. Mozna to vidim spatne, ale prijde mi to zvlastni. Diky za reakce.
Možná ti to uniklo, ale PRO se často mohou účastnit i běžných klubových „komerčních” turnajů. Jen v tomto případě nemají nárok na výhru.

Jak píše @Mirek_62 - jde o nejlepšího hráče a hráčku klubu, za Hořehledy také v pořádku.

Také PRO je řádným členem klubu a jeho součástí, nevidím proto žádný důvod ho eliminovat z účasti na mistrovství klubu (ať už na rány či na jamky). @Mirek_62 už to napsal - jde o toho nejlepšího.

Osobně s tím také nemám problém, pokud je členem, hraje ;)
A troufnul bych si říct, že neplatí, že PRO všechny ostatní převálcuje, aspoň teda na Slapech tomu tak není.

Pro mě... mistrovství klubu = soutěž pro nejlepší členy klubu. Jedno, jestli AM/PRO. Pokud je členem klubu, tak ať se hraje, naopak je to mistrovství těch nejlepších. Přijde mi to naprosto v pohodě. Vždyť i amatér může být herně (měřeno díky HI) lepší, než PRO s nulou (jasně, že většinou se to hraje bez ohledu na HI)... je to "jenom" status.

To já v tom vidím spíš to, že to poměrně dost lidí kolem mě nebaví. Mistrovství klubu by rádi provozovatele měli narvaný až k prasknutí, ale co mám vysledováno, horko těžko někde lákají hráče, aby se vůbec účastnili. Za mě vcelku logicky, proč jí hrát někam, kde jsou často velmi obtížné podmínky, kde člověk s nižší výkonností herně vykrvácí. Společensky? Možná, ale společensky se taky člověk baví víc tím, když mu to jde a přinese do klubovny na sebe pěkný výsledek. Tolik poměrně častá argumentace. Docela se mi líbí ale alespoň kompromis, kdy i na rány a i na Mistrovství sem tam zavádí hru i na tyto top úrovně turnajových klání na "maximální skore" (2xpar nebo 2xpar+1...) kdy ta "ostuda" nehrozí tak příšerná. :)

Mistrovství klubu bývá ve většině případů v kategorii „open”, takže pro všechny - a je to tak správně, protože jde o nejlepšího hráče (či hráčku) klubu.
Pokud by se nesměli účastnit MK profíci, tak by se muselo jednat o „Amatérské MK”.
Souhlasim, nicmene prijde mi to jak kdyz dospelej bere detem hracky. Jakou radost muze mit profik z toho, ze porazi amatery. On ma moznost trenovat pravidelne a je to jeho hlavni cinnost. Ale chapu tvuj argument, nicmene se s nim neztotoznuju.

Možná ti to uniklo, ale PRO se často mohou účastnit i běžných klubových „komerčních” turnajů. Jen v tomto případě nemají nárok na výhru.
Neuniklo, at se jich ucastni ale je to za me zvlastni. Je to jen muj nazor. Zajimaji me i nazory ostatnich.

Pro mě... mistrovství klubu = soutěž pro nejlepší členy klubu. Jedno, jestli AM/PRO. Pokud je členem klubu, tak ať se hraje, naopak je to mistrovství těch nejlepších. Přijde mi to naprosto v pohodě. Vždyť i amatér může být herně (měřeno díky HI) lepší, než PRO s nulou (jasně, že většinou se to hraje bez ohledu na HI)... je to "jenom" status.

To já v tom vidím spíš to, že to poměrně dost lidí kolem mě nebaví. Mistrovství klubu by rádi provozovatele měli narvaný až k prasknutí, ale co mám vysledováno, horko těžko někde lákají hráče, aby se vůbec účastnili. Za mě vcelku logicky, proč jí hrát někam, kde jsou často velmi obtížné podmínky, kde člověk s nižší výkonností herně vykrvácí. Společensky? Možná, ale společensky se taky člověk baví víc tím, když mu to jde a přinese do klubovny na sebe pěkný výsledek. Tolik poměrně častá argumentace. Docela se mi líbí ale alespoň kompromis, kdy i na rány a i na Mistrovství sem tam zavádí hru i na tyto top úrovně turnajových klání na "maximální skore" (2xpar nebo 2xpar+1...) kdy ta "ostuda" nehrozí tak příšerná
Mozna jestli tohle neni zrovna duvod proc spousta lidi na ten turnaj neprijde. Ja osobne nechci hrat proti profikovi. Kdyz dam prirovnanin to je jako kdyz pujdu boxovat s profi boxerem. Nicmene znovu opakuji ze chapu, ze je to open kategorie a ze i PRO je clenem klubu.

Mozna jestli tohle neni zrovna duvod proc spousta lidi na ten turnaj neprijde. Ja osobne nechci hrat proti profikovi. Kdyz dam prirovnanin to je jako kdyz pujdu boxovat s profi boxerem. Nicmene znovu opakuji ze chapu, ze je to open kategorie a ze i PRO je clenem klubu.

Já rozumím tobě. :) Já to tak moc nemám, samozřejmě mě potěší vyhrát turnaj nebo se dobře umístit, ale vždy hraju především sám proti sobě a svému HI. Ve výsledku si víc užívám, když snížím HI, resp. když zahraju prostě lépe, než můj HI napovídá - to mi dělá radost a ukazuje, že jsme ten den hrál skutečně dobře na své možnosti. Jestli jsem k tomu porazil nějakého českého Woodse, nebo ne... to je stejný jako zadržený HI a všichni ostatní, kteří ten den vylítnou a jsou na herním obláčku.

A myslím, že několik PRO znám. A i jsem s několika párkrát hrál. A když vidím, jak se dokáží na hřišti potrápit a taky vím, že PRO zdaleka neznamená, že nedokáže zkonit jednu někdy i více jamek naprosto ukázkově. Uznávám, šance je to trochu menší... ale pořád je. A líbí se mi sledovat, jak přemýšlí o svých ranách a jak je hrají, především kolem grýnu. A vždy to máš stejný, když bude amatér mít taky HI 0 nebo něco kolem toho, tak je to přeci stejný?

Upraveno:
On i ten PRO je jen člověk z masa a kostí a u nás profíci nejsou to, co v zahraničí. Znám pár PRO, kteří by neporazili špičkové amatéry klubu.
Včera se v Molitorově hrálo Molíčko, kde vyhrál amatér výkonem -1. S tím by spousta profíků měla obrovský problém.
Kdybych byl amatér s HI pod 3, tak je mi jedno jestli hraje PRO, protože celé to mistrovství je o aktuálním rozpoložení a když tu výkonnost máte, tak je to jen o tom, jestli dnes je ten den, kdy vám to sedne. Ostatně to je vidět i u špičkových PGA hráčů, kdy když nemají den, tak hrají hodně nad par hřiště a naopak zase hodně pod. Ten rozptyl tam je někdy i 15 ran a víc
A když se na to člověk podívá touhle optikou, tak mě to vedlo k zamyšlení u mých "nepovedených" her, kdy je člověk na sebe někdy zbytečně moc přísný

Jen ať PRO hrají. Letos v Beřovicích první dvě místa amatéři kolem 4 a snižovali, třetí PRO, pak dva amatéři 4 a 8 a snižovali, pak zase jeden PRO. Většina PRO, které takto člověk potká, jsou “teaching pro”, trenéři, kteří na svůj trénink moc času nemají. Pro dobré amatéry nic nepřekonatelného a nám ostatním může být buřt, od koho dostaneme nařezáno.

jestli má vítěz mistrovství klubu status PRO nebo HI + 3,7 = za mě je to jedno, spousta amatérů hraje lépe jak PRO
nemám problém s účastí PRO na mistrovství klubu

... Kdyz dam prirovnanin to je jako kdyz pujdu boxovat s profi boxerem ...
Zase další hodně kulhající přirovnání. Srovnávat kontaktní sport s nekontakním je fakt hodně mimo.
Když už nějaké srovnání amatér vers. PRO, tak se zavřenýma očima např. tenis.

Mozna jestli tohle neni zrovna duvod proc spousta lidi na ten turnaj neprijde. Ja osobne nechci hrat proti profikovi.
Já účast na mistrovství klubu chápu jako „povinnost" a slušnost vůči klubu. Jdu hrát (a vždy jsem chodil i když jsem měl HI 54) s tím, že nemám sice moc šancí vyhrát (od toho jsou jiné klubové či komerční turnaje), ale plním <Coubertinovo> „Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se".

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom