Pro mě... mistrovství klubu = soutěž pro nejlepší členy klubu. Jedno, jestli AM/PRO. Pokud je členem klubu, tak ať se hraje, naopak je to mistrovství těch nejlepších. Přijde mi to naprosto v pohodě. Vždyť i amatér může být herně (měřeno díky HI) lepší, než PRO s nulou (jasně, že většinou se to hraje bez ohledu na HI)... je to "jenom" status.
To já v tom vidím spíš to, že to poměrně dost lidí kolem mě nebaví. Mistrovství klubu by rádi provozovatele měli narvaný až k prasknutí, ale co mám vysledováno, horko těžko někde lákají hráče, aby se vůbec účastnili. Za mě vcelku logicky, proč jí hrát někam, kde jsou často velmi obtížné podmínky, kde člověk s nižší výkonností herně vykrvácí. Společensky? Možná, ale společensky se taky člověk baví víc tím, když mu to jde a přinese do klubovny na sebe pěkný výsledek. Tolik poměrně častá argumentace. Docela se mi líbí ale alespoň kompromis, kdy i na rány a i na Mistrovství sem tam zavádí hru i na tyto top úrovně turnajových klání na "maximální skore" (2xpar nebo 2xpar+1...) kdy ta "ostuda" nehrozí tak příšerná